Hmm díky, tak jedině vytáhnout žárovku Rozhodně již po tom policajti jdou. V práci již nám odstavili nákladák(nefungující kontrolka ABS), tím chci říct, že vytáhnout žárovku nestačí
strndy napsal:
Hmm díky, tak jedině vytáhnout žárovku Rozhodně již po tom policajti jdou. V práci již nám odstavili nákladák(nefungující kontrolka ABS), tím chci říct, že vytáhnout žárovku nestačí
A bude hůř,konec vyřezanejm dpf filtrům,katům,barevné hudbě na přístrojovce viz ducato + frantíci celkově.
Fotí se vše bude se napichovat diagnostika,technici se bojí o místo.
Na STK je to fakt velikej problém - oni napíchnou diagnostiku a mají seznam chybových kodů, které mají důvod pro neudělení STK - problém je, že některé chyby na systémech ABS/EBS nejdou vymazat - chyba se prostě po opravě změní v neaktivní, ale zůstáva v paměti závad - třeba chyba z roku 2013....No a technik na STK na základě tohoto vyhodí auto z STK...
Jediná možnost jak tyto chyb smazat je přehrát software jednotky...
Další problém je, že dojedeš na emise a oni se se svojí UNI diagnostikou vůbec nedokážou spojit s jednotkou - tak řeknou že to prostě neumí a fertig - můžeš zase jet domů a objíždět STK kde se jim podaří se do toho dostat....
Aby se mi vrtali v aute stylem, ze se napichnou na ř.j. je uz teda fakt neco.
Mozna jsem to prehledl, ale motorky budou taky kontrolovat napojenim na ř.j?
SAM napsal:
Ja by som motorku bez ABS urcite nechcel.Staci jedna krizova situacia,a to ABS velmi ocenis!Tak ako aj ja.Keby som ho nemal,tak tu toto uz nenapisem!
Je pravda že pro méně zkušené jezdce je ABS přínos. Ale jak ukázal Pepa Sršeň dá se zastavit dřív s motorkou bez ABS... Samozřejmě se to musí umět a nejednat v panice zamáčknutím brzdy na max..
per aspera ad astra
SAM napsal:
Ja by som motorku bez ABS urcite nechcel.Staci jedna krizova situacia,a to ABS velmi ocenis!Tak ako aj ja.Keby som ho nemal,tak tu toto uz nenapisem!
Je pravda že pro méně zkušené jezdce je ABS přínos. Ale jak ukázal Pepa Sršeň dá se zastavit dřív s motorkou bez ABS... Samozřejmě se to musí umět a nejednat v panice zamáčknutím brzdy na max..
Boha jeho! Nechapu doprdele, v jakym bludu vetsina lidi zije?! ABS nezkrati brzdnou drahu! ABS je system, diky kteremu se vozidlo stava pri razantnim brzdeni ovladatelne.
To Vam to musi ukazat nejakej Pepek?
Kubas, mysleno vseobecne, ne na Tvoji osobu.
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
ABS je dobra vec, to nepopiram ale tim ze ho ted serou vsude, nebo dalsi jiny asistenty, tak ridici akorat degenerujou a ve vsem spolehaji na ruzny el.ficury. Na cem jste jezdili pred 10ti, 15ti lety? Na vranach, ktery mely jen spojku, brzdy a plyn a prezili jste? Ano, protoze se vic myslelo, vic umelo a hlavne mene se resily p*coviny...
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Je to jak píše Kubrt.... opravuju od 18 roku auta a později i motorky ale v poslední době mi zákazníci říkají... však mám ABS ASR ESP a nevím co ještě za fičury... myslí si že sou v železné nerozbitné kleci,že se jim nemůže nic stát ale zacouvat na zvedák problém ooobr... skrytá kamera by byla na místě a hooooodně lidí by se řehtalo tak že Ordinace a jí podobné srance by skončila....
Upravil -Rosi- dne 17.02.2016 19:41
Odjezdil jsem dvě sezóny s poruchou ABS (modulátor) a žádné rozdíly jsem nepozoroval
Nicméně, když se naskytla koupě ojetého modulu za 4000 Kč využil jsem ji. Když už to tam je, tak ať to funguje.
Osobně bych při nákupu motorky ABS vyloženě nevyžadoval.
(mimochodem podle mého názoru je ABS nejpřínosnější pro nákladní soupravy) Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
Kubrt: Na suchu to bude téměř bez rozdílu ale na mokru? Např. Když budeš prudce brzdit na mokré silnici,ABS zabere a motorka v brzdění lehce zvolní..to podle mě prodlužuje brzdnou dráhu.. (nechci se hádat..jen mě to takhle přijde logické...) Nebo extrém v offu..pojedeš sjezd s ABS a motorce se sice nezastaví kola ale bude zrychlovat..pojedeš bez ABS a rychlost si udržíš stejnou..
per aspera ad astra
Takže první rada tazateli asi je, jak jsem statisticky pochopil - porouchané ABS není překážkou, naopak, je k ničemu, zastavit se dá jako s ním, někdy i dřív, pokud bude za poruchu sleva, tím líp, problému na STK se vyhneš vytáhnutím žárovky... PS: Dělám si srandu (trochu), pokračujte...:-).
On to totiž Pepek schválně ukázal tak,aby ABS dráhu prodlužovalo.Když je správně nastavený a řidič není začátečník,tak zastaví stejně,jako bez ABS (+/- ).Stačí nepřekročit tu mez,kdy začne ABS "odblokovávat" kolo...čímž právě prodlužuje tu brzdnou dráhu.Netvrdím,že je to správně vychytaný u všech motorek,ale zrovna u GS nemám pocit,že by mi to do brždění zasahovalo dřív,než je třeba.
Je to logický....dokud ABS nezabere nemůže prodlužovat brzdnou dráhu
Já osobně bych tak velkou a těžkou motorku bez ABS nechtěl...ale taky nevyžaduju nic víc ...jako třeba asistent pro rozjezd do kopce
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Zpět k tématu..Ta STK by se třeba dala vyřešit nějakým drobným uplatečkem.. Pokud tu možnost člověk má. Ale nejlepší mě přijde přiměřená sleva při koupi a ABS opravit ať je klid..
per aspera ad astra
[quote]kubas napsal:
Kubrt: Na suchu to bude téměř bez rozdílu ale na mokru? Např. Když budeš prudce brzdit na mokré silnici,ABS zabere a motorka v brzdění lehce zvolní..to podle mě prodlužuje brzdnou dráhu.. (nechci se hádat..jen mě to takhle přijde logické...) Nebo extrém v offu..pojedeš sjezd s ABS a motorce se sice nezastaví kola ale bude
zrychlovat..pojedeš bez ABS a rychlost si udržíš stejnou..[/quote
Nebo extrém v offu..pojedeš sjezd s ABS a motorce se sice nezastaví kola ale bude
zrychlovat..pojedeš bez ABS a rychlost si udržíš stejnou..
Když pojedeš sjezd s ABS budeš zpomalovat, bez a budeš jak na saních... to samé ve výjezdu pojedeš furt plnej skončíš v půlce nebo někde... kontrolovaně cit plyn... zkoušel sem na Slovensku Senica písek,to samé Rumunsko ostré cross motorky výjezdy trápení ,enduro motorky s kontrolovaným nástupem výkonu parádních míst se vyjelo...
SAM napsal:
Boha jeho! Nechapu doprdele, v jakym bludu vetsina lidi zije?! ABS nezkrati brzdnou drahu! ABS je system, diky kteremu se vozidlo stava pri razantnim brzdeni ovladatelne.
To Vam to musi ukazat nejakej Pepek?
Kubas, mysleno vseobecne, ne na Tvoji osobu.
Tak Ty si asi este nemal ziadnu krizovku.na rovnej suchej ceste ti mozno nepomoze,ale ked ho valis do zakruty a vychutnavas si to,a za tou zakrutou zbadas pokazeny kamion,tak tu prednu stlacis aj v naklone na doraz a narozmyslas ako mas brzdit,a potom dufas ze to stihnes ubrzdit.kto nieco take zazil,tak vie o com pisem.a ak sa vozis ako choprista a kohas sa,tak nepotrebujes ani prednu brzdu.to ubrzdis aj motorom.