Ahoj,právě jsem zaplatil pokutu za rychlost v Itálii ze dne 30.6 2021 překročená rychlost na 70tce jel jsem 89 je to za 138 E.
Neví někdo zda může It.policie odebrat ještě i body?
Mám tu ještě 2 formuláře k vyplnění a zaslání do It.je to ohledně odebrání 3 bodů..
antiGS napsal:
Pokuty z ITA platiť aj keď to posielajú iba obyč počtou!!!! Robil som mŕtveho brouka ale po viac ako 4 rokoch ma to dobehlo. Auto bolo na IČO.
2017 som bol pracovne v ITA a na 70 mi namerali 102,7 (foto). Niekedy v r 2018 poslali dopis aby som uhradil pokutu vo výške už neviem presné sumy ale : 150€ do 30 dní, 280€ do 60 dní a 400€ po 60 dňoch. Firma bola na druhom konci republiky a účetní nosil ešte dopis zo sebou a zabudol mi ho dať takže som sa k tomu dostal po 2 mesiacoch. 400€ som nejako už nebol ochotný akceptovať a robil som akože nič, pretože do prišlo obyč poštou.
Minulý rok 11/2021 mi prišiel mail a telefonát od nejakej CZ vymáhačskej firmy že mám zaplatiť 19065Kč (mám CZ firmu) pretože v ITA bol súd bez mojej prítomnosti a hotovo. Paní mi ale hovorí že ak to zaplatím hneď tak mi dajú slevu na 11000Kč.
Samozrejme že som to zaplatil, takže všetko vybavené a poslali aj dopis o ukončení jednania.
Vymáhači a všetko okolo toho riadne zaregistrovaný na úradoch, preverovali sme to pretože bola podozrivá tá zľava.
Z DE či A chodia pokuty do datovky, Taloši pošlú dopis a pre nich je to vybavené.
Tak v CZ na firmu chodi vse normalni postou.. z Německa, Rakouska, Francie... zadna datovka.. holt tady jsme pozadu...
A jak davam k dobru - ve Francii pozor, platili jsme pokutu i za rychlost 111km/hod v useku kde byla maximální povolena rychlost 110km/hod. Je to úlet, ale je to tak. Stalo to 45E.
Mě před třemi lety přišlo 70eur z Normandie za překročení rychlosti na 50 naměřeno 54km/h a ještě mi napsali, že odečítají 3km jako toleranci měření. atom