Alda napsal:
Baltazar: no zajimavejsi to urcite je, ale pocity obcas hrozny. Letos jsem zabloudil v Rakousku, odjeli jsme totalne mimo Alpy, za sebou ten den 500km a bylo 19:30h - to uz jsem se sakra potil, kdyz jsme nemohli sehnat ubytovani. Mimo Alpy totalne mrtvo, zadny penzaky, nic.
No jasně a proto ten stan, máš větší svobodu
Vezmeme to zkratkou, je to sice dál, zato horší cesta.
insorto
Já se letos chystám na Korsiku, podle průvodce dávám dohromady trasu a co vím od známých je Korsika zážitek, tak se na to dost těším. Koncem léta bych ještě rád zajel na jih Španělska a do Portugalska, návrat asi přes Francii, Švýcarsko a Rakousko. 9/2008 jsem byl na severu Španělska a musím říct, že už jen přesun Jižní Francií a sever Španělska stál za to tak jsem zvědavej jaký to bude na jihu.
ja na korsice byl pred loni a parada vzal jsem ji kolem koukolem a bomba jen mi prišla hoooodně drahááá a doporučuju obednat lisky na trajekt nekdy v nejblišši dobe. chytneš bobrou slevu. ale to asi víš. ja je odědnaval nekde v agenture bonvoajaž nevym jak se to pise je snad z brna. a tal ně trajekt z livorna do bastie pro va lidi a gs tam i spatky asi 3300kč ale nedoporucuju jed z mista bydliště(u mě z prahy) na jeden zatah až do livorna byl jsem vyřizenej a ženská prskala jak trafo stanice jo tak to dopada když sje hodně prace apak se musí stihnout trajekt jinak letos by sem rad projel slovensko,je to ostuda ale nikdy jsem tam nebyl. nemate nekdo par hezkejch typů??????dik
Upravil basto dne 04.01.2009 14:27
Korsika proběhla letos. Byli jsme tam na dvacet dnů. Řeknete malí ostrov ale tam je tak pěkné ježdění. V podstatě můžete všude. Někdy jsem měl už dost písku a kamení a někdy to docela bolelo. Zdravotnictví mají lepši než mi. Pozor na doplatky, Zaplatil bych hned, nenechte si posílat složenky špatně se platí!!! Pokud se jedná o trajekt, tak jsme do Livorna přijeli 18,30 koupili loděnku a na lodi byli 18,50. Stála 108éček. Na zpět jsme to kupovali předem a to samé stálo jen 49,5 éček. Je pravda že jsme platili více ale nemuseli jsme někam spěchat.Korsika je krásná a má moc krásných měst a památek. Dobré víno a papání. Ubytování je stejně drahé jako jinde v Evropě a celkově to nebilo o moc dražší než Francie. Vřele doporučuji.
profesor
Taky řešíme s kámošem problém,kam letos vyrazíme.Máme velkej sen a to je Norsko,teda až kámoš obmění stroj,což bude za dva ročky,snad.Jinak se rozmýšlíme opět mezi Baltem,vloni jsme byli na Hellu a super a nebo jen tak na čumendu k Balatonu a pak hodit kučku do Tater... Uvidíme...
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Vloni jsem byl v Maďarsku v lázních. Jel jsem se kouknout k Balatonu a musím jako říct, že na moto bych tam nikdy nejel. je to placka a furt samá rovina, žádná zatáčka, nic na poježdění, ale klobásy a víno bylo dobrý to jóóóó.
Jo a taky docela levno
Upravil Baltazar dne 05.01.2009 13:03
Vezmeme to zkratkou, je to sice dál, zato horší cesta.
insorto
Baltazar napsal:
Vloni jsem byl v Maďarsku v lázních. Jel jsem se kouknout k Balatonu a musím jako říct, že na moto bych tam nikdy nejel. je to placka a furt samá rovina, žádná zatáčka, nic na poježdění, ale klobásy a víno bylo dobrý to jóóóó.
Jo a taky docela levno
jo ,o tom že je to placka jsem už od dost lidí slyšel... tak asi vyrazíme zase k tomu Baltu a konečně se snad dostanem i dovnitř do hradu Malbork.Ten je epézní... největší křižácký hrad v Evropě
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Já letos kromě menších výletů kousek za hranice vyrážím do Skotska s Hicksem a měsíc potom projedeme spoustu průsmyků přes Alpy a Apeniny do Umbrie. V hlavě mi ale leží Afrika, byl jsem už dvakrát v Keni, ale bohužel bez Motorrad, ale slíbil jsem si, že to jednou zvládnu. Letos to sice nepůjde, ale příští rok...
Maiali nel Fango!
morabo napsal:
Já letos kromě menších výletů kousek za hranice vyrážím do Skotska s Hicksem a měsíc potom projedeme spoustu průsmyků přes Alpy a Apeniny do Umbrie. V hlavě mi ale leží Afrika, byl jsem už dvakrát v Keni, ale bohužel bez Motorrad, ale slíbil jsem si, že to jednou zvládnu. Letos to sice nepůjde, ale příští rok...
hele zminoval jsi Kenu... takze ted kdyz ctu ve zpravach tak si vsimam... tam neni uplne klidno
Nepohodli se tam nedavno nejak s macetama kvuli volbam?
---
Jinak, jeste jsi zapomel, ze jedes na vikend do Rumunska a asi znovu na GG...
Upravil hicks dne 05.01.2009 15:56
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Ahoj všem, tak jelikož mám nově motorku, tak to bude hlavně o financích, ale snad nějaké budou. Já mám letos v plánu jižní čechy (moje ještě neseděla na motorce tak zatím dál nechce), ale věřím že se jí to zalíbí. Jinak určitě chci alpy (buď sám nebo s ní) Splněný sen moje 1100GS
jencekgs napsal:
Ahoj všem, tak jelikož mám nově motorku, tak to bude hlavně o financích, ale snad nějaké budou. Já mám letos v plánu jižní čechy (moje ještě neseděla na motorce tak zatím dál nechce), ale věřím že se jí to zalíbí. Jinak určitě chci alpy (buď sám nebo s ní)
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Kubrt napsal:
jo ,o tom že je to placka jsem už od dost lidí slyšel... tak asi vyrazíme zase k tomu Baltu a konečně se snad dostanem i dovnitř do hradu Malbork.Ten je epézní... největší křižácký hrad v Evropě
Teda alespon doufam. Motorky na vleku predem, lidi letadlem (Aeroflot) za nima. Pokud to nedojede na pojisteni, nejak se do toho pojistovny nehrnou. 15 dni, 4 500 km, osm motorek, doprovodnej Range Rover. tesim se.
to Baca: je to hrad v Polsku, zhruba z Ostravy přímo na sever a necelých 50km od pobřeží ve vnitrozemí....středověký hrad řádu křižáků....tzv. cihelná gotika, chrakteristická pro Pobaltí....
Kubrt napsal:
A kde sa nachádza ten hrad?
Ten hrad ,respektive město ve kterým hrad stojí je 70-100km od Gdaňsku směrem k Čechám.Kdo tam pojede,doporučuju zastavit se a navštívit.Už jen pohled na hrad jako takovej budí respekt...
Vjetrnik napsal:
to Baca: je to hrad v Polsku, zhruba z Ostravy přímo na sever a necelých 50km od pobřeží ve vnitrozemí....středověký hrad řádu křižáků....tzv. cihelná gotika, chrakteristická pro Pobaltí....
byl jsi tam?
Vjetrnik napsal:
Ďík za info, zapichol som značku do Google Earth...
Baltazar napsal:
Kubrte a máš nějaký zajímavé body v Polsku?
No jak se to vezme.Na první krátký dovče před třemy lety jsme jeli jen na otočku do Osvětimy,bohužel nám už nezbyl čas na návštěvu Březinky a vloni když jsme podnikali VYKSLEJVAND ON TOUR,tak jsme jeli s jasným cílem projet si celej poolostrov HELL a vzít to přes ten MALBORK domu.Kamarád na Bigovi pak ještě podnikl krátkej trip do polských hor v okolí hraničního přechodu u Náchoda a moc si to pochvaloval.Ale to je spíš odpolední záležitost.Mrkni na naše webovky www.vykslejvand.estranky.cz tam by měl být podrobnější popis cesty po Polsku.