naprcccs napsal:
A co se spacáku týče... V CR podle me není šance abys zažil takovou rosu jakou jsme zažívali my v Patagonii...ráno byla opravdu takova vlhkost že jsem mel blastry plné vody.
pravdou je, že péřák je určenej do oblastí s nižší vlkhostí vduchu např. vysoko v horách aby peři uvnitř nenavlhlo. Asi se nemusí jednat jen o to, že na to padne rosa, ale o relativní vlhkost vzduchu, která pronikne skrz obal. Ale asi to risknu když to chválíš.
Zas takhle jsem to neřešil.. Spali jsme v tom všude, kde jsme potřebovali.. Spal jsem v nem mozna 50x za 3 měsíce.. Porad funguje. V bolivii jsme spali uvnitr plechové restaurace na betonove podlaze. Rano jsme meli sníh na motorkach, v noci bylo -, vevnitr restairace mohlo byt odhadem tak 3-4st... Nezmrzli jsme Podle me základ ho vzdycky nechat vyvetrat.
vorel napsal:
já z toho teda hlavně pochopil žes všechno vybral správně
Z těch hlavních věcí nejspíš ano..samozřejmě je pár věcí, které mam buď zbytečně anebo nejsou tak dobré, jak bych čekal. Výše jsem psal, tohle jsou věci se kterými jsem spok.
naprcccs napsal:
Kdybyste chtěli někdo něco konkrétního tak napište Ja mam teď plnou hlavu toho, jak se dostat do Panamy... Tak se mi nechce moc přemýšlet
Tak treba... Jaky pouzivate varic a co mate za karimatky?
stan jsme řešili dlouho, chodili se dívat na různé výstavy a zvítězil tenhle. Chtěli jsme, aby měl přijatelnou váhu a hlavně rozměry a aby stál aniž by se musely zapichávat kolíky do země - ne všude je to možné. Opravdu funguje, obstál ve velkých deštích i ve vichřicích v Patagonii, zatím nejeví známky opotřebení. Hlavně je super to, že stan má velkou předsínku, kde dám opravdu vše, co potřebuji, výborně větrá a je skladný. Jediné, co by lidé mohli postrádat je to, že nelze postavit jen moskytieru.
Spacák - i tady na gs foru jsem stále četl, jak je naprd peřový - navlhne atd. Byl jsem rozhodnut pro spacák z umělých vláken, v Hudy mi jeden nabídli - tří sezonní spacák, splnoval vše, co jsem chtěl, až na to že byl velký jako kůn, těžký jak kráva a prostě když jsem v něm ležel jsem si připadal jakoby na mě hodili 3 velké tlusté peřiny.. ukázali mi peřový spacák, splnoval stejná kritéria co se teplot týče ale byl asi o 2kg lehčí a podstatně menší! lehl jsem si do něj a cítil jsem se jako v chorvatsku když ležíte pod prostěradlem...http://www.hudy.c...-seda.html xkrát jsem spal jen v moskytiéře, byla rosa taková, že motorky vypadaly jako po dešti, spacák za pár minut vyschnul, nesmrdí, funguje.. kdybych nebyl líný tak postavím stan a spacák nemá šanci zmoknout. Je to ohromný rozdíl oproti umělého spacáku, už vím, že vždy budu chtít jen peřový.
Vařič - každý říkal.. Vemte benzinak, vzali jsme..už bych do toho asi nešel. Všude jsme narazili na outdoor shopy, hlavně v Patagonii.. Proste všude a všude meli kartuše na plyn. Benzin je fajn kdyz jde člověk na hory a vi, ze nebude mit možnost koupit kartus ( a ani tak si nemyslim, ue by jednu spotřeboval ) porad se srat s benzinem, vsechno pak smrdi, vsechno je cerne, spatne jsem zavrel viko te termosky a benzin se mi vylil na polstar od vařiče taky vsechno smrdi...už ho mam, tak dokud bude slouzit si ho necham, ale pak koupím zase klasicky plyn za 500kc a bude.
Moskytiéra - nemám moc rád spaní ve stanu, když to teda není nutné, tak jsem chtěl moskytiéru, kterou budu moc použít v teplých nocích když bude nebe plných hvězd... všude na netu jsou moskytiéry, které jsou sice fajn, za pár peněz ale mají velké ALE - nemají podlážku. Ve Střední Americe je taková havět, kterou opravdu na obličeji v noci nechci, lehce se odkopete a moskytiéra je rázem k ničemu.. opravdu jedinou moskytiéru, která by vše splnovala mají v TT http://www.tourat...-2436.html tak jsem si na to zvykl, že jsem v ní spal opravdu často.. je to lepší pocit - mátě něco kolem sebe, můžete si vedle sebe dát knížku, pítí a v noci to neztratíte, je to pořád na stejném místě a navíc se neprobudíte s bodanci hmyzu. Opravdu doporučuju těm, co jedou do přírody a nechějí tahat stan. Moskytieru jednoduše zavážete kamkoliv - já ji dávám vždycky na mřížku motorky, je to tak akorát výška.
2. oblečení
Oblečení na motorku jsem vybíral dlouho, limitovaly mě samozřejmě peníze, ale zase nadruhou stranu jsem nechtěl žádný shit, přece jenom jsem v tom měl ujet více než 40tis km. V Motozemi jsem narazil na Revit - nikdy jsem to na sobě neměl, jen jsem o tom slyšel.. když jsem si oblíkl bundu hned jsem věděl, že tohle chci mít na sobě více než půl roku! Neskutečný rozdíl oproti tomu, co jsem kdy jezdil.. zpracování, materiál, zipy, kapsy..prostě vše je opravdu špičkové a jsem s tím nadmíru spokojený! nemohl jsem udělat lépe - za tyhle peníze. Konkrétně mám http://www.motoze...-stribrna/ a kalhoty. Cena je adekvátní za to, co tyhle hadry nabídnou. Mám za sebou jeden pád v cca 50ti kmh, oblečení má už přes 30tis km, v Americe nám sněžilo, měli jsme záplavové deště, více jak 40st v poušti, všude se s tím válím, nějak to nešetřím.. jednou jsem to dal do pračky - oblečení je opravdu jako nové! žádné volné švy, žádné seknuté zipy, nic! opravdu paráda.. jsem z toho nadšený. Vím, že mi tyhle hadry vydrží x let to se za tu cenu vyplatí! Mohl jsem porovnat s oblíbenou českou značkou po stejném nájezdu km... nesrovnatelné.
Boty - jasná volba - Sidi Adventure, nikdy před tím jsem je neměl, jen jsem četl samou chválu tak jsem po ních sáhl - super!! nejlepší boty co jsem kdy měl.
Přilba - Uvex enduro, koupil bych si další dvě, kdyby se ještě vyráběly.. škoda jim
Funkční prádlo apod. - v Hudy mi říkali, kupte si Merino věci - opravdu to funguje. nikdy jsem nebyl na takové ty dražsí věci, nevěřil jsem tom.. třičko s krátkým rukávem za 1300??? no, dobře, vezmu jedno s krátkým a jedno s dlouhým... včera jsem tričko měl 6. den na sobě - celou Kolumbii , kdy teploty neklesly pod 35 stupnů a vzduch byl horší jak fén... na tričku jsou mapy potu, přes den mokré jako bych se v něm koupal... 6 dní a třičko nesmrdí!!! opravdu nesmrdí.. prostě týden v potu a klidně bych v něm šel večer na pivo a nikdo by to nevěděl. Merino funguje! Pro někoho asi žádné prekvapení, pro mě ano.. nikdy jsem tomu nevěřil a myslel jsem, že to budou vyhozené peníze..
Rukavice - tyhle mám 2 roky, mají cca 40 000 km, v Americe xkrát zmokly, že jsem je musel ždímat, namazal jsem je jednou... rukavice stále fungují, žádné díry, žádné povolené švy, pořád krásně měkké.. za mě super, koupím si je klidně zase! http://www.motoze...ma-d-tour/
3. vybavení motorky
Kufry - pro mě to byla jasná a osvědčená volba -BIG HUSKY EVO 4. Nejenom že je s Romanem super zkušenost, ale prostě fungují... měl jsem je vždycky a věřím jim i ted. Spadl jsem cca 15x - většinou ze stojánku, jak se rádo říká, ale jeden již zminovaný pád byl na štěrkové cestě v Torres del Paine, kdy jsem jel cca 50kmh. motorce se nic nestalo, vše chytl kufr. Ten samozřejmě šrámy má - tvarově už není co býval, musel jsem použít hodně síly, abych ho vrátil do původního tvaru - šlo to. není 100%ní ale prostě funguje dále! Panty i zámky drží, těsní - nikdy jsem neměl nic vevnitř mokré ani dokonce po opravě kladivy a kameny.. za ty peníze, český výrobce, funguje! Každý, koho jsem potkali, se mě ptal co to jsou za kufry.. nikdo nevěřil, když jsem řekl, že jsou made in czech a kolik stojí... lidi koukaj.
Držáky Bartus - tihle dva musí k sobě, domluva opět na jedničku, kdo Tomáše zná tak ví... od mřížek, padáků až po držáky kufrů..vše od Toma. Držáky super, plní funkci na kterou jsou vyrobeny, při zmíneném pádu jeden napraskl - byla to opravdu šupa, ale jsem rád, že to není uděláno na největší sílu, radsi at praskne - svařil mi jej první Pedro ve vesnici, než aby mi praskl rám motorky..
Takže kdo se rozmýšlí co dát na novou sezonu - doporučuji tyhle dva kluky!
Přemýšlel jsem, jaký vzít vzducháč - vzal jsem klasiku papír plus TT molitánový http://shop.touratech.cz/unifilter-for-bmw-r1150gs-r1100gs-r850gs.html vypravný je opravdu za chviličku, stačí i igelitka a trocha vody.. používal jsem ho hlavně v Argentině a Chile, kdy se hrozně prášilo - na dlouhé cesty ideál - taková pojiskta že vždy mám čístý filtr když potřebuji.
Pneu - Mitas 07, ani vteřinu jsem nepřemýšlel o jiných.. brali jsme si dvě sady. Hodně lidí je pomlouvá, jiní opěvují... já budu vždy ten druhý, podle mě výborná guma! A ví to nejenom češi... švýcar, co jede 3 roky kolem světa je měl, měli je němci, co jeli do Ushuaii, měl je španěl co jede dva roky kolem světa... takže at si říká kdo chce co chce, ta guma funguje!
BTW - žádný defekt za 24000km... Tuk tuk a zítra určitě pichneme
4. ostatní
Dlouho jsem řešil foták - vzali jsme Olympus Stylus 1. Podle mě fotí krásně, vydrží i trošku nešetrné zacházení, na jedno nabití udělá cca 800 fotek! což je parádní! a automatická krytka objektivu je taky výhodou..
Máme s sebou GoPro 4 silver. Bál jsem se toho, jak každý píše kolik vydrží baterka... naprosto s tím nesouhlasím - po 3 měsících natáčení vím, že ta baterka absolutně stačí! natočí cca 3h záznamu.. kolik víc potřebuji? První týden měníte baterku denně - to jen proto, že natáčíte všechno...a zbytečně. TEd už vím, co chci natočit a co mám - baterka mi vydrží klidně týden. Navíc náhradní stojí pár korun - nabité jsou za 3 hodiny - tak na co bych potřeboval aby kamera vydržela natáčet 10h??? jedině proto, aby to pak dalších 10 hodin promazával...
Tlumiče nám dělal Pavel Beran - výborná spolupráce, i ted na cestách, když jsem něco potřeboval, moc velká ochota! Díky
Určitě si ještě na něco vzpomenu, budu postupně přídávat.
Kdyby chtěl někdo vědět vít - klidně se ptejte, rád poradím.
chci se Honzo zeptat, jak to je se sponzory, když píšeš, že jsi si vše koupil? Nic z té výbavy, co popisuješ jsi nedostal ZDARMA?
Upravil 3X dne 30.03.2016 20:37
Firmě motozem.cz děkujeme za oblečení a nepromoky Revit, rukavice, oleje, elektro příslušenství a mnoho dalšího vybavení, které nám pomůže uskutečnit tenhle výlet.
Také děkujeme panu Beranovi z www.moto-beran.cz , který je guru co se tlumičů týče. Motorky budou naloženy a pojedou dlouhou cestu, potřebovali jsme repas tlumičů a nové pružiny, o vše bylo brilantně postaráno.
Na takový výlet se patří natáčet kamerou GoPro, pro tu potřebujete mnoho příslušenství, aby byla záběry co nejlepší – vše jsem pořídili na www.goproprislusenstvi.eu – velký výběr a super ceny – děkujeme !
Pojedeme všemi možnými klimatickými pásy světa, potřebovali jsem také kvalitní outdoorové vybavení a oblečení. Přece jenom nebudeme sedět jen na motorkách, ale budeme spát pod stanem, vařit si jídlo, chodit na menší výlety apod. Vše od camping vybavení a outdoorového oblečení jsem pořídili v HUDY – konkrétně pobočky Havířov a Frýdek – Místek. Děkujeme!
Abychom mohli všechno tohle vybavení na motorky nabalit, potřebovali jsme kufry! A kdo jiný, než Big Husky! S kufry BH máme již delší zkušenost, vždy na jedničku!
Takže kufry byly jasné, teď už se jen domluvit s Tomášem ( www.bartus.eu ) aby nám udělal držáky, na které je přichytíme. Tomáš nám vyhověl, udělal senzační držáky na kterých jsou kufry jako přibité. Děkujeme !
Kdybychom se náhodou ztratili, tak budeme spoléhat na navigace – do těch samozřejmě potřebujete kvalitní a aktualizované mapy – děkujeme Touratech.cz, zejména Tomáši Kocandovi, za jejich poskytnutí.
Nikdo mi nedal ani korunu, vše z vybavení jsem si koupil, rád ukážu, že to opravdu funguje a doporučím dál
Firmě motozem.cz děkujeme za oblečení a nepromoky Revit, rukavice, oleje, elektro příslušenství a mnoho dalšího vybavení, které nám pomůže uskutečnit tenhle výlet.
Také děkujeme panu Beranovi z www.moto-beran.cz , který je guru co se tlumičů týče. Motorky budou naloženy a pojedou dlouhou cestu, potřebovali jsme repas tlumičů a nové pružiny, o vše bylo brilantně postaráno.
Na takový výlet se patří natáčet kamerou GoPro, pro tu potřebujete mnoho příslušenství, aby byla záběry co nejlepší – vše jsem pořídili na www.goproprislusenstvi.eu – velký výběr a super ceny – děkujeme !
Pojedeme všemi možnými klimatickými pásy světa, potřebovali jsem také kvalitní outdoorové vybavení a oblečení. Přece jenom nebudeme sedět jen na motorkách, ale budeme spát pod stanem, vařit si jídlo, chodit na menší výlety apod. Vše od camping vybavení a outdoorového oblečení jsem pořídili v HUDY – konkrétně pobočky Havířov a Frýdek – Místek. Děkujeme!
Abychom mohli všechno tohle vybavení na motorky nabalit, potřebovali jsme kufry! A kdo jiný, než Big Husky! S kufry BH máme již delší zkušenost, vždy na jedničku!
Takže kufry byly jasné, teď už se jen domluvit s Tomášem ( www.bartus.eu ) aby nám udělal držáky, na které je přichytíme. Tomáš nám vyhověl, udělal senzační držáky na kterých jsou kufry jako přibité. Děkujeme !
Kdybychom se náhodou ztratili, tak budeme spoléhat na navigace – do těch samozřejmě potřebujete kvalitní a aktualizované mapy – děkujeme Touratech.cz, zejména Tomáši Kocandovi, za jejich poskytnutí.
Nikdo mi nedal ani korunu, vše z vybavení jsem si koupil, rád ukážu, že to opravdu funguje a doporučím dál
jasně A ještě nějaké doporučení?
A kde tam maš prosimtě napsano,že to dostali zadarmo ? Taky klidně poděkuji obchodu motozem,že mi poskytli obelčení na motorku a další vybavení... Stejně jako mužu poděkovat TT za doplňky na motorku...
Když v nějakém obchodě pěkne poprosíš tak to dostaneš zdarma
Co myslíš platil jsem a nebo jsem je pěkně poprosil ?
A kde tam maš prosimtě napsano,že to dostali zadarmo ? Taky klidně poděkuji obchodu motozem,že mi poskytli obelčení na motorku a další vybavení... Stejně jako mužu poděkovat TT za doplňky na motorku...
než budeš příště na mě reagovat, tak se nauč prosím tě pořádně číst!
Nepsal jsem, že to mají zadarmo, ale ptal jsem se, co z toho, co popisuje dostali zadarmo.
Nepsal jsem, že to mají zadarmo, ale ptal jsem se, co z toho, co popisuje dostali zadarmo.
Hmm tak jsem asi tu otázku někde přehlédl.. Moc mi to jako otázka co z toho bylo zadarmo nepřipadá.. Ale je možné že jsem tě jen špatně pochopil
EDIT :
Pardon ty máš dva příspěvky pod sebou.. Toho jsem si nevšiml.. Moje chyba
Upravil Magmar dne 30.03.2016 22:28
Hmm tak jsem asi tu otázku někde přehlédl.. Moc mi to jako otázka co z toho bylo zadarmo nepřipadá.. Ale je možné že jsem tě jen špatně pochopil
jencekgs napsal:
Tak myslím, že každému musí být jasné, že je to částečně reklama, proto taky jen recenze pozitivní.
není to všem jasné ...
ale co mě vadí je, že tam píše takové nesmysly, že mu nikdo nedal ani korunu!!!
Už jak píše na první straně Mardock, že to vypadá, jako reklama, tak ona to REKLAMA je. I kdyby si vše zaplatil, tak není pravda, že nedostal ani korunu, protože sleva jsou peníze.
A za slevu slíbil článek a reklamní fotky, ...
Jak moc jsou potom ty podané informace pravdivé?
A jak k tomu přijdou prodejci, kteří si tady platí prostor? Jediný zmíněný v článku zde platící je Tomáš Kocanda.
Celé vlákno je normální komerční sdělení. Revit třeba prodává Pardál, dobré kufry dělá bystřa,...
EDIT :
Pardon ty máš dva příspěvky pod sebou.. Toho jsem si nevšiml.. Moje chyba
omluva se přijímá
a buď rád, pokud nemusíš v obchodě prosit
Upravil 3X dne 30.03.2016 22:45
jencekgs napsal:
Tak myslím, že každému musí být jasné, že je to částečně reklama, proto taky jen recenze pozitivní.
není to všem jasné ...
Už jak píše na první straně Mardock, že to vypadá, jako reklama, tak ona to REKLAMA je. I kdyby si vše zaplatil, tak není pravda, že nedostal ani korunu, protože sleva jsou peníze.
A jak k tomu přijdou prodejci, kteří si tady platí prostor? Jediný zmíněný v článku zde platící je Tomáš Kocanda.
Celé vlákno je normální komerční sdělení. Revit třeba prodává Pardál, dobré kufry dělá bystřa,...
Ja s Tebou souhlasim 3x kamarade
Ale nemam silu ani chut nikoho presvedcovat, jak je to kristalove bla bla bla.
Za me je to reklama, ale kolem rekamy tu uz toho bylo napsano tolik.
Splněný sen moje 1100GS
jencekgs napsal:
není to všem jasné ...
amen...
Určitě je Honza fajny synek, bezpochyby do svého výletu musel nacpat spoustu svých peněz, o tom žádná..... ale před odjezdem jsem byl mmj. i já osloven s prosbou o podporu a tak pokládám výše uvedené Honzovo tvrzení za lživé, spoustu věcí dostal, ostatně mi to před odjezdem sám psal..... chjo, proč kecá... ???
tobig
Všichni tsdy vědí asi více než já, ostatně jako vždy tady gs.cz
Nicméně nedostal jsem od nikoho ani korunu - ano, dostal jsem na něco slevu - ne na všechno o čem tady píšu!
Myslel jsem, ze někomu pomůžu s rozhodnutím, co koupit, místo toho jste se vy, co se nudí asi v práci, museli tady vyblít Třeba boty jsem koupil v bazaru...Na moskytiéru jsem dostal slevu jako člen bmwgs, na vzduchac ani Kč, přilbu mam 4 roky z bazaru, na gumy jsem dostal cenu jako asi každý kdo Joeovi napsal, spacak mam za plnou cenu, gopro z alzy za plnou!
.... Ale nechápu proč to sem píšu, víte to lépe. Je mi líto, že nemáte nic lepšího na práci
Jestli to adminum vadi tak at to smažou, me to žilu netrhá
Upravil naprcccs dne 31.03.2016 06:42
naprcccs napsal:
Nicméně nedostal jsem od nikoho ani korunu - ano, dostal jsem na něco slevu - ne na všechno o čem tady píšu!
Myslel jsem, ze někomu pomůžu s rozhodnutím, co koupit, místo toho jste se vy, co se nudí asi v práci, museli tady vyblít Třeba boty jsem koupil v bazaru...Na moskytiéru jsem dostal slevu jako člen bmwgs, na vzduchac ani Kč, přilbu mam 4 roky z bazaru, na gumy jsem dostal cenu jako asi každý kdo Joeovi napsal, spacak mam za plnou cenu, gopro z alzy za plnou!
.... Ale nechápu proč to sem píšu, víte to lépe. Je mi líto, že nemáte nic lepšího na práci
Všichni, co tady píší, se nudí v práci, ale ty máš to štěstí, že jsi na tripu
a co Hudy a Motozem? Co ten zbytek materiálu, když jsi se tak rozepsal , co jsi si koupil? Vše máš za plnou cenu?
Když ti dá partner=sponzor slevu, tak to pro tebe nejsou peníze?
A reklamu jim děláš čistě z dobročinnosti. Honzo, jak bych ti rád věřil.
Jde v principu o to, že když napíšeš takovou polopravdu, tak ani ten tvůj popis a doporučení nemusí nemusí být OK. Třeba není pravda, že jediný Touratech má moskytiéru s podlážkou,... Já tu napsal svůj postřeh, ať si každý udělá svůj obrázek. Rozumný člověk to dokáže posoudit.
A to, co napsal Tobig, taky o něčem svědčí.
"NIKDO MI NEDAL ANI KORUNU "
...užijte si to, hlavně koly dolů a šťastnou cestu
Misto toho, aby jste napsali, ze s necim, co zde uvedl, nesouhlasite, nebo mate jiny nazor, tak se do nej navazite a rozebirate, jestli to je reklama nebo castecna reklama a zbytecne mu kazite kdesi v koutku duse suprovni megavylet...
Me osobne tyto recenze maximalne vyhovuji, ale nejsem ovce, abych tomu 100% veril. Jsou ale i jine zdroje, kde se da dany vyrobek overit hodnocenim ostatnich uzivatelu. Pokud jsou jeho zkusenosti temer totozne se zkusenostmi ostatnich uzivatelu, nevidim duvod mu neverit. Reklama - nereklama, vo tom to tady vubec neni. A komercni inzerce uz vubec ne.
naprcccs napsal:
Všichni, co tady píší, se nudí v práci, ale ty máš to štěstí, že jsi na tripu
a co Hudy a Motozem? Co ten zbytek materiálu, když jsi se tak rozepsal , co jsi si koupil? Vše máš za plnou cenu?
Když ti dá partner=sponzor slevu, tak to pro tebe nejsou peníze?
A reklamu jim děláš čistě z dobročinnosti. Honzo, jak bych ti rád věřil.
Jde v principu o to, že když napíšeš takovou polopravdu, tak ani ten tvůj popis a doporučení nemusí nemusí být OK. Třeba není pravda, že jediný Touratech má moskytiéru s podlážkou,... Já tu napsal svůj postřeh, ať si každý udělá svůj obrázek. Rozumný člověk to dokáže posoudit.
A to, co napsal Tobig, taky o něčem svědčí.
"NIKDO MI NEDAL ANI KORUNU "
...užijte si to, hlavně koly dolů a šťastnou cestu
Jaj jsem psal - dostal jsem cenu, nebo jsem to snad nikde nezmínil?
Nedělam dobročinnost, s nikým jsem domluvený na ničem nebyl, Tobigovi jsem o žádných penězích nic nepsal. Ano, musíš se nudit
i kdyby ti dal někdo 100tis, je mi to jedno, je to vaše věc a umění si peníze obstarat, ale je to vždy něco za něco. V tomto případě komerce, která se na fóru normálně platí.
Celé doporučení šlo napsat třeba bez odkazů, lidi gůglit umí, ale to se nic nevrátí partnerům, že? Třeba Rockway (Pardál) má Revit levnější a ještě si tu platí komerční prostor.