hlavne si nekupuj od subaru ten jejich diesel,byl jsem svedkem vyndani diesel boxeru po najeti 100 tis km a to pro prosakujici olej zkrz steny bloku,byl tak ridce odlity,ze se to nedalo utesnit,a pry je to bezna zavada,daval se novy blok
jpbmw napsal:
hlavne si nekupuj od subaru ten jejich diesel,byl jsem svedkem vyndani diesel boxeru po najeti 100 tis km a to pro prosakujici olej zkrz steny bloku,byl tak ridce odlity,ze se to nedalo utesnit,a pry je to bezna zavada,daval se novy blok
Jo první diesely šly do kopru hodně rychle.Kamarád měnil za 250000 dva motory, naštěstí na kulanci. Oba vylágrovaný na klice. Od roku 2012 jsou OK.
Když je hlad,je i husa dobrá.
Ja nedavno poridil Nisan x-trail. Neni to zadnej opravdovej offroad, ale 4x4 to ma ...vypinatelny. Jezdim jen na dvoukolku a zadek pridavam jen v extremech a vyjede to opravdu vsechno! Spotreba taky ujde, jezdim za sedum litru nafty. Hezky SUV, ktery projede skoro vse!:-)
Upravil Miran dne 11.02.2016 18:47
Ahoj, na Subaru se určitě mrkni tady www.awd.cz. Já mám první generaci Forestra a to co s ním vzhledem k permanentnímu pohonu všech kol, který je řešen třemi diferenciály (středový se zamyká při větším rozdílu v rychlosti otáčení kol jednotlivých náprav visko spojkou) neprojedeš v podstatě s žádným jiným "SUV". Stejný systém je i u Legacy s manuální převodovkou. A nako bonus si myslím že i Legacy bude mít redukci.
GeorgPohodar napsal:
Ahoj, na Subaru se určitě mrkni tady www.awd.cz. Já mám první generaci Forestra a to co s ním vzhledem k permanentnímu pohonu všech kol, který je řešen třemi diferenciály (středový se zamyká při větším rozdílu v rychlosti otáčení kol jednotlivých náprav visko spojkou) neprojedeš v podstatě s žádným jiným "SUV". Stejný systém je i u Legacy s manuální převodovkou. A nako bonus si myslím že i Legacy bude mít redukci.
vsechny podstivy benzinovy Forestery do roku 2008 s manualem a bez turba maji redukci.
=super kombik.... to SUV od r.2008 uz me neoslovilo. Uz to neni delnik, ale asfaltom*dave strasidlo.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Přidávám se k doporučení Subaru. Měl jsem Outbacka 2,5. Vyleze v rozumných mezích všude. Krapet mi vadila výška zavazadelníku. Je tam vysoko podlaha kvůli náhonu a plnohodnotné rezervě.
Ceny dílů mi nepřišly nijak dramatický, dost věcí se dá sehnat na webu. Případně z ciziny ( Rockauto, atd ), případně pořešit domácky. Ale fakt to není potřeba až tak často řešit. Redukci mají , myslím, snad všechny manuály.
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
Doporučuji podívat se taky na Toyotu RAV4. Sice to taky není vyloženě rodinné auto, ale jinak zajímavá alternativa. A samozřejmě kolem 300 tis. jde koupit (ve slušném stavu) i Land Cruiser 120, což je prostorově hodně slušná kára.
No, tak Vam pekne dekuju... Do ted jsem pasl po Volvu a prave mi doslo, ze vlastne chci Subaru
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
kubrt napsal:
No, tak Vam pekne dekuju... Do ted jsem pasl po Volvu a prave mi doslo, ze vlastne chci Subaru
Ale ma i nevyhody:
ventily na podlozkach, takze co 40tis km motor ven a kontrolovat, brousit, menit sady. Svicky behem tohoto zakroku, bo jinak uz se k nim bez rozborky podbehu nedostanes. Proste to neni auto pro kutily. Benz.2,5litry maj potize s krouzky a zerou olej, 2,0litry jsou drzaky.
Manzelky sef ma Legacy s 500tis km od novyho auta v 2.0l automatu a co si nerozbil nehodama, to je original. Ale je majitel Subaru salonu,tak servis neresi a auto dostava plnou peci. Zkousi,kolik motor vydrzi.
Kubrte pokud nechces 4x4, kup Toyotu Camry 2,4l benzin. Tam prej staci kazdych 700tis km vymenit tlumice. Neznam spolehlivejsi auto.
Jinak me by slusel FJ Cruiser, ale to si musim vsadit a vyhrat....
Upravil Hrabe_X dne 11.02.2016 20:26
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Subaru Outback jsem měl , nicméně dost žralok. Ale vyjelo všude. Nyní mám 4 děti a potreboval jsem sedmimistne auto. Volvo jasné vyhrálo, nejbezpečnější vůz na který mám. V dieselu 120 kw i dobrou spotřebou kolem 7.5 litru
No nevim. Já na něm ( 2,5) najel skoro 200 a krapet olej ubyl jen když jsem vyháněl pavouky z výfuků ... ale to může být jako u GS. Někomu bere víc, jinému skoro nic.
Hlavně nemá kontrolku hladiny, takže poctivě koukat
Jediný s čim jsem měl často potíže byly kuny a jejich chuť na moje kabely ke svíčkám.
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
kubrt napsal:
To víš, tady se o sobě dozvíš i to, co bys jinak nemohl tušit
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní kretén, který neví, že to nejde a udělá to..
Takže zatím na prvním místě je Subaru (Legacy, Forester, Outback) v LPG...
Koukal jsem na inzeráty a nabídka v tomto ohledu není velká, ale já si počkám.
Koukal jsem i na to Volvo, ale v mé cenové kategorii jsou to dost stará auta jak jsem koukal...
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní kretén, který neví, že to nejde a udělá to..
Jo tak jsem našel, ale je o dost nad limit. Jedině vzít do bez DPH, ale vzhledem k tomu, že nemám firmu je to v ... http://www.sauto....?goFrom=poNikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní kretén, který neví, že to nejde a udělá to..