Ahoj chlapi, taky jsem řešil podobný problém s foukáním a zkusil jsem to vyřešit úpravou origo plexi tak, že jsem si udělal dva bazmeky na držák a tím jsem plexi více narovnal (asi o cca 10st). Bohužel jsem zatím neměl moc času se pořádně projet, ale po pár km které jsem zatím mohl ujet se mi to jeví podstatně lepší. Ta velká plexi jsou asi dobrá ale už je podle mě cítit větší odpor vzduch a zhoršuje to výhled.
Z
nechcem zakladať nové vlákno tak sa spýtam tu - čo tu čítam, vačšína z ľudí čo menili originálne plexi z LC za alternatívne, si dali buď Puig alebo Wunderlich Marathon2
Tiež sa rozhodujem medzi týmito dvomi, samozrejme k tomu aj výstuhu
Môžem Vás poprosiť o Vaše názory?
mám 183cm a štandardné plexi na LC je nedostatočné...
Ideálne ak by niekto vedel porovnať zo skúsenosti Puig a Wunderlich
Upravil erne818 dne 27.04.2017 23:56
erne818 napsal:
nechcem zakladať nové vlákno tak sa spýtam tu - čo tu čítam, vačšína z ľudí čo menili originálne plexi z LC za alternatívne, si dali buď Puig alebo Wunderlich Marathon2
Tiež sa rozhodujem medzi týmito dvomi, samozrejme k tomu aj výstuhu
Môžem Vás poprosiť o Vaše názory?
mám 183cm a štandardné plexi na LC je nedostatočné...
Ideálne ak by niekto vedel porovnať zo skúsenosti Puig a Wunderlich
Čau,
ja som na mojom LC GSA vymenil origo za marathon 2 a je to citeľne lepsie, od kedy ho mam, tak pri úplne zdvihnutom plexi jazdím stále s otvorenou prilbou. Mám 190cm.
BMW R 1200 GSA LC Triple Black
[/quote]Čau,
ja som na mojom LC GSA vymenil origo za marathon 2 a je to citeľne lepsie, od kedy ho mam, tak pri úplne zdvihnutom plexi jazdím stále s otvorenou prilbou. Mám 190cm.[/quote]
Ahoj vies tie 2 plexi porovnat aky je rozdiel vo vyske lebo ja som si tiez chcel kupit Maraton ale nejoko moc vyssie sa mi nezdalo
V principe ma zaujima ci tieto plexi nesposobuju rachot (take tie neprijemne turbulencie). Ja som s tym mal problem ked som mal deflektor MRA na normalnom plexi na Honde.
A tiez ako je to s ohybanim pri pouziti vyztuh vo vyssich rychlostiach
V principe ma zaujima ci tieto plexi nesposobuju rachot (take tie neprijemne turbulencie). Ja som s tym mal problem ked som mal deflektor MRA na normalnom plexi na Honde.
A tiez ako je to s ohybanim pri pouziti vyztuh vo vyssich rychlostiach
Klikni na stranu 1 a tam je k tomu několik vyjádření. Přidávám moje poznatky - Puig a zesílení Puig. Já mám 185 cm - výškově Puig mi naprosto vyhovuje, zesílení mám utaženo ( plexi nijak výškově nepřestavuji - na motorce se s nikým dalším nestřídám ). I při vysokých rychlostech plexi drží perfektně a nezpůsobuje žádný rachot. Jedinou nevýhodou a důvod proč budu zkoušet ještě něco jiného je šířka plexi - bohužel stejné jako originál.
Mne pride Puig ako dostatocna "lopata". Aj na sirku.
Mam ho, som spokojny. Ale v poslednej dobe by som prijal skor trochu nizsie plexi. Nieco medzi originalom a Puig.
Inak mam tiez 185cm. Pouzivam Puig standardne v najnizsej polohe. Na dialnicne presuny si ho zdviham vyssie. Turbulencie su OK, ziadne musky na plexi prilby...
Mám nafocené porovnání Puigu a Wunderlich Ergo Marathon II. Na fotkách pro lepší zřetelnost černý Puig a čirý Wunderlich. O něco levněji než na bohemia:http://mojegs.cz/...-2013.html
Jinak už u mě lze objednat cokoliv od Wunderlichu, je jen otázka času, než to začnu dávat na shop.
Plexi od Wunderlichu má ve spodní částí sílu 6mm, v horní 5mm. Je opravdu hodně pevné ve zkrutu, ale neřekl bych, že více než Puig.
Mám nově LC a čirým plexi Puig a myslím, že je dostatečně vysoké i při mých skoro 2 metrech. Samozřejmě záleží na výšce trupu.
Absolvoval jsem s ním o víkendu prvních 200 km a obtok vzduchu je v pohodě. Jen budu muset dokoupit to zesílení. Při vyšších rychlostech to fakt neudrží.
Možná bych i uvítal nižší plexi. Když jsem jezdil normálně po okrskách, tak jsem nadával, že mi přilba blbě větrá. Pak jsem ale zjistil, že mě tak obtéká vzduch, že přilba ho pak vrchem málo nasaje.
Tak se vracím k tématu a volám o pomoc Objednal jsem Puig s výztuhama s tím, že si užiju pořádný plexi. Při montáži jsem kroutil hlavou, protože originál plexi na díry sedí parádně, ale Puig na jedné straně vůbec nesedí – asi o tři milimetry. řesil jsem s Lukášem z Mojegs, údajně se s tím setkal u jediného GS (2016) a šlo o úplně stejný problém. Neřešil někdo z Vás? Plexi jsem poslal zpět, to problém není, ale uvažuju teď teda o alternativním Marathonu od Wunderlichu a bojím se, že dopadnu stejně. Nechápu to. Možná Němci někde udělali chybu…
petr_v napsal:
Objednal jsem Puig s výztuhama s tím, že si užiju pořádný plexi. Při montáži jsem kroutil hlavou, protože originál plexi na díry sedí parádně, ale Puig na jedné straně vůbec nesedí – asi o tři milimetry. řesil jsem s Lukášem z Mojegs, údajně se s tím setkal u jediného GS (2016) a šlo o úplně stejný problém. Neřešil někdo z Vás?
Také jsem v pátek montoval Puig a nešlo to úplně po másle. Držáky z origo plexi na díry seděly to bylo OK, ta doporučovaná výztuha Puig taky šla namontovat pěkně, ale nasadit plexi na motorku a dotáhnout už byl trošku oříšek, jsem myslel, že to budu muset vrátit, to plexi se musí tlakem prohnout a dotáhnout jinak je jakoby malá rozteč mezi L a P konzolou a nechce tak o půl centimetru až 1 cm sednout na držáky na motorce. V 1 člověku je to téměř mission impossible.... Doufám, že to nikde neprdne a samo se to časem srovná. Ale jinak funkčně paráda, lze jezdit s otevřenou přilbou i hodně přes 100km/h, mám 191cm a LCA 2014. Jen to nastavovací kolečko výšky plexi už nefunguje jak má, trochu se to kříží a při točení je tomu potřeba druhou rukou pomoct, ale jak to někdo říkal stejně si to každý nastaví na sebe a hlavní je komfort a netřepe se to v rychlosti jak drahej pes.