Měl jsem stejná názor jako mi5, když jsem měl Whisperlite...
Omnifuel a potom Soto naprosto změnily situaci. Mezi komfortem Sota a plyňáku už není moc velký rozdíl (snad kromě piezzo zapalování) a výkon sota je neskutečný. Litr vody to uvaří za 3.5 minuty. Ale potřebuje to bezolovnatý benzín nebo ideálně technický a flaška se musí fakt hodně napumpovat na první spuštění. Jakmile člověk vaří víc než jedno kafe denně, tak se na to fakt dobře zvyká a díky tomu vařiči vaří víc, než by vařil s plynem, který podvědomě šetřím protože nejsou náhradní cartridge...
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Zkušenosti s vařiči PRIMUS OMNIFUEL a MSR DRAGONFLY
Přidané 14.07.2016 12:10
Vím, že je to trochu mimo téma, ale taky je to názor. Soto je z benzíňáků co jsem viděl asi fakt to nejlepší. Kdybych uvažoval o benzíňáku, šel bych do něj. Ale nikdy jsem benzín nevlastnil. Mám asi deset let plynový Coleman F1. Litr vody dá za tři minuty, kartuše seženeš všude. Objel jsem s tím kde co (mimo jiné Maroko, Írán, Kavkaz) a tak nějak už tuším kolik a jak velkých kartuší potřebuju. Navíc je to skladnější, než benzín. Až pojedu na cestu na dva měsíce, vezmu benzíňák, do měsíční cesty mi prostě stačí ten starý plyňák. Mimochodem jsem na ten plyňák za těch deset let ani nesáhl. Absolutně žádná údržba. Jen to dát zpátky do pytlíčku, který se mi teď začal párat
Přidané 21.07.2016 13:04
Hosani kdyby nekdo chtel velkou lahev mam tu jednu novou a necham ji za 500,- sem ji objednal a pro me je nakonec zbytecne velka a nechce se mi to posilat nazpatek
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Přidané 21.07.2016 13:39
schrek napsal:
Hosani kdyby nekdo chtel velkou lahev mam tu jednu novou a necham ji za 500,- sem ji objednal a pro me je nakonec zbytecne velka a nechce se mi to posilat nazpatek
Jaka je to velikost?
Delaji 280,480,720ml
Four wheels may gets you there, but two wheels will made the journey memorable.....
Přidané 21.07.2016 17:36
noel napsal:
schrek napsal:
Jaka je to velikost?
Delaji 280,480,720ml
Sem napsal velkou diky Tome za doplneni, i kdyz sem nepredpokladal ze bude potreba
Čeština můj koníček
Přidané 23.07.2016 09:05
Pekny vidim ze mas uz tu novejsi verzi , kovovej ovladac a filtry uvnitr trubicek , tak at slouzi
Čeština můj koníček
Přidané 23.07.2016 09:20
schrek napsal:
Pekny vidim ze mas uz tu novejsi verzi , kovovej ovladac a filtry uvnitr trubicek , tak at slouzi
Díky moc. Je to parádní hračka... vymakaný do posledního detailu. Nakonec jsem po pěti letech pořídil i nový nádobí od GSI Pinnacle dualist což je set pro dva...všechno snadno složitelný do sebe a rázem mám místa v kufru habaděj...dospěl jsem do stavu kdy už chci víc vařit normální gáblíky než jen instant a užít si cestu komplet...
Four wheels may gets you there, but two wheels will made the journey memorable.....
Přidané 23.07.2016 09:30
Presne tak, jinak ja normalni gablik varim v klasickym hlinikovym esusu , mam jich doma jeste 20kusu novych , takze na dlouhe leta vareni, zatim sem nepotreboval nic jineho
Čeština můj koníček
Přidané 26.07.2016 21:09
Ahoj
Budu potřebovat nový vařič a protože v motorce je benzín pořád, chtěl bych benzinový a hodně mne oslovilo Soto. Jen mám dotaz, musí se při transportu vyndavat pumpička z té lahve? Kdyby ne, snížila by se pravděpodobnost vylití nebo ukápnutí benzinu, jako se to stalo chlapíkovi na videu ze serveru svetoutdooru.cz
Díky za zkušenosti
Herrmann
Přidané 26.07.2016 22:31
Chlape presne to sem resil , a samozrejme nemusi a je to i lepsi snizi se riziko poskozeni hadicek
Čeština můj koníček
Přidané 26.07.2016 23:15
Nikdy jsem ze žádného benzínového vařiče nevyndával pumpičku. Nevidím důvod, proč to dělat. Jen to je jedna věc navíc na balení a víc to smrdí než benzín vyprchá. Soto má skvěle udělaný bajonet, při rozpojení hadičky obvykle neukápne vůbec nic a nesmrdí to - na rozdíl třeba od Whisperlitu.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Přidané 27.07.2016 09:43
Skvely. Diky za odpoved kluci. Jeste mne zajima jestli do toho muzu lejt normalni natural 95-100. Vsude co jsem cetl jsem videl ze tam davaji technicky. Popripade pokud jste to zkouseli s naturalem, necoudilo to?
Přidané 27.07.2016 11:13
Natural je vpohode, ja tam davam na zacatek technickej benzin (je to hold cistejsi ) a pak uz dolejvam natural z nadrze kdyz je potreba
Čeština můj koníček
Přidané 27.07.2016 11:15
ano a i kdyz se pise ze to nefunguje, tak v pohode vari i na olovnaty a na melange essence (smes s naftou a olejem do dvoutaktu). ale vyhrevnost bude horsi. ted jsme delali nejake pokusy - schrek mel zkusit na porovnani natural a technicky a nevim jak to dopadlo. mix s olejem zhorsuje cas asi o 15% a sem tam to prskne zlutou do modreho plamene ale jinak ok
Přidané 27.07.2016 11:29
Ten test dopal +- stejne, rozdil uvareni litru vody byl o 10 vterin rychlejsi s technivkym benzinem oproti Naturalu.
Jeste ted budu telat test ruzneho nadobi jestli to ma vliv, zatim test jen s hlinikovym esusem.
Čeština můj koníček
Přidané 27.07.2016 12:30
Super. Kluci dekuju za vysilujici odpovedi. Jen nevim jestli jste nositele dobrych nebo spatnych zprav. Ted jste mne totoz uplne zlomily do toho si ho koupit, i kdyz bych mel zrovna investovat do opravy baraku
Přidané 27.07.2016 16:07
Měl jsem na začátku technický benzín...nedalo mi to a testnul jsem dneska i normální 95 od Globus čerpačky a hoří to téměř stejně... takže za mě začnu s technickým a pokud budu na cestě doplňovat s klidným svědomím 95. Jinak v návodu nedoporučují vysokooktanový benzín nebo jinak aditivovaný...
Přidané 18.06.2017 09:15
Prodám vařič Primus Gravity III plus Gravity MultiFuel Kit. Vařič je pouze vyzkoušený stav nového zboží. Kupovaný před měsícem v Hudy takže v záruce ještě 23měsíců, daňové doklady přidám.
Cena za komplet 3000,-Kč.