ahoj, já mám taigu a a gatě od 2012. Vše na míru, jsem moc dlouhej. Dovnitř jsem si nechal dát kondurku, obě vnitřní vložky pro bundu i gatě softshel (nebo jak se to píše). Používám je jen na podzimní Triglav a více méně jen vršek. Výhoda je, že vložka do bundy je oboustranná, takže se dá nosit i jako mikina a je fakt pěkná.
Bundu i gatě nechávám prát v PSI, bunda už v ohybech loktů neudrží vodu ani při malým dešti, to je trochu nevýhoda...zkoušel jsem i impregnaci, ale je to jen na chvíli...taky mám GSA, takže jsem dost schovanej, ale jak pootvírám zipi, dá se vydržet i ve větším vedru.
nechal jsem si prodloužit rukávový zipy až do podpaží a nemám otevírací záda, jen postranní zipy. kalhoty jsem neřešil, protože na advíku ti tam stejně neproudí vzduch a kvůli bezpečnosti, mín zipů-lepší.
Marino
Ozivim trosku vlakno, rozhodujem sa ci ist do Serpensu , Puly alebo este prilozit a skusit Klim. Ideal neexistuje to je jasne, kto jazdi Serpens ? Nie je v tom pri nizsich teplotach zima?
to jsem taky zvědavý...?:-D
nicméně serpens a Pula jsou dost odlišné bundy, jak sám určitě víš. prostě si rozhodni, jestli kvůli možnosti nevytahovat návlek do deště chceš jezdit přes léto řehřátý, nebo budeš perfektně ventilovat a holt v dešti dáš návlek. já bych měl jasno.
a teď bez impertinence - jak vnímáte Vy co je máte oblečky s vyjímatelnou membránou atd? nevadí Vám to vpínání a vypínání? mě to vadí už u termovložky 2xročně.
Wilbers (prodej i servis), Arrow, Giannelli, Siebenrock, BOS, Zard, Exan, Yoshimura, Akrapovič, GPR, Brembo, CL brakes, Motul, BMC filters, Hiflo Filtro, KN, Afam atd...PM
Já jezdím v taize, což není serpens ani pula, ale tak obrázek si člověk možná udělá. Dřív jsem jezdil v tričku a trenkách, takže nemám s čím porovnat. Nicméně, v létě se v tom potím, ale to je asi taky tím že mám špek. Za vyjímatelnou vložku bych neměnil. Měl jsem takovou civilní bundu, kdysi, a neskutečně mě to sralo. Když prší tak nemám problém, jen když hodně prší a je prd vidět, nebo jedu někam dál, vezmu s sebou i reflexní bundu. Nutno uznat že když se bunda/kalhoty napijí, tak ofuk studí, ale zase to docela rychle schne.
V zimě kolem nuly docela v pohodě. Bez termo vložky, nebaví mě to vpínání. Možná kdybych jezdil častěji. Z kalhot jsem ji vybral rovnou a už ji tam v životě nedám. Jsem v nich potom jak robocop a ani nepřehodím nohu přes sedadlo. Ale i tak si myslím, že lepší bude víc vrstev termo trika/nějaké lehké mikiny a u dělá to větší službu než ta vesta, kterou k tomu psi dodalo.
Kdybych měl prachy, šel bych do klimu. Nemám prachy, šel jsem do psi. A mám je u baráku. Za 2 roky, jsem až na drobnosti spokojený.
Upravil Nahdar_Vebb dne 08.04.2017 11:54
Já jsem teď koupil STR Graffiti v akci u 2B a super. Vyjímatelné dvě vložky Outlast a membrána. Nedám na tenhle systém dopustit. Když obě vytáhnu, tak to větrá jak blbý a cena 12.500,-. Ženě se šije komplet u PSI, ale to se teprve bude testovat. Bunda Merylin a kalhoty Orchid+nepromok. Cena kolem 33litrů. Ale super jednání. Škoda, že neměli ty STRka i pro baby.
blackvega napsal:
Klim Badlands jedna spicka odskouseno od 2-42C vetra funguje, nepromokne a max pohodlne.
No pohodlen se stane casem az to trochu zmekne, ale ano je to spicka a funguje, ja stale cekam zda udelaji opet nejakou peknou barevnou kombinaci trocha svetlejsi jak meli v roce 2015
Upravil schrek dne 08.04.2017 20:30
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
S tim Badlandsem mne udivujete. Kdyz jsem to ocumoval v rakusku tak mne dojimalo zpracovani. Zvlastni strih misto smerem k telu spis jakoby skejtacky (volny) a nektere detaily nesmyslne. Ale tak nemam zkusenost na motorce to je fakt. Strihy Rukky mi nesedi.
Wilbers (prodej i servis), Arrow, Giannelli, Siebenrock, BOS, Zard, Exan, Yoshimura, Akrapovič, GPR, Brembo, CL brakes, Motul, BMC filters, Hiflo Filtro, KN, Afam atd...PM
Chce to vyzkouset, nejlip od nekoho pujcit a projet se , jelikoz ne kazdemu to sedne, jinak zalezi, kdy jsi zkousel a jaky model , treba starsi model mel velice siroke kalhoty oproti soucasnemu to je pravda
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Haco napsal:
Klim Badlands vypada super, jazdi v tom niekto? Da sa v tom v lete v pohode jazdit, kedze je to trilaminat nebude v tom naopak teplo?
Jo, jo, cesta k trilaminátu může být dlouhá a drahá.... . A na tom vyzkoušení také něco je. Moje cesta vedla tudy:
Fáze jedna : Dát 45k za moto oblečení je nesmysl. Ovšem osud tomu chtěl a loni na jaře jel s námi do Albánie kluk, co má Badlands bundu : my jsme lezli do nepromoků, on zapínal zipy na větrákách...
Fáze dva : Ono to asi funguje, ale tolik toho zase nenajezdím, aby mělo smysl dát 45k za moto hadry. Hmm a zase osud, v létě cesta do Norska, zpátky přes Finsko, Estonsko atd, celkem najeto 8800 km, v nepromoku týden od rána do večera. S jarní Albánií jsem měl v srpnu za sezónu 15k km, takže výmluva, zda to využiju, taky padla - v září zakoupen Badlands. Zatím v něm mám najeto asi 6k km.
Za mě Klim vyniká v tomhle :
1. Větrání - je to asi dáno počtem větracích otvorů a prodyšností materiálu. Fakt ve 35 stupních je v tom lépe než v čemkoliv, co jsem kdy jezdil - testováno v podzimní Albánii.
2. Odolnost pro ti vodě - test proběhl na cestě ze Zell am See, 500 km v lijáku, ale fakt trvalý déšť. Po příjezdu domů sundám bundu, kalhoty, nahodím džíny a civilní bundu a jdu na pivo - prostě naprosto v suchu, jak ty kalhoty dokážou vydržet ten tlak vody, když v ní člověk "sedí" 7 hodin docela nechápu
Oproti jinému oblečení, které jsem měl, je v Klimu trošku větší zima. Teď jsem jezdil denně do práce (celý březen, občas ráno teplota okolo nuly) a musím si brát jednu vrstvu pod bundu navíc - asi je to prodyšností.
levnější varianta pro ty kdo sou zvyklý na chráničovou košili, stačí k max. komfortu bunda Traverse (je bez chráničů) a k tomu Latitude nebo dražší Badlands.
říkám si hurikán
Ero napsal:
Já mám Pulu a Lim. jezdím v tom od letošního února, dnes po obědě jedu zas.
Oblečení je dokonale univerzální. Větračky zavřeš pohodlně za jízdy a tak nemusíš ani zastavovat při průjezdu deštěm. Kapes dostatek, pohodlí je o dost dál, než v modelech před X lety. Jsem spokojený, ale díky membráně, která je k nezaplacení při jakékoli nepřízni oblečení je v létě v oblečení trochu tepleji, otevřené větračky dost pomáhají, ale i tak se lehce zapotíš. Je to holt univerzál. Druhá možnost je pořídit Serpens Eridanus a k tomu nepromoky, které nahodíš, když začne pršet, nebo ucítíš zimu. Tímto stylem jsem tak loni taky něco najezdil a je to podle mne ideální řešení.
Jinak pracuju v PSI a Pulu+Lim mám na dlouhodobý test. Gallant a Pure bych měl začít ojíždět s prvním teplem;-)