WDčko beru z práce, takže postavím moto na stojan, roztočím kolem a nechám tlak z trysky vymést všechny bordely z článků řetězu... Pak to jen hadrem nebo štětcem očistím a nanesu Castrol... S tou rovnoměrností nevím, Hicksi, ale nějak problém nemám... Ovšem všimnul jsem si, že mám nějakou novější verzi, protože na netu jsou pořád jen ilustrační obrázky starého obalu... Možná změnili i trysku... Každopádně na Dandyně jsem mazal Conkorem a vším, co se trošku mazalo a jelo to taky... Na Dakarku jsem si nechal poradit a koupil Castrol... Stál cca 320,- a až dojde, zkusím něco jiného...
xhackerm napsal(a):
WDčko beru z práce, takže postavím moto na stojan, roztočím kolem a nechám tlak z trysky vymést všechny bordely z článků řetězu... Pak to jen hadrem nebo štětcem očistím a nanesu Castrol... S tou rovnoměrností nevím, Hicksi, ale nějak problém nemám... Ovšem všimnul jsem si, že mám nějakou novější verzi, protože na netu jsou pořád jen ilustrační obrázky starého obalu... Možná změnili i trysku... Každopádně na Dandyně jsem mazal Conkorem a vším, co se trošku mazalo a jelo to taky... Na Dakarku jsem si nechal poradit a koupil Castrol... Stál cca 320,- a až dojde, zkusím něco jiného...
aha.. pokud mas neomezeny prisun WD tak to pak ok..., jen si nejsem jisty jak se zachova WD k te gume.. dlouhodobe
jinak ja najezdil asi 30k s Castrolem.. pak jsem presel na morabuv Motorex a aplikace je jak nebe a dudy...
presny, tenky proud z Motorexu vs. zvejkackovy oblak Castrolu...
Upravil hicks dne 11.04.2010 12:27
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
2 Babula: Čoveče kecal bych... Ani jsem ho nezkoumal... Původní majitel tam dával novou řetězovku před prodejem...
2 Hicks: Já nanáším ten Castrol tak ze vzdálenosti cca 5-7cm, takže není moc prostoru pro oblak kapaliny a jde to celkem přímo a pokryje to všechno, kam mířím... Jinak jak se označují ty tvé prostředky? Kouknu na cenovku a popis...
xhackerm napsal(a):
2 Babula: Čoveče kecal bych... Ani jsem ho nezkoumal... Původní majitel tam dával novou řetězovku před prodejem...
2 Hicks: Já nanáším ten Castrol tak ze vzdálenosti cca 5-7cm, takže není moc prostoru pro oblak kapaliny a jde to celkem přímo a pokryje to všechno, kam mířím... Jinak jak se označují ty tvé prostředky? Kouknu na cenovku a popis...
A ja aplikuju mezi clanky jak radi v navodu k memu DID ZVM2.. ciste jen na gumicky. Z hodne blizka...
17 cm
Akorát já mám na tom lehce jinou etiketu, tuším...
jj.. jeste je chain wax.
Mel jsem oboje.. oboje se mi zda vyrazne horsi, nez Motorex.
A zazracne mazaci schopnosti to asi taky nemelo.. prvni dva retezy odpis po cca 16-17k km.
Upravil hicks dne 11.04.2010 13:04
17 cm
xhackerm napsal(a):
No nevím, jestli levnější... To tvé je 56ml a ten Castrol má 400ml... Ale každopádně si ho koupím a vyzkouším...
nn.. koukas se na to pidibaleni...
Motorex Chainlube 622 Strong 500ml -- 264,- kc vcetne dane
17 cm
xhackerm napsal(a):
OK... Heleď a psal jsi, že to dáváš jen na ty gumový kroužky... Já to prostě nanáším na celý řetěz... Špatně?
hele... cetl jsem na to asi miliardu nazoru.
V principu zasadne rozporuplnych..
a) ja mazu zevnitr hlavne a trochu i zezadu (zvenci) ty gumicky.. tak to je v manualu k DID retezu
zacinam zevnitr, protoze odstrediva sila
c) stejne se uplne netrefim, takze je trochu namazany i zbytek (clanky)
---
DULEZITE JE CISTENI... to jsem odkoukal od Moraba... ten ma retez porad cisty a vypada fakt skoro jak novy.
Navic dobre vycisteny a namazany poznam i na hladsi jizde cele motorky.
Taky nam prislo, ze moc mazani, zvlast pri mene cisteni = brusna pasta = spatne.
Ja osobne mam treti(!) retez.. nejdriv 2x nicmoc original BMW CZ motorrad retez s o-ringy... ted nove ten DID ZVM2. TO je nejaky vylepseny x-ring.
Upravil hicks dne 11.04.2010 13:04
17 cm
xhackerm napsal(a):
No já ho napřed musím pořádně vyčistit, ale jak píšete o tom WDčku, tak asi ne... Takže štětku a petrolej a prostě "vykartáčovat" ?
ja cistim hadrem a tim Motorex chain clean.. nakonec ani neni moc drahy...
A rucnikem..
ale na tohle je expert Morabo.. mozna pouziva jeste kartac. Ale to musi silene svinit...
17 cm
WDčkem o-kroužkům neublížíš...přečti si co je na něm napsané...použítí...jedinu nevýhodu vidím v jeho ceně a v tom že je řídké a nevyschne...tudíž rozpustí nečistoty a pak za jízdy, ikdyž řetěz pak namažeš, tak výlítá a zasere ti zadní kolo. Taky jsem čistil řetěz WDčkem a mazal Motulem Offroad...zadní kolo zasrané jak jetel...jednou jsem očistil čističem na řetěz a na mazal motulem off a byl pokoj...
Dle mého petrolej taky nic moc...nejlepší řešení vidím v originál čističi na řetěz...
A hodně přemýšlím o pračce KettenMax...i na ScotOiler jsem slyšel chválu...ale ta cena je dost vysoká...
...kulturnost je pouze nátěr, který je velmi lehce rozpustný v alkoholu...
...pošli do pr...e každého dřív, než tě stihne nas..t...
...je těžké být debilem, pač konkurence je veliká...
HonzaGS napsal(a):
WDčkem o-kroužkům neublížíš...přečti si co je na něm napsané...použítí...jedinu nevýhodu vidím v jeho ceně a v tom že je řídké a nevyschne...tudíž rozpustí nečistoty a pak za jízdy, ikdyž řetěz pak namažeš, tak výlítá a zasere ti zadní kolo. Taky jsem čistil řetěz WDčkem a mazal Motulem Offroad...zadní kolo zasrané jak jetel...jednou jsem očistil čističem na řetěz a na mazal motulem off a byl pokoj...
Dle mého petrolej taky nic moc...nejlepší řešení vidím v originál čističi na řetěz...
A hodně přemýšlím o pračce KettenMax...i na ScotOiler jsem slyšel chválu...ale ta cena je dost vysoká...
jo . chytrej Scottoiler tusim 8k...
17 cm
Co scottolier? Nemate ho nekdo? Mel jsem ho instalovan jiz pri koupi motky a funguje bezva. Obcas retez vycistit a jste bez starosti.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
xhackerm
Petrolej ne,naftu ne WD ne a ani nic jiného.Kup si origo čistič a mazání na řetězy.Jinak ti ty gumičky spuchřej a můžeš jít koupit nový řetěz.
Nejkrásnější pohled na svět,je ze sedla BMW
Spea napsal(a):
Co scottolier? Nemate ho nekdo? Mel jsem ho instalovan jiz pri koupi motky a funguje bezva. Obcas retez vycistit a jste bez starosti.
ale jakej mas?
ten chytrej, co ma i senzory zrychleni? nebo ten co pracuje s podtlakem u sani?
kolik kapilar?
17 cm
servisak napsal(a):
teda koukám že zlatě za kardan!kardan 2x hurá
bohuzel oni ten kardan casto kombinuji s nic moc motory
17 cm