Ta Desertka na dálnici celkem OK. Jel jsem s ní asi 160, ale to už mi házelo řídítkama, myslim, že kolem 120 bude optimální cestovka. Jinak drží pěkně i na silnici - vždycky s tim jedu jak pokakanej a když pak někde jezdim s klukama a zapomenu, že mám špunty, tak to pěkně klopim a to nejsem žádnej závodník, takže je to jen v hlavě Na druhou stranu srovnání s ničim jinym nemám.
Upravil MALI dne 04.03.2016 20:15
No UNI guma neni to je potreba rict jasne. Ale existuje kompromis GUMA a vyber je velkejzalezi co chces opravdu jezdit.
Ja sem napsal kombinaci za sebe jelikoz nejsme drtic rychlosti a bohate mi staci guma co zvlada 140km/h coz mi u XT Army vyhovuje , spolu s vysokou figurou a cenou 980,- za kterou jsem je koupil je to prome bezkonkurecni guma
Doporucim ti nech si zapsat vsechyn 3 rozmery 80/90-21 a 90/90-21 i 100/90-21 a mas klid a muzes dat co chces.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
patol napsal:
paji: a ako sa chova na ceste pri dialničných rýchlostiach?...rychlostny index R=170km/h
Michelin Desert samozřejmě není určená pro vysokou rychlost na dálnicí. Já s ní jezdím tak max 120 km/h, Většinou však okolo stovky. Není to proto, že by se začala ve vyšších rychlostech divně chovat, ale jako každá terénní guma se ve vyšších rychlostech na asfaltu rychle sjíždí.
Zároveň se při častém brždění na asfaltu přední brzdou sjíždějí středové špunty. A tak na asfaltu brzdím přední jen když je to naprosto nezbytně nutné.
Další její dílčí nevýhodou je, že je hodně tvrdá. Já do ní používám tlusté motokrosové duše a jejich výměna někde v poušti se dvěma montpákama dá docela zabrat.
Ale třeba do písku nebo i do bláta na velké cestovní enduro s 21" neznám nic lepšího. A že už jsem toho otestoval opravdu dost.
Chlapi díky za rady, niečo z toho vyberiem, cena ma ani tak netrápi, skôr aby som nemusel ísť vopred, keďže ostatní jazdiaci TKC a cestnejsie ťahajú cele HU 130km/h
Ešte mám malú otázočku, dávam pod mostik teraz podložky, čiže budem potrebovať dlhšie tie sroby. Predpokladám, že budú asi nejaké pevnostne, čiže aké mám zháňať?
Dik
patol napsal:
...Ešte mám malú otázočku, dávam pod mostik teraz podložky, čiže budem potrebovať dlhšie tie sroby. Predpokladám, že budú asi nejaké pevnostne, čiže aké mám zháňať?
Dik
Já tam dal patřičný počet širších podložek z nerezu a delší pevnostní šrouby. Hlavně tam nedávej nic, co by se mohlo vymačkávat.