No, pro mne bylo plexi ADV i v nejnižší poloze Tobinátoru stále vysoko, asi i díky sníženému sedlu, šlo mi hlavně o sklon. Tak jsem do něj vyvrtal otvory, avy šlo dát plexi ještě níž, další polohovatelnost byla zachována, tak to bylo perfektní. Tehdy jsem zjistil, že tobinátor byl zhotoven z úžasného materiálu, nejspíš letecký dural, ale hodně kvalitní, protože to šlo vrtat skoro jako ocel.
raider napsal:
Klepe se to i kdyby to bylo v té nejnižší poloze?
V nejnižší poloze to nemá smysl tam dávat - získáš sklon jako u sériového plexi. Potřebuješ vzadu vyšší polohu aby byl štít víc kolmo.
Já to myslel jako že si to budeš posouvat dle potřeby terén/cesta, nebo je manipulace s tím tak složitá?
Ne, není složitá ale potřebuješ normálně nářadí - není to na křídlovky nebo něco takového. Myslím, že to není úplně dělané na to, že bys každou chvíli měnil polohu, protože to znamená prostě pokaždé povolit čtyři šrouby
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Mám namontovaný prototyp Tobinátoru (home made). Vertikálně to je celé o 15mm výš a lze to naklápět dopředu do 3. poloh. Test hluku úspěšný.
Uchycení na origo závitové vložky 4xM6 v plast.kapli je ale slabé. Ikdyž jsem zachoval systém totožný s originálem. ADV plexi je těžký a dost se klepe. Mám obavu, že někde na šotolině něco povolí. Odolnost ještě podrobím testu. Kdyžtak budu muset dodat lešení.
Přední plastová kaple mi víc než ADV, bohužel připomíná silniční moto.
F-T
FilipTenere přiložený následující obrázek:
Díky Radku, to mě trochu uklidňuje. Máš origo plexi nebo nějaký větší?
Mám plexi z ADV. Plexi je pěkný, velký, ale asi i těžší něž origo. Podle toho uchycení plexi do zálitků v plastu, usuzuju, že se s v továrně s nějakým přetěžováním moc nepočítalo...
Ahoj,
pokud mas nekoho, kdo by umel vyrobit, tak muzu poskytnout 3D data jak ve SketchUp formatu, tak jsem to nyni predelal i do FreeCAD (viz obrazek).
Jinak ja jsem taky hodne laboroval s plexi, vyzkousel ruzne kombinace a skoncil jsem u kombinace Tobinator + pridavne plexi (http://www.motork...70915.html)
lebi přiložený následující obrázek:
lebi napsal:
Ahoj,
pokud mas nekoho, kdo by umel vyrobit, tak muzu poskytnout 3D data jak ve SketchUp formatu, tak jsem to nyni predelal i do FreeCAD (viz obrazek).
Jinak ja jsem taky hodne laboroval s plexi, vyzkousel ruzne kombinace a skoncil jsem u kombinace Tobinator + pridavne plexi (http://www.motork...70915.html)
Zdravím, taky uvažuju o zvednutí plexi. Poskytneš mi prosím ten 3D model? Mám AutoCAD Inventor v tom bych to byl nějak schopen otevřít.
FilipTenere napsal:
Mám namontovaný prototyp Tobinátoru (home made). Vertikálně to je celé o 15mm výš a lze to naklápět dopředu do 3. poloh. Test hluku úspěšný.
Uchycení na origo závitové vložky 4xM6 v plast.kapli je ale slabé. Ikdyž jsem zachoval systém totožný s originálem. ADV plexi je těžký a dost se klepe. Mám obavu, že někde na šotolině něco povolí. Odolnost ještě podrobím testu. Kdyžtak budu muset dodat lešení.
Přední plastová kaple mi víc než ADV, bohužel připomíná silniční moto.
F-T
Zdravím, líbí se mi tvoje úprava držáku na plexi. Nemáš náhodou prosím k tomu nějaké výkresy ? A bude mi to pasovat na 1150 GS ADV ?
Pertla napsal:
Ten od Lebiho jsem vyráběl ... když pohledáš ve vláknech. Sice to kamarád všechno překresloval, protože to nechtělo do jeho mašiny, ale funguje to parádně, jak pro GS, tak GSA.
Zdravím,
A ty by jsi mi asi prosím ty výkresy od toho kamaráda neposkytnul?
gegosvit napsal:
Zdravím, taky uvažuju o zvednutí plexi. Poskytneš mi prosím ten 3D model? Mám AutoCAD Inventor v tom bych to byl nějak schopen otevřít.
gegosvit napsal:
Ahoj, neni problem zaslat. Napis kam.
Zdravím, jesltli by jsi mi to mohl prosím poslat na mail byl bych rád. Pošlu ti mail do soukromé zprávy.