Mr GS napsal:
Když chceš vyhazovat peníze do kanálu(protože repase originálu není nic jinýho),tak je radši pošli mě...já ti pak pošlu pěkný fotky někde z cesty a napíšu tě jako sponzora
Nebude to tak horký, přeci ti lidí co to dělají nemají postaveny podnikani na okradani lidí .
svobodakT napsal:
Takže pan Beran z Hronova zatím vypadá jako nejlepší volba. A ještě jedna prosba ,nevali se doma někomu kdo kupoval komplet tlumice starý tlumiče na zapujcku ? Jasně že ne zadarmo. Motorku používám každý den, nemůžu ji odstavit až budu posílat repasovat moje tlumiče.Koukal jsem po netu, že bych koupil nějaký jen na chvilku ale nechci v tom mít cca 5 tis. než se zase prodají, radši nekomu koupim dobrou flasku.
Ahoj, když si pro ně přijedeš v neděli do Prahy tak Ti je klidně půjčím. Není to žádná hitparáda je na nich namotáno asi 90tis. Jo a předpokládám že chceš tlumiče na 1100GS.
Mr GS napsal:
Když chceš vyhazovat peníze do kanálu(protože repase originálu není nic jinýho),tak je radši pošli mě...já ti pak pošlu pěkný fotky někde z cesty a napíšu tě jako sponzora
Nebude to tak horký, přeci ti lidí co to dělají nemají postaveny podnikani na okradani lidí .
To rozhodně ne!
Já se setkávám už s těma lidma, kteří s tím potíže měli a rozhodli se pro nákup nových (servisovatelných) a tak ty nářky slyšíme fakt téměř každý týden a je to pořád to samé, prakticky stejné zkušenosti. Pochopitelně ti, kteří jsou max spokojení, nové tlumiče nekupují a asi jich bude hodně. Ale když srovnám počet lidí, kterým vytekl originál s počtem lidí, kterým vytekl repasovaný, tak to fakt je obrovský nepoměr. Poslední člověk, který přijel s vyteklým originálem byl nějaký angličan na cestě do velkou cenu do brna a bude to tak předloni. Vyteklý repasy fakt téměř každý týden a teprve tahle zkušenost obvykle lidi vede k nákupu nového. Proto si myslím, že očekávat od repase stejnou funkčnost jako od fungl nového továrního nejde.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
jencekgs napsal:
Ja bych dal na Milana, po prednasce na Radarce mam chut prodat 11tku a za ty penize koupit tlumice v TT s elektronikou. Ale na co bych je pak dal, to musim jeste domyslet??
....luxusně vytuněný kočárek...
Jo nebýt Radarky, tak jsem měl s kočárem víc km jak na Moto. Teď je to tak na stejno
Splněný sen moje 1100GS
Pánové ono se to radi kup novy, repas nevydrží . Samotnou motorku bez doplnku jsem kupoval za nějakých 67 tis a opravdu nedam skoro polovicni částku jen za tlumiče. Nevím jak vy ale ja bohužel peníze netisknu a proto musím doufat že repas vydrží. Navíc motorku chci v blizke dobe vyměnit za 1150 takže nehodlam zbytečně utracet ale na druhou stranu jeste na ní budu jezdit, nechci ji dojezdit a prodat nejakymu chudakovy takže tlumiče chci jeste udělat.
svobodakT napsal:
Pánové ono se to radi kup novy, repas nevydrží . Samotnou motorku bez doplnku jsem kupoval za nějakých 67 tis a opravdu nedam skoro polovicni částku jen za tlumiče. Nevím jak vy ale ja bohužel peníze netisknu a proto musím doufat že repas vydrží. Navíc motorku chci v blizke dobe vyměnit za 1150 takže nehodlam zbytečně utracet ale na druhou stranu jeste na ní budu jezdit, nechci ji dojezdit a prodat nejakymu chudakovy takže tlumiče chci jeste udělat.
Hele, opravdu by pomohlo, kdyby jsi třeba už v úvodu napsal, o jakou motorku se jedná. Tak nějak mlhavě se dá odhadnout, že 1100.
Pokud ano, mám zkušeností dost.
Nechával jsem repasovat tlumiče origo a dal na ně hyperpra. Přežili skoro 2x Rumunsko, ale podruhé a to ve dvou se v půlce Románie změnila motorka v lochnesku. Dojel jsem na tom domů a poslat tlumič serviskákovi (ten pán od Vevise). Závada byla ve vadném ventilku a ušel z něho dusík, či čím to plní. Paradoxně, čím zatíženější motorka, tím pro nefunkční tlumič lépe, pobrali to hyperpra a holt do zatáček člověk nejel žádnou kudlu.
Rozdíl mezi repasopvaným a nerepasovaným tlumičem necítím. Jediný rozdíl jsem pocítil ve změně pružiny.
Asi jsem ty originály ještě neměl tak mrtvé, když jsem je poslal na repas.
Takže za mě - repas funguje, ale nikdy nemůžeš vyloučit nějakou závadu. To nakonec ani u novejch. Jo a musíš si vypilovat dírku do držáku, právě kvůli ventilku, aby se ti tam repas vešel a ventilek si neurval.
Samozřejmě, jak jsem spěchal a nechal se vyplašit negativní odezvou na repas, tak jsem koupil rovnou nové od hyperpra. Jo, je to skoro cena motorky a zase je to podstatně levnější, než od TT. Ty by se mě líbili, ale po zvážení svého způsobu jízdy a kolik toho namotám, tak ty heperpra mám téměř doživotně. Nakonec, když se po.... tak mám v krabici funkční repasy, stačí přehodit a jezdím dál. Jo a ještě jsem dostal zapůjčený zadní origo tlumič, a původní majitel už ho u mě nechal. Udělal jsem z něj zápůjční, právě pro zoufalce, jako jsem byl já. Lepší nějakej, než žádnej. Už se párkrát otočil
Takže za mě - repas je dobrej, když nejezdíš do Maroka, po lese na Ukrajině a nenalítáš 50 tisíc za letní sezónu.
S prací servismena jsem spokojenej. Vadnej ventilek taky nečekal a opravil to zdarma. V podstatě nevidím rozdíl mezi Buráněm a tímto pánem (si nevzpomenu na jméno).
Nabídku na zapůjčení tlumičů už jsi dostal od předchozího přispěvatele, takže já svou krabici mohu nechat v regále. Jinak mám tlumiče za Prahou, kousek od Benátek a jsem tam jen o víkendech.
Tak ať máš s repasí kliku.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Mám to dvě sezóny / repas tlumičů + pružiny hyperpro.
Jsem spokojenej, žádnej ventilek tam nepřibyl, umí si se svou technologií poradit a natlakovat to jako originál, takže to minimálně eliminuje problém,který popisuje Medik.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
svobodakT napsal:
Hele, opravdu by pomohlo, kdyby jsi třeba už v úvodu napsal, o jakou motorku se jedná. Tak nějak mlhavě se dá odhadnout, že 1100.
Pokud ano, mám zkušeností dost.
Nechával jsem repasovat tlumiče origo a dal na ně hyperpra. Přežili skoro 2x Rumunsko, ale podruhé a to ve dvou se v půlce Románie změnila motorka v lochnesku. Dojel jsem na tom domů a poslat tlumič serviskákovi (ten pán od Vevise). Závada byla ve vadném ventilku a ušel z něho dusík, či čím to plní. Paradoxně, čím zatíženější motorka, tím pro nefunkční tlumič lépe, pobrali to hyperpra a holt do zatáček člověk nejel žádnou kudlu.
Rozdíl mezi repasopvaným a nerepasovaným tlumičem necítím. Jediný rozdíl jsem pocítil ve změně pružiny.
Asi jsem ty originály ještě neměl tak mrtvé, když jsem je poslal na repas.
Takže za mě - repas funguje, ale nikdy nemůžeš vyloučit nějakou závadu. To nakonec ani u novejch. Jo a musíš si vypilovat dírku do držáku, právě kvůli ventilku, aby se ti tam repas vešel a ventilek si neurval.
Samozřejmě, jak jsem spěchal a nechal se vyplašit negativní odezvou na repas, tak jsem koupil rovnou nové od hyperpra. Jo, je to skoro cena motorky a zase je to podstatně levnější, než od TT. Ty by se mě líbili, ale po zvážení svého způsobu jízdy a kolik toho namotám, tak ty heperpra mám téměř doživotně. Nakonec, když se po.... tak mám v krabici funkční repasy, stačí přehodit a jezdím dál. Jo a ještě jsem dostal zapůjčený zadní origo tlumič, a původní majitel už ho u mě nechal. Udělal jsem z něj zápůjční, právě pro zoufalce, jako jsem byl já. Lepší nějakej, než žádnej. Už se párkrát otočil
Takže za mě - repas je dobrej, když nejezdíš do Maroka, po lese na Ukrajině a nenalítáš 50 tisíc za letní sezónu.
S prací servismena jsem spokojenej. Vadnej ventilek taky nečekal a opravil to zdarma. V podstatě nevidím rozdíl mezi Buráněm a tímto pánem (si nevzpomenu na jméno).
Nabídku na zapůjčení tlumičů už jsi dostal od předchozího přispěvatele, takže já svou krabici mohu nechat v regále. Jinak mám tlumiče za Prahou, kousek od Benátek a jsem tam jen o víkendech.
Tak ať máš s repasí kliku.
Tak tohle jsou vyčerpávající informace dekuju. Zapomel jsem napsat jasně jedna se o 1100 . Jezdim z 90% silnici ale těch 30 tis/km za sezónu dam. Už jsem mluvil s panem Beranem takže na repas+hyperpra to budu posílat k němu. Dává na to záruku jednu sezónu tak snad to během těch cca 30 tis/km prověřim ať kdyžtak vychyta mouchy.
Upravil svobodakT dne 05.04.2016 09:18
V roce 2014 mi vytekl zadní tlumič na 1150 GS po cestě na Slovensko. Repase byla provedená u Procházků v Čerčanech a prozatím fungují bez problémů (cca 16 tis. km včetně cesty do Gruzie minulý rok). Jednání velmi vstřícné, hotovo během čtyř dnů.
svobodakT napsal:
Jak tak na to koukam tak asi je to jedno kdo to dělá. Ochotný jsou všichni a když budu mít smůlu tak se to může posrat at to děla ten nebo ten.
Mardock napsal:
Stejně je to děs řezat flexou do nerozebíratelnýho tlumiče. To já bych byl posera si tohle dát na motorku.
Je to přesně o tom, co bylo napsané před asi 10 příspěvky. .... koupil jsem motorku za 67 tisíc, přece nedám za nový tlumiče 25 tisíc (za nový pneumatiky 4-5 tisíc, kompletní servis se všemi oleji, filtrem, destičkama ... 4-5 tisíc)...
Ta motorka stála nová prakticky to samé, co stojí nový GS nebo GSA dneska. Stála třeba i půl milionu. Není podstatný, že se dneska koupí za cenu podobnou jako CB750 z osmdesátých let a tlumiče za 700Kč jako na čínský skútry na ně prostě nikdo nedělá. Je to tak trošku podobný, jako kdyby někdo nadával, že má motorku za 70 tisíc a benzín na 1000km vyjde na 1500Kč apod.
V případě tlumičů to ještě není tak tragický ale nechápu lidi, kteří dojíždí pneumatiky na plátno a ještě se hecují, jestli s tím půjde zvládnout 1000km tento víkend. Chápu, že někdo šetří za každou cenu ale nechtěl bych takovýho ****a potkat zrovna když mu ta guma bouchne nebo někde uletí.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Přesně a ještě je super koupit 11 ku, přidat se do skupiny a na každou součástku na motorce udělat speciální dotaz být strašně chytrý a zkušený.. nakonec napsat vyhrůžku že příští rok kupuje 1150, takže tu budou ty samé dotazy
Podle komplikovanosti tazatele bych měl spíš dotaz znít: "Neznáte někoho na repas tlumičů, kdo mě nepošle do prd..e, když mu za to nabídnu flašku rumu a budu očekávat že to vydrží 100 tisk. km?"
Upravil davidc dne 05.04.2016 14:57
Jesis koupil za 67 tak mas celkem rezervu, koupil bych wilbersy na ten tvuj asfalt.hlavne predek je potom o necem jinym oproti origo...po svezeni zistis ze mas novou motorku.aspon ten predek doporucuju, kdyz uz zadek zrepasovat.
Kupredu spatki ni krok...
Bohumil napsal:
Jesis koupil za 67 tak mas celkem rezervu, koupil bych wilbersy na ten tvuj asfalt.hlavne predek je potom o necem jinym oproti origo...po svezeni zistis ze mas novou motorku.aspon ten predek doporucuju, kdyz uz zadek zrepasovat.
Přesně - obyčejný Hyperpra nebo cokoliv kolem 10-12 tis za kus a pak se to dá prodat s nepříliš velkou ztrátou.
Já bych těmi repasy tak neopovrhoval. Pro někoho je to volba podvozek nebo dovolená, já osobně bych volil to druhý, kdybych musel.
A to řezání flexou… ti lidi to opravují roky, ano, je tam možná větší procento poruchovosti…možná.
Škoda, že se tu neprojeví ty spousty lidí, co repasovaný Showy jezdí bez problému, do fóra napíše vždy hlavně ten, kdo měl nějaký problém. Mimochodem ani „lepší podvozky“ nejsou bez poruch.
Já se rovnou přiznám, na zadním Wilbersu mi prasklo spodní oko, napíše sem ještě někdo, koho vyšplouchl „lepší tlumič“ přiznejte se! Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra