Neslysel jsem o nikom, kdo by mel problem s vizem do Iranu. Byl jsem tam dvakrat, pravda, uz je to par let, ale vzdycky to bylo bez problemu. Jednou s ambasadou v Praze, podruhy uz s jejich vymyslenou, lec fungujici jako turistickou agenturou. Myslim si, ze pokud se chces vyhnout Kurdum, je hezci jet pres Gruzii a Armenii a do Iranu prejet z Armenie. Takhle bych to chtel jet pristi rok. Viza do Gruzie ani do Armenie nejsou treba.
František : JJ Gruie Armenie je fajn, ja to beru taky tak, že V Azeru jsem ještě nebyl tak bych si to přes ně možná střihnul. Co se týká ambasády v Praze, kamarádi 2 roky zpátky vyřizovali dva měsíce a pak nakonec skončili ve vídni, protože Praha moc nefungovala. I na fóru to tady pár lidi psalo. Ale mám už i infa s pozitivními zkušenostmi, tak uvidíme.
Tak jsem zvedavej, jak dopadnes. Myslel jsem si, ze co z toho tady iranci na ambasade udelali kseft a zalozili si vlastni cestovku na prodej viz, nemuze se stat, ze by byl nejakej problem.
Tady je to popsany, jak to funguje, ale to uz asi vis. My jsme podruhy taky resili viza pres ne a zminovanou agenturu Touran Zamin. Trochu jsme se bali o penize, ale probehlo to v pohode. Vzhledem k tomu, ze jsme podruhy jeli Toyotou, daleko vic nas stal karnet od Autoturistu.
karnet poridis v autoturistu, cena je od cca 1800 do 2900. Maji to vsechno napsane na strankach. Zaloha je potom nejakych 36tis.
jel jsem kolem koule www.jedemkolem.cz
Ja to vyresil jednoduse . A pomohlo to. Pokud to nebude vraceno do tydne ( uz 14 dni prodleni ) , zavola Vam muj pravnik. A najednou to slo
Kdyby to někoho ještě zajímalo,tak elektronické vízum do Ázerbajdžánu stojí se vším všudy 3700,- u Moto-adventure (Petr Hendrich) Zařídí vše včetně pozvání,ale je potřeba si zařídit letenky ...Protože bez letenek prej vízum nebude...a pak(po obdržení víza) je zrušit
A další zajímavost je,že je potřeba pasová fotografie v elektronické podobě,ale ve vysoké kvalitě (aby byla přes celej monitor),takže nestačí scan fotky.
Nemáte někdo zkušenosti,jak to skoulet s těma letenkama a na kolik tak příjdou všechny storno poplatky?...a za jakých podmínek se to vůbec dá zrušit a neplatit ranec? Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA