Přidávám se k majitelům Givi (GS r.v. 00, 182 cm). S plexi je lepší jízda oproti standardnímu plastu BMW, ale čekal jsem víc. Proudění vzduchu při vyšší rychlosti cca 120 km/h je dál nepřijemné a občas mě z toho bolí hlava. Z přiložených fotek by vysoký plexi od Wunderlicha mělo být nejideálnějším řešením (ikdyž zas jak bylo poznamenáno, za deště bude možná problém) :-)
Mám na Dakaru 04 Wunderlich (to nižší) a je to tak skvělé plexi, že už mám druhé :-o
Měřím 185 cm a vršek helmy už je v turbulencích, abych byl úplně schovaný, tak bych potřeboval to vyšší. Viděl jsem ho ale namontované na motorce a moc se mi to nelíbilo - bylo už moc vysoké a vypadalo to trochu jako žehlící prkno, tak jsem vzal to nižší. Přemýšlím ale o nějakém spoileru na vršek (ideální by byl ten stavitelný od MRA, kdyby tam šel nějak pěkně naroubovat).
Do 120-130 je to ale celkem v pohodě, pak už je to trochu rachot. Jednu malou nevýhodu ale proti originálu má - když jsem jel s původním plexi, tak mi šel proud vzduchu na hruď a výš a přilba krásně větrala ventilačními otvory (Shark Evoline). Teď v podstatě nepoznám rozdíl, jestli jsou ventilační otvory zavřené nebo otevřené - jsou mimo proud vzduchu. Když bylo teplo, jezdil jsem většinou s otevřenou přilbou a tak mi to nevadilo, ale na podzim nebo teď v zimě, když je kosa, tak se to mlží, potvora...
Jinak spokojenost :-)
Dneska ráno trochu padalo, ale jinak je tu sněhu jen pomálu, asi jen 20-30 cm.
Ta fotka je někde z konce listopadu nebo začátku prosince (první sníh) - jel jsem si pro moto do servisu a lehce krápalo. Než jsem se cca za 1,5 hodiny vrátil, tak to vypadalo takhle. 5 km z města jsem jel snad půl hodiny (mám to domů do kopce - pod Ještěd) a klouzalo to jak namydlený. Jel jsem raději mimo hlavní tah, abych se vyhnul provozu a prudším kopcům, ale i tak jsem těch pár řidičů, co jsem potkal, asi pěkně vyděsil, když mě viděli, jak na tom lítám .
Když jsem se dostal zpátky na hlavní, tak tam stál linkový autobus a pár aut, co se na tom sněhu nemohli do kopce utrhnout, ale to už jsem to měl domů jen pár metrů a byl jsem na sněhu už "slušně vyježděnej", tak jsem to prohráb a projel jsem to.
Nejhorší ale na celé jízdě byl létající sníh. Dost hustě chumelilo, plexi se mlžilo a navíc skrz něj po půl minutě nebylo vidět (pustit řidítka a utírat plexi rukou bylo taky docela zajímavý). Takže nakonec jsem jel s otevřeným hledím, rychlost tak 20 - 30, a bodalo do očí tak silně, že jsem raději zavíral a jel chvílemi poslepu.
Jak tu někdo píše v podpisu - zážitek nemusí být příjemný, ale za to intenzívní - tak to se docela povedlo.
PS: když jsem ale přijel domů, pusu jsem měl stejně od ucha k uchu, jak jsem se prima svezl (a taky že nemusím znova pro nové plexi)
BMW GS = stroj na radost
Mám origo 04 to vyšší co dělá přímo BMW, když jsem pod plexi dal gumu myslím nahoru cca 4cm a dolu něco kolem 1,5cm tak na mě nefoukalo vůbec jenom to lízalo horní část helmy, teď protože se mi to nelíbilo jsem tam dal nahoru něco kolem 2 cm a dolu asi 1cm, tak je to horší ale budu si dělat deflektor, takže by se to mělo zase zlepšit a možná to bude i lepší, zatím jsem ty silentbloky nechal v barvě plastu ale budu je stříkat na černo, takže to bude vypadat podle mě dobře a tyky to možná zakryje i mřížka co budu dělat před světlo, ale zatím je to ve fázi kdy je to potřeba dodělat aby to trochu vypadalo
Já tam mám tohle. Ale nenapadlo mě zkusit to podložit. To bude chtít asi i delší šrouby Včera jsem jel kolem jedný odtahovky, která zrovna sundávala GSko, myslím že 2001, ale zdálky to nebylo poznat. A mělo právě to černý, který hledám, jenže na 2004+ jsem ho ještě neviděl
Aktuálně: BMW R1200GSA 2017
Ex: BMW F 650 GS 2004 Vidět a hlavně být viděn !
když se zadaří, tak to zítra nafotím, ale jak píšu ještě to není hotový,
hoď jsem nějaký fotky toho plexi co jsi představuješ třeba i rok 01-03, třeba ti někdo pomůže
Můžu se jen zeptat, proč to prodáváš? a při tom řešíš plexi?
Originál 04+ je jiné než bylo do roku 03. Je víc podobné tomu co máš na fotce. Jedině jak píše DAGR, tak vypodložit
... BMW I´m lovin it ...
My beloved, My precious, My R1100GS, R1200GS 30 Jähre 2010
Toš to máš tak. Kúpíš cedník, teče. Zalepíš ďúry, necedí
Když už je tady řeč o plexi mám na svojí motorce original plexi vysoké zhruba tak že mi za ním kouká hlava a dá se říci že mi i vyhovuje. Problém je v tom že turbolence v mojí otevřené helmě, mám dvě různé, při vyšší rychlosti dělají dost velký hluk a to mi dost vadí. Asi těžko mi někde půjčí helmu na vyzkoušení a tak se ptám - je něco odzkoušeného že to funguje. Nechci ale za helmu dát ranec. Díky J.C.
Využil jsem při hledání gůgl pics, tak se omlouvám případným majitelům, za zveřejnění.
Motorka se neprodává a snad ani v nejbližší době tomu tak nebude. Trochu se změnily plány v životě a potřebovat jsem větší částku peněz. Pořád se nic nedařilo, tak jsem musel zkusit prodat mašinu, ale jak jsem jí nahodil, tak se to podařilo vyřešit jinak, že mi zůstane i nadále
Upravil MMirek dne 13.09.2012 12:21
Aktuálně: BMW R1200GSA 2017
Ex: BMW F 650 GS 2004 Vidět a hlavně být viděn !