Je zajímavé číst i CO nosíme. Někomu stačí klíče, mobil a peněženka vč. dokladů a karet, někdy ani to ne. Pro denní potřebu to asi stačí, já navíc cigára + zapík. Další věci je příjemné je mít a někdy pomohou v opravdu nouzové situaci.
Třeba baterka nebo multitool - použiju 1-2x týdně, ale jsem rád, že stačí sáhnout na opasek a pomůže to např. při improvizované opravě čehokoliv. Malý Victorinox jako doplněk k multitoolu mám denně v ruce, i kdyby jen na otvírání balíků. Mám i dva větší, když neberu multitool a opravdu toho udělaly hodně, bez toho si připadám bezruký. Fleška, ubrousky na brýle, pár Brufenů, to jsou věci, které se hodí často. I foťák, zdánlivá blbost v době mobilů, ale je to malý profikompakt a fotky dělá mnohem lepší než mobil. A protože nikdy nevím, kdy mne i přes den "cvrnkne do nosu" zajímavá situace nebo námět, mám ho sebou. Občas je to v práci na nervy, tak třeba někde cestou zastavím u lesa a dám 10 minut relax s foťákem, dokáže to vyčistit hlavu. mám i zrcadlovku, ale profikompakt do kapsy jsem chtěl kvůli tomuhle a nelituju, snad denně je v akci.
Zajímavá je síťovka, jak píše Medik, ta by se hodila skoro denně...:-).
Ivan přiložený následující obrázek:
Oživím vlákno. V předchozím příspěvku byla fotka malé opaskové kapsy Maxpedition TC-5. V poslední době mi pomalu přestávala stačit, tak jsem sestavu Maxpeditionů doplnil o M-2. Relativně malé opaskové pouzdro, velmi kvalitně ušité, pro mne je to takový závan starých časů, kdy se věci dělaly na dlouhá léta spolehlivé služby. Snad nezklame.
Ivan přiložený následující obrázek:
Ivan napsal:
No a takhle vypadá aktuální sestava, co nosím na opasku. Vlastně ne, mobil tahám po kapsách.
LOL. taky vyfotim. Akorat tohle je pro hubenoury.. jak mi padaj kalhoty, tak tam nemuzu skoro nic mit
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Taky mi v 99% případů stačí kapsy na řidičák, platební kartu, klíče a mobil. Když potřebuju víc, beru sportovní lehký ergonomický batoh, kam pak narvu téměř cokoliv i na víkend v horách. Jsem minimalista a tyhle všemožný taštičičky a kabelčičky bych na sobě asi nezvládl
Sakra Ivane, toliko věcí bych si nevzal ani na pustý ostrov.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Ivan napsal:
No a takhle vypadá aktuální sestava, co nosím na opasku. Vlastně ne, mobil tahám po kapsách.
LOL. taky vyfotim. Akorat tohle je pro hubenoury.. jak mi padaj kalhoty, tak tam nemuzu skoro nic mit
Já a hubeňour? Chachááá! Ale díky.
Já jsem taky minimalista, tohle jsou samý praktický věci...:-). No, kromě zapalovače, a ten taky nosím většinou v kapse, některé věci občas i pár dní nevidím. Ale pak jsou zase potřeba a jsem rád, že je mám. Proti dámské kabelce to je úplný NIC...:-).
Pracovní rukavice mám v autě. Nějaký antibakteriální je v lékárničce, kterou jsem si sestavil, i v KPZ, taky v autě/motorce. V lékárničce jsou i gumové ruavice. Když jsem déle a dál od auta/motorky, KPZ i lékárničku mám někde po ruce. U sebe to nosit nemusím, aspoň jsem zatím na pádný důvod nenarazil.
takových pitchovin tahat v bukv(t)aštičkách každý den ...
5.10.1842 www.bmwgs.cz
Vlak by měl jet jen takovou rychlostí, aby motýli mohli otevřenými okny volně létat dovnitř a ven
pivos napsal:
tolerace pivošu :-D....někdo rád holky druhý zase vdolky
aja kafe zrumem, to enem abych zvama taky pokecal vy stari kamaradi pivos a lukes no a na ivana bych malem zapomel, to uz je taky stare bmw pardal...tak se mejte chlapci.
Upravil Bohumil dne 06.02.2017 17:08
Kupredu spatki ni krok...
M2 take používám a jsem velmi spokojený. Co to máš, prosím, za mini propisku? Já jsem zatím sehnal jen klasické velikosti propisek, které na brašničce používám a díky jejich délce a malému průměru těla je pravidelně ztrácím.
Woodman - jj, Raptor, poslední přírůstek, skvělej:-).
Charlie - Fisher Space Pen, dlouho jsem hledal takhle krátkou, trochu odolnou, co píše i ve vlhku. Klip je za příplatek, ale stojí pár kaček. Doporučuju:-).
Bohumile, starej pardál? Motorkám rozumím jako koza peetrželi, vždyť 19 let jezdím skoro na jediný modelový řadě. A moc nepadám, protože jezdím pod svý možnosti. A rád si cokoliv přečtu od starých kamarádů:-).
pivos napsal:
Ale jasné Lukes, ať si nosí za pasem gdo sce co sce. Jen jsem to trochu oživil košilatou připomínkou
5.10.1842 www.bmwgs.cz
Vlak by měl jet jen takovou rychlostí, aby motýli mohli otevřenými okny volně létat dovnitř a ven
pivos napsal:
aja kafe zrumem, to enem abych zvama taky pokecal vy stari kamaradi pivos a lukes no a na ivana bych malem zapomel, to uz je taky stare bmw pardal...tak se mejte chlapci.
Bohušu kafezrumem to já ee... rači si dám dobré pivo z ňákého minipivovaru
5.10.1842 www.bmwgs.cz