Miguel - v Buchlákách nikoho nezdravím, protože tam nejezdím. Horší místo na projížďku je asi jen Dubá...
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
Taky zdravím a většina majitelů BMW zdraví aspoň co mám zkušenost. Minulý víkend jsem jel přes Vilach a tolik HD buziků co ani tu pracku nejsou schopni zvednout sem ještě neviděl.Kolem Ossiacher see jsem to zdravení už vzdal. Ale v horách kam ty buzny moc nejezdí bo jim to nezatáčí jsem se zase vrátil do normálu. Kam se hrabe těch pár namachrovanejch s BMW.
Jo jinak s autem ( mám BMW )je to horší to lidi dráždí víc.
devolo napsal:
Já jel včéra do Brna a jel týpek na nejakém BMW myslím GS 80R a zdravíl jak bychom se znali roky, div mu ruka neulétla. Tož to je opak téj snobárny, že Bohušku
jee to byl jaa, jel sem zbrna, ladil sem tam motor r100 co sem skladal.takze sem se enom tak necaral je ale pravda ze dyz potkam bmw tak mavam viic.jinak zdravim taky ale enom tak lezerne...
Kupredu spatki ni krok...
Ja nezdravim - kdyz sedím na moto jdu jezdit a ne do prvo-majoveho průvodu mávat.. Driv to bylo jinak ale dneska ma motorku jak se říká kdo ma do pr..le díru..
Taky kolikrát zdravím i skůtrysty, bo si je kolikrát spletu s velkou motorkou :-) a co ..... a se závistí jsem se zatím nesetkal,vždyť mám 11 let starou mrdku (sice vypadá jako nová) která se dneska už dá koupit za nějakých 135 papírů !
GSPETR napsal:
Taky zdravím a většina majitelů BMW zdraví aspoň co mám zkušenost. Minulý víkend jsem jel přes Vilach a tolik HD buziků co ani tu pracku nejsou schopni zvednout sem ještě neviděl.Kolem Ossiacher see jsem to zdravení už vzdal. Ale v horách kam ty buzny moc nejezdí bo jim to nezatáčí jsem se zase vrátil do normálu. Kam se hrabe těch pár namachrovanejch s BMW.
Jo jinak s autem ( mám BMW )je to horší to lidi dráždí víc.
Moje řeč. Jel jsem tam před týdnem taky a děs. Z HD nezved ruku skoro nikdo. Taky jsem se ke zdravení vrátil až ve Slovinsku. Zdravím jinak většinou jako první a neresím značku motorky.
Upravil RobocopCap dne 14.09.2016 21:30
Upřímnost nadevše
Skutry nezdravim, 4kolky nezdravim, chopery nezdravim, uz z principu. Jim odpovidam pouze na pozdrav. Muzou si za to sami...
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Nechce se mi to číst celé,ale je to blbost.Kdyz jezdíš na mortorce,které se prodává nejvíc,na silnicích uz GS snad taky vidíš nejčasteji,tak to asi snobárna nebude.Snob většinou nemá to co většina. A zdravení už me moc nebaví.Spíš odpovídám.Motorek už je na silnicích moc.Možná,ze kdysi dávno,kdyz bylo málo aut,tak se jejich ridici zdravili.Dnes uz by to asi nikoho nenapadlo.Občas se teda zdraví řidiči obytnáků.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Najlepsia moto, aku som mohol mat som z nej nadseny, vzhlad, vykon, jazdne vlastnosti, zvuk...vsetko
Je mi uplne jedno ked to niekto riesi, urcite by som koli tomu nepresedlal na iny stroj
Mam GSA1150, takze starou motku. Myslim, ze nevzbuzuju casto emoce. Jednou mne vynadal do cu..ku typek ve ferrari, kterej me dohnal az na svetlech/dovolil jsem si ho predjet...O me motce mluvil jako o hromade srotu. Jinak mam zname-nemotorkare, kteri se teprve pote, co se dozvedeli, ze mam BMW, zacali koukat po znackach motek a divi se kolik tech gs u nas vlastne jezdi... Tzn drive je ani nenapadlo rozlisovat ani znacku motky...
Asi dva roky zpátky jsme stáli 4 motorky na parkovišti u horské chaty. Já GS1150, ostatní jiné značky, ale ve stejné cenové kategorii..Šel kolem hlouček turistů, kteří se u nás zastavili a jeden pán cca 60 na mě dost vyjel, kde prý jsem na to vzal..koupit si takovou motorku! ostatních si nikdo nevšímal. Tak nevím, třeba jsem fakt vypadal jako snob
Nebo i po těch letech dokáže GS zaujmout svou výjimečnosti?
Myslím, že GS dokáže zaujmout a vzbudít emoce. Zatím jsem nezaznamenal podobně negativní reakce. Spíš naopak - naposledy v pátek. Parkovali jsme s kamarády v Blatné - já 12GS 2005, Hornet, Fazer a ER5 - za námi parkoval autem pán s paní, pán tak 70 let se se zájmem ptal na GS, ostatní jako by nebyly.
j_a_k napsal:
Myslím, že GS dokáže zaujmout a vzbudít emoce. Zatím jsem nezaznamenal podobně negativní reakce. Spíš naopak - naposledy v pátek. Parkovali jsme s kamarády v Blatné - já 12GS 2005, Hornet, Fazer a ER5 - za námi parkoval autem pán s paní, pán tak 70 let se se zájmem ptal na GS, ostatní jako by nebyly.
Třeba se divil jak může mít motorka vředy místo motoru..
Koupil jsem si 15 let starou masinu (F650GS), o ktere jsem snil nejaky rok. Vubec to nebylo o znacce. Kdyby to stejny delala Honda, Suzuki nebo kdokoliv jiny, tak si to koupim od nich :-) Vzhledem k cene masiny a se za snoba nepovazuji. Kdybych k ni mel novou X5, tak mozna jo...ale to bych si vlastne koupil advika :-D
Negativni reakce zatim zadne, zdravim a je mi celkem jedno, jestli nekdo pozdravi nebo ne. Vsak se na to obcas taky vy.... Staci ostreji brat zatacku, kouknout na chvili jinam, predjizdet kolonu a uz nestiham zdravit. Pak se trochu citim provinile :-)
Vevis ma pravdu. Je toho na silnicich uz dost a proto se v nemecku extra nezdravi. By se asi umavali. Je mozna otazkou casu, kdy se prestane i u nas. Ale je to o jen o nas. Jaky si to udelame, takovy to budeme mit.
Pozdrav (od "zdraviti", tj. přát zdraví) je projev úcty, přátelství a dobrých úmyslů, který se děje ritualizovaným gestem a/nebo slovy. Lidé se zdraví při setkání i při loučení a často přitom vyjadřují přání, aby druhý "žil" , zůstal zdráv .
No tak si nemyslim ze zdraveni ze sedla je prezitek. Jednoznacne kulturni uroven jednotlivcu, a je jedno kolik mas na konte a jestli mas tituly nebo zakladni vzdelani.
Edit nebude (m.tel.)
j_a_k napsal:
to je dobrý Jirko
Zaparkovali jsme 4 mota u Sv.Štefana 3 varadera a já na tuctové 1200 GS rot 2005,vedle zastavil autobus plný židů,vylezla židovka a přišla k nám jestli si může sednout na moto a vyfotit se,hádejte na kterou motorku sedla,samozřejmě na báwo,vnitřně mě to potěšilo,kyselé obličeje varaderistů si nepřejte vidět