kubrt napsal:
Chlapi, pochopte jednu zásadní věc. Pokud pojedeš na technickou s motorkou, která bude splňovat vše co má a bude v originálním stavu, protože tak to prostě nařízení vyžaduje, tak projdeš/te.
Pokud si potom, na motorku nahážete jiné věci, než mají být, tak jste při případné silniční kontrole prostě v ****u. TEČKA. A pruser pujde za váma, nikoliv za technikem, protže ten měl nafocenou Vaší motorku v originálním stavu, shodující se s předlouhou.
Vy vlastně porušíte zákon o provozu na pozemních komunikacích ...
Opravdu? Me technik s autem vyhodil za vule na podvozku a netesnosti oleje a do zavad mi napsal i takovou picovinu jako volne draty v dratovem kole (mam original hlinikovy rafky) Tak jsem dal auto mechanikovi, ten jel na opakovacku a vazne zavady se uz neobjevily a mam platnou STK na 2 roky. A vsichni vcetne eraru jsou spokojeny. Stat a jeho urednici se IMHO cim dal vice sere do veci, do kterych mu nic neni.
Upravil Slavek-xxx dne 08.01.2017 14:24
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
madmike83 napsal:
Ja mám teda kopii a ne origo. Takže homologaci nevím.
Pravděpodobně mám stejnou kopii a na STK v Kopřivnici jsem byl vyhozen, a o 15 km dal ve Frenštátě pod.R neměli problem, teda měli neměl jsem odrazku, ale tam mi nalepil nějakou jejich Universal a bylo hotovo.
2009-2012 Bmw F650GS DAKAR 2000
2012 - ? ? ? Bmw R 1150 Gs Adventure 2002
2021 - ? ? ? Tenere 700 2021
2024 - ? ? ? Exc 450 F - 2023
svaca04> a vo tom to je. Upresnenim (= zprisnenim) pravidel se melo zabranit nejednoznacnostem a to jestli projdes nebo neprojdes by nemelo zaviset na osobe technika, ale paradoxne to vede k presne opacnymu efektu...
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Adjagr napsal:
Tak teď jsem hledal certifikace TUV anebo homologaci na Desierto I a II. Ve starém katologu Tourach
The headlight cover does not come with a German
TÜV Type. Approval is not street legal in Germany.
Takže, by Desierto asi nemělo projít přes STK
Headlight cover není součástí Desierta. Kryt na světla se prodává zvlášť a ANO, ten homologaci na silnici nemá.
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
Zdar, vůbec nejhorší je se na STK chodit ptát - to je záruka neúspěchu. Pokud vyrobíš kopii kapoty, která nemá ostré hrany výčnělky a je osazena homologovaným osvětlením není problém. Samo že nesmí měnit rozměry vozidla - šířka a výška. Na STK platí přísloví MLČETI ZLATO. Mám spoustu kamarádů techniků a každý mi potvrdil, že nejhorší je když někdo přijede a začne omlouvat proč to či ono má na motorce jinak.
Jinak spousta věcí od výrobců s homologací TUV není homologována podle našich předpisů. Vždycky je to jenom o lidech.
Někdo má auto, někdo moto.....já si zvolil BMW....aneb co má kola musí mít i modrou vrtuli(na kapotě)