hele az tam pojedes tak pochopis proc jet vlakem :-) neni o co stat a kecy typu i cesta je cil se nekdy trosku mijeji se skutecnosti. (neni to jen uspora kc, ale hlavne zdravi a casu)
cenu si vazne nepamatuju, ale vsechno info najdes tady http://www.tcdd.gov.tr/tcdding/yurtici_ing.htm
To Turecko není zas taková hrůza,z Batumi do Istanbulu je to baj očko tak 1500km,což se dá zvládnout za dva dny,nahánět někde vlak by se mi asi moc nechtělo,to už bych jel radši trajektem na Ukrajinu..
No já, jsem taky zastance vlaku nebo trajektu na velké vzdálenosti a někde končí silnice a jede jen trajekt……při cestě nad 10tis.km si myslím rozumná varianta. Hlavně je více času a síly na pěkná místa dané lokalitě,prostě některé státy beru jen jako tranzitní po dálnic i abych někam vůbec dojel.
"The official version of Amir Dokka's statement of declaration of the Caucasian Emirate"
...
All lands in Caucasus, where Mujahideen who gave bay'ah (oath) to me wage Jihad, I declare wilayahs of the Caucasus Emirate: wilayah Dagestan, wilayah Nokhchiycho, wilayah Ghalghaycho, wilayah Iriston, wilayah of the Nogay Steppe, the combined wilayah of Kabarda, Balkar and Karachay.
A source inside the command of Khasavyurt Sector of Armed Forces of the Caucasus Emirate has reported that Amir Umalat (Umalat Magomedov), Amir of "Al-Bara" Jamaat, whose zone of responsibility is Khasavyurt district of the Province of Dagestan, became a Shaheed (Martyr).
As it was previously reported, a firefight between one Mujahid and a large gang of apostates and infidels which lasted for about 2 hours was took place in the town of "Airfield" last Muharram 23, 1430 (January 20, 2009). Later it became known that the battle was conducted by Amir Umalat.
I don't think that it is necessary to draw the borders of the Caucasus Emirate.
Firstly, because Caucasus is occupied by kuffar and apostates and is Dar al-Harb, the territory of war, and our nearest task is to make Caucasus Dar as-Salam, establishing the Sharia in its land and expelling the kuffar.
---
hezke prazdniny...
Upravil hicks dne 04.02.2009 00:02
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
SPEEDY napsal:
HICKS-i... díky za info - prolezu to a pokud to bude alespoň k něčemu tak díkec!
to je diskutabilni... myslim, ze je hodne velka sance ze vse probehne ok, nicmene urcite elementy v te oblasti sili a ja povazuju za korektni na ne upozornit.
17 cm
mik
z varny jezdi pres odesu (ilichevsk) do poti (gruzie)
z roku 2006 info: z batumi do soci (ten jezdi dost problematicky a nechce brat vozidla navis ted spolu ani rusko s geo moc nemluvej- ale necha se ze soci do trabzonu), z Rize do batumi, z trabzonu do soci, ze samsunu novorusijska.
z zunguldaku jezdej dve linky na ukrajinu do skadovsk a Evpatoria. nic vic se mne vypatrat na miste nepodarilo
Kdysi jsem tu nějakou diskuzi chytl, ale teď jsem jí nenašel a přesné info už vůbec ne...
Mám dotaz asi nejvíc na TomaTT jak rozchodit free mapy na ZUMO 550... Je tam nějaká struktura nějaké registry nějaký postup??? (sobory IMG....)
Jde mi o to, že jsem normálně našel free mapy částí ruska a nevím jak je tam dostat. Konkrétně mi jde o oblast Kavkazu.... Tom tady psal info, že bežně dohrává lidem free mapy Tunis atp...
Díky za každé info (mám na to 1 den :-() BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
IMG dostaneš do mapsourcu nějakým jednoduchým programem. Myslím že se jmenuje M3. Mám teď fofr , jestli to chvilku počká zkusím to najít.
Máš PM
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
Díky moc!!!!! Ještě mám jednu věc v záloze... tak uvidím jak to dopadne... Koukám, že bydlíš pár km ode mne...
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
Koukni ještě na PM. Tam to budeš mít jednodušší a rychlejší.
Jestli to máme k sobě kousek , tím líp.Ale nějak netuším na jakou stranu . Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
"Gunmen shot and killed a top judge as she dropped her children off at school in Russia's violent North Caucasus Wednesday, officials said. The brazen daylight killing highlighted spiraling violence in the region that includes Chechnya.
Militants, meanwhile, battled police forces after attacking a police post with automatic weapons and mortars in another part of the North Caucasus. That assault in Dagestan came just hours after Russian President Dmitry Medvedev paid a high-profile, televised visit to the region in an effort to showcase official efforts to stamp out the violence.
The violence _ plus last week's sniper assassination of Dagestan's top law enforcement officer _ have raised serious doubts about Kremlin efforts to calm the North Caucasus after years of war in Chechnya.
In Ingushetia, the van carrying Aza Gazgireeva, a deputy chief justice of the regional Supreme Court, was attacked opposite a kindergarten in the region's main city, Nazran. She had just dropped her children off at the school, said Madina Khadzaeva, an Interior Ministry spokeswoman."
17 cm
cena benzinu v turecku v dubnu 2009 byla cca 1.3E. ale mam to z druhe ruky...
Upravil turby dne 13.06.2009 20:11
BMW R1150GS ('02), BMW F650 GS Dakar ('01), Honda CB600F Hornet ('00), KTM 250 EXCF ('07) a ted uz i LR Defender 110 '97 momentalne v restauraci
http://www.hedvab...ho-kavkazu
Upravil turby dne 13.06.2009 20:27
BMW R1150GS ('02), BMW F650 GS Dakar ('01), Honda CB600F Hornet ('00), KTM 250 EXCF ('07) a ted uz i LR Defender 110 '97 momentalne v restauraci
Opětovně zdravím nenajde se někdo, kdo se do těchto končin letos chystá a nemá s kým jet? Samotnej nepojedu a docela bych se tam chtěl podívat. Zatím domluvy víceméně nedopadly .....
Upravil Tom_P dne 23.06.2009 21:02
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
Tom_P napsal:
Opětovně zdravím nenajde se někdo, kdo se do těchto končin letos chystá a nemá s kým jet? Samotnej nepojedu a docela bych se tam chtěl podívat. Zatím domluvy víceméně nedopadly .....
Zdarec, letos už to nedám ( zrovna jsem se vrátil Alpy a Pyreneje) , ale příští rok bych to někdy na konci června dal určitě - kolem móóóře a Kavkaz, spodem tam a vrchem zpět. Akorát to chce opravdu spolehlivost a dobré plánování, aby to jako dopadlo.
Ahoj Kluci, z Kavkazu jsme se již vrátili! Bylo to super! Jakmile bude trocha času hodím na náš web fotoreport a hodím sem odkaz.
Na Kavkaze jsme projeli Dombaj - vodopády a horské masivy. Potom pod Elbrus, kde jsem se dostali rolbou do 4700mnm a poté se pokusili vyjet na GS co to šlo, ale váha strojů a univerzální e-07 a samozřejmně náš um nás zastavil ve 2700 mnm. Dál jsme pokračovali "gruntovkami" k Nalčiku a shlédli vodopád. Dál už cesta vedla Kavkazem směr Krym (samozřejmně přes Kerč - jako cestou tam). Na Krymu shlédnuto jižní pobřeží a celý den jsme věnovali Sevastopol-u.
Počasí vyšlo... Motocykly bez závad a stejně tak jejich řidiči
SPEEDY přiložený následující obrázek:
[211.37Kb]
Upravil SPEEDY dne 02.07.2009 11:09
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz