Presne tak na vse jsou misky nasadis urahnes na moment a nemusis nic resit. Na 1150 je dulezite zkontrolovat jestli neni gumicka z filtru prilepena naabloku.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
janrypal napsal:
Ok, na 1150GS je olejový filtr opravdu hodně utopený, moje chyba. V tom případě bych místo řetězu použil kožený pásek. Na F800GS filtr dotahuju i povoluju rukama a nikdy nebyl problém ;-) Vlastně to tak dělám úplně všude.
Docela by mě zajímalo, jak bys tam ten kožený pásek nasoukal. Ty jsi viděl motor z 1150 asi z hodně velké dálky, že?
Nic proti, ale když o tom nic nevíš, tak raději neraď. Pak je to pro ostatní dost zavádějící.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
janrypal napsal:
Ok, na 1150GS je olejový filtr opravdu hodně utopený, moje chyba. V tom případě bych místo řetězu použil kožený pásek. Na F800GS filtr dotahuju i povoluju rukama a nikdy nebyl problém ;-) Vlastně to tak dělám úplně všude.
Docela by mě zajímalo, jak bys tam ten kožený pásek nasoukal. Ty jsi viděl motor z 1150 asi z hodně velké dálky, že?
Nic proti, ale když o tom nic nevíš, tak raději neraď. Pak je to pro ostatní dost zavádějící.
Motor jste probrali. Ted jsem delal jarni servis. Olej,ventily,podtlaky, 2-3 h prace s pivkem a chladnutim motoru. Ale resil jsi i olej pohonu? Kardan prevodovka? Vymen ho. Pokud nebudes menit, zkontroluj po jizde aspon pres injekci odebrane mnotstvi oleje pruhledove. Jestli tam nelita bordel nebo spony.Na vypoustaku to jde videt lip. Ale to jsou takovy castky, ze asi neni co resit. Navic mimo modulu abs je vsude luxusni pristup,ze je radost neco delat.
Upravil milanosor dne 10.04.2016 13:11
I pád na hubu je pohyb kupředu
A mozna jeste jedna technicka,pokud si planujes delat servis sam, stahni si servisni manual,kup si momentak,nektere atyp klice, a udelej nebo kup si neco na podtlaky. A muzes s radosti servisovat.Nevymyslej jiz vymyslene.
Upravil milanosor dne 10.04.2016 14:18
Doporuc mi nejaky momenťak, at nekupuju zbytecne velkou paku a naopak malou, kde bude chybet sila. A atyp klice by bylo dobre co vsechno... Dik.
Upravil Starter dne 10.04.2016 14:52
Téměř určitě zjistíš, že se budou hodit momenťáky dva. Jeden třeba na montáž šroubů kol a menší na ty malé momenty, které se hůř odhadují. *******************************
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Minimum tak 8Nm maximum tak 120Nm. Rozstupnovani necham na tobe. Ale budou to 2-3 ks momentaku. Chce to na mensi i vetsi orechy. A trebas i redukci, i kdyz se to na momentak nema. Z klicu s cim se setkavam: klic na olej filtr, odvzdusnovak na brzove trmeny u nekterych typu, odvzdusnovak na spojku, vytahovak na fajky svicek, ocko 7 ( me sada konci 8 ), jinak si vetsinou vystacim s velkou gola sadou. Nic jineho me nenapada. Ano nejake dalsi specialky jsou, ale vetsinou se s tim da nejak improvizovat. Hadicky,o-krouky,trychtyr,sikovky atd. Hlavne s rozumem a nic nezprasit. A obcas se priprav na pouziti Loctite dle manualu.
PS. A malem bych zapomel na voltmetr a sparovy merky 0.15+0.3mm. Vybav se, to se neztrati
Upravil milanosor dne 10.04.2016 15:55
Potřeboval bych pár rad do začátku. Určitě chci vyměnit olej a filtry. Doporučíte někdo eshop kde objednat? Je to starej motor, předpokladam že tam nebude ani žádná polosyntetika. Vzducháč bych chtěl KN, také pokud doporučíte, děkuji. Poslední razítko v servisce je na 56000 km v 10/2014, nyní má na tacho 63000. Takže by to vše mělo sedět. Ještě bych se měl na něco soustředit?
Dále budu shánět doplňky, padáky, držáky na kufry, možná Y svod a podobně. Ale to už pravděpodobně na inzercích....
HiFlo 163 + 20w50 mineral na bezne jezdeni. Pokud nemas po ruce kamennou prodejnu na bezny spotrebak, objednej kdekoliv. Ja mam po ruce v Olomouci motech.cz. Vse co rikas tam maji. Je to jen na vyberu kazdeho soudruha. Rad podporim ty, co mi vyjdou s necim vhod a jeste jsou pobliz.
janrypal napsal:
on ten "klíč" nebo spíš stahovák vypadá asi takhle: http://www.hadryn...m-sw21.jpg
Upravil Kamibart dne 10.04.2016 17:30
Co mě nezabije, to mě zabije příště, až pojedu kolem
Starter napsal:
Doporuc mi nejaky momenťak, at nekupuju zbytecne velkou paku a naopak malou, kde bude chybet sila. A atyp klice by bylo dobre co vsechno... Dik.
Mám od firmy PROTECO. Jeden má rozsah 2-24Nm, druhý 19-110Nm což relativně na vše stačí. Jsem maximálně spokojen a nemám co bych jim vytkl. Navíc jsou za rozumné peníze
Starter napsal:
Mám od firmy PROTECO. Jeden má rozsah 2-24Nm, druhý 19-110Nm což relativně na vše stačí. Jsem maximálně spokojen a nemám co bych jim vytkl. Navíc jsou za rozumné peníze
vypadají kvalitně, zvažuji... Oleje a filtry mám již doma za velmi příznivou cenu, miska na olejový filtr mám objednanou z Činy, myslim že bude stačit.
Nyní musím sehnat padáky, motorku mi ted nic nechrání. Proto opět rozmýšlim, SW-Motech, Origo, Hepco a Becker...
Starter napsal:
vypadají kvalitně, zvažuji... Oleje a filtry mám již doma za velmi příznivou cenu, miska na olejový filtr mám objednanou z Činy, myslim že bude stačit.
Nyní musím sehnat padáky, motorku mi ted nic nechrání. Proto opět rozmýšlim, SW-Motech, Origo, Hepco a Becker...
Hele já myslel že Pomněnka, resp. cos kupoval je tohle http://bmwgs.cz/f...n/1150.jpg ? Jako že ta padáky má.. i kufry.. nebo to asi nechápu..
Nene, na tu jsme se byli jen podívat a bylo na ní dost otazníků, nevyplněná serviska a dosti předražená. Použil jsem jen fotku na Avatara v profilu Koupě proběhla o 3 týdny později v Budějovicích. Holá, ale v super stavu, jednosvíce bez posilovače, méně najeto, serviska s razítky Rakouského Kaufmanna. Kufry mam vyřešený, musím promyslet a vybrat nějaké ty padáky...
Starter napsal:
Nene, na tu jsme se byli jen podívat a bylo na ní dost otazníků, nevyplněná serviska a dosti předražená. Použil jsem jen fotku na Avatara v profilu Koupě proběhla o 3 týdny později v Budějovicích. Holá, ale v super stavu, jednosvíce bez posilovače, méně najeto, serviska s razítky Rakouského Kaufmanna. Kufry mam vyřešený, musím promyslet a vybrat nějaké ty padáky...
Aha tak to se omlouvám za OT a díky za info určo něco vybereš
Upravil davidc dne 12.04.2016 02:19
Starter napsal:
Hepco má synek na 1150 + TT kryt hlavy
Sw Motech + Marselus kryt hlavy mám já , jestli chceš vidět na živo.
Ještě je možnost Grave
Čas strávený na BMW GS se do života nepočítá!