Renek napsal:
Jak to tam chodí na těch hranicích? Loni v Iránu skoro 12 hodin, takže už jsem taky trochu vycvičený.
Zdánlivě normálně...jen jsme si to tam vystáli celou noc. Neřešil jsem nic jinýho, než na každých ruských hranicích (vyplňování x formulářů a každej v jiným okýnku, aby to nebylo tak jednoduchý ), takže minimálně vloni to nijak omezený nebylo... každopádně pro tebe je to bezpředmětný. Jel bych, jak psal Mařa.
Mr GS přiložený následující obrázek:
Chtěl bych poděkovat tady některým z fóra za podporu, rady i pomoc na cestě, takže díky ZDENDA, TomašTT, MARA, MrGS. Díky chlapi. Mise dopadla úspěšně, severní část Kavkazu nádherná, jinak Rusko " je prostě trochu jiné ".
Dagestán hory naprostá pecka, lidi v horách naprosto excelentní, Čečna byla " taková divná " . Jinak Rusko mně moc neoslovilo, ty dlouhé rovné přejezdy mezi městy bylo psycho, sám jet tohle je fakt na bednu a nějak jsem neměl štěstí na lidi. Ve Vladikavkazu jsem přemýšlel jestli jet Soči - Rostov - Kursk a zpět, nebo to vzít přes Gruzii a počasí rozhodlo za mně, dost podle toho jezdím, takže jsem si to dal kolem Černého moře a super. Nelituju. Dole na Kavkazu mně během dvou dní 2 x brali na výslech jednou 5 a jednou 2 hodky, Dost to zdržovalo a sralo. ,
Upravil Renek dne 09.07.2017 22:36
pekny.. koukam (cim dal vic?) zamesitovano... mesita v maly horsky vesnicce... atd.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
to Renek: Prosím Tě,a to jako při silniční kontrole pak nasledoval výslech?? No nějak nechápu co bych si tam s nima 5 hodin povídal??? Vím že člověk nic nezmuže,ale je to fakt děs :-(......
Dagestán uplně v pohodě, vesničani a lidi v horách zlatí, ti nemaj čas řešit blbosti a půtky, kdo má jaké vyznání, v horách těžký život. Říkali : " všichni jsme lidé ", To spíš ti mladí v městech flustrovaní nemají co na práci tak řeší blbosti, nebo se nechávaj zlanařit dlašíma magorama.
Když jsem sjel z hor, dobíjel jsem si mobil v sámošce, mluvil s prodavačem, přijeli policajti, sebrali mně z ulice , pry " davaj razgavaryvať " . Kdyby nás bylo víc, myslím si že by se to nestalo. Moje chyba, že jsem začal mluvit rusky, chtěl jsem být hodný. Kdybych na ně sputil jen anglicky, za půl hoďky by to asi bylo vyřízené,...
Upravil Renek dne 10.07.2017 09:27
Renek napsal:
Dagestán uplně v pohodě, vesničani a lidi v horách zlatí, ti nemaj čas řešit blbosti a půtky, kdo má jaké vyznání, v horách těžký život. Říkali : " všichni jsme lidé ", To spíš ti mladí v městech flustrovaní nemají co na práci tak řeší blbosti, nebo se nechávaj zlanařit dlašíma magorama.
Když jsem sjel z hor, dobíjel jsem si mobil v sámošce, mluvil s prodavačem, přijeli policajti, sebrali mně z ulice , pry " davaj razgavaryvať " . Kdyby nás bylo víc, myslím si že by se to nestalo. Moje chyba, že jsem začal mluvit rusky, chtěl jsem být hodný. Kdybych na ně sputil jen anglicky, za půl hoďky by to asi bylo vyřízené,...
tak samozrejme je rozdil, co rika muslo pocestnemu kafirovi a co si rikaji mezi sebou, ze
V principu ale souhlas... kazdopadne je dobre, ze to je policejni stat a Rusaci to hlidaj. S nima to ani jinak nejde...
Upravil hicks dne 10.07.2017 11:49
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
blazin napsal:
Ještě jeden dotaz k pneu, jak jses(byl) spokojeny s temi Karoo 3, kolik si na nich najel a da se na nich i trochu rozblacena cesta. Dekuji za info :-)
Za mně jsem s karoo 3 spokojeny, ale já nejsem žádný drsný offrouďák. Šotolinu, lehké bláto zvládne myslím super, na asfaltu v náklonech drží, příjde mi taková hravá ta guma. Ja jsem spokojený. Najel jsem 8000, 1000 už ty gumy měly najeto a v pohodě. Kdysi jsem je měl na vzduchu, a ve španělsku jsem musel po asi 8000 přezouvat, ta guma tak klouzala v horách na mokru že se na tom nedalo jet. Ale tehdy myslím se to nějak řešilo, že to byla nějaká vadná serie, blbá směs nebo co.
to Hicks : Před cestou když jsem sbíral info, tak když si zadal ve vhledávači Dagestán byla to samá válka s terorismem, samí mrtví atd. Za mně - v Dagestánu jsem se necítil ohrožený vůbec, lidi komunikativní. Ta mladší generace už je jiná, tam ty pohledy byly kolikrát kdovíjaké. Se staršíma pohoda. Ale v Machačkale jsem třeba vlezl do nového fitka, chtěl jsem se kouknout, nebyl problém, majitel osobně mně provedl, ale nakráčel tam se samopalem. Když jsem se ho ptal co to je, tak že je to normálni...
V horách pozvání na oběd, spal jsem potom v takovém kaňonu a projíždělo tam pár vesničanů, všichni příjemní, zastavili pokecali, zvali domu. Byli to muslimáci ale totál v pohodě. Každý se ptal jestli něco nepotřebuju atd. Další noc v horách jsem spal na takovém opuštěném statku bydlel tam otec se synem, dělali tam novou cestu, spali v přívěsu,zepal jsem se jestli tam můžu spát a bez problému. Večer pohostili, ráno popřáli štťastnou cestu.
Čečna - taková příhoda v horách hned na začátku, stál jsem u krajnice, seděl na motorce a něco jsem kutil s navigaci, ztratil jsem balanc a odložil to na bok. Když jsem motku zvedal, projíždly kolem tři auta, kouřová skla, všichni zpomalili, z okýnek samé bradaté hlavy a NIKDO nezastavil. Jen koukali jak to zvedám..... To bly takový signaíl pro mně, že to asi není moc OK. Víc ortodoxní než v Dagestánu, tam normálně na ulici holky rozpuštěné vlasy, sukně atd, v Čečně jsem viděl ženské jen v těch jejich hábitech....
Do UA jsem vjížděl přes přechod KRAKOWIEC. Na UA straně mi celník kývnul ať jedu dopředu. Akorát jsem musel pořešit kopii TP, to po mně chtěli, tqk mně poslali na spedici ať si o tam zařídím. Samo že za tu kopii chtěl nějaké drobné. Já měl kopie pasu, všeho možného jen ten TP ne. Ale víc než hoďku jsem tam nestrávil. Do Ruska jsem vjížděl přes přechod Nekhoteevka, nad Charkovem. Na UA straně pohoda, na Ruské už to bylo horší. Musíš vyplnit bumažky, já dostal dvě, ty mi pomohli vyplnit další turisti, protože azbuku už jsem zapomněl. Třetí papír na mně vytáhli, jak jsem se dostal na řasu a to už všichni ochotní pomocníci odjeli, tak jsem tam musel lámat neochotnou policajtku. Strávil jsem tam víc než 3 hoďky. Když jsem vyjížděl z Ruska ve Vladikavkazu, odbavení na ruské straně v poho, jen mi řekli, že musím počkat protože se mnou chtějí " razgavaryvať " . Pak jsem seděl na stanici další dvě hoďky, první uniformy, pak tajní. Ukecal jsem je pak, že nestihnu loď v Batumi a že už jsem dva dny zpátky seděl 5 hodin na výslechu jinde ať tam zavolají. Potom někdo opravdu přinesl protokol z mého výslechu, tak mně pustili.
to blazin : nemyslím si, že je to o buzeraci. Prostě fungují na sterém sociálním režimu - čím víc papírů, tím větší spokojenost nadřízených. Mimochodem, tady se taky tvrdí jak se bojuje s byrokracii a opak je pravdou... Kromě Iránské hranice loni, kde chtěli úplatky a vymýšleli obstrukce, jsem se nikde nepotkal s tím, že by někdo chtěl úplatek, nebo zbytečně prudil. Prostě to tak na východě je. Já se taky snažím vyjít vstříc, nemachruju, nepovyšuju se, pokud možno s úsměvem, vždycky to je o komunikaci. Všichni jsou jen lidé, na blba člověk taky může trefit, ale i to za ty krajiny stojí...
Upravil Renek dne 12.07.2017 09:18
My jsme vstupovali do Ruska ve Vladikavkazu.Nejdřív si nás přehazovali od jedné závory k druhé.Myslím si že asi 4x.Celou dobu lilo,tak bylo pod střechou celkem dobře.Vždy prolezli kufry a řekli ať počkáme.Pak nás poslali k další závoře a tak to šlo dál.Papírů jsme vyplnili taky dost.Když už jsem si myslel,že všichni celníci viděli naše kufry a že už pojedeme,tak přišel oficír s mega lpíčkem na hlavě a že máme jít s ním.Posadil nás do kanceláře,vzal naše dokumenty a zmizel.Sedíme tam v těch nepromocích voda z nás kapalaa pod každým z nás to za chvíli bylo jak pod vodníkem.Netušili jsme co se bude dít,jestli tam jsou kamery nebo co.Asi po hodině a půl přišel zase ten frajer doprovodil nás k motorkám,vrátil doklady,popřál šťastnou cestu a snad nám i zamával.Pokud jedete do Ruska,tak se s tím musí počítat.Přijeli jsme do Vladikavkazu dali jsme si kávu a jezdili koryty řek.Vlastně to nebyla koryta řek,ale silnice utopené proti ostatnímu terénu a bez kanálů.Když už jsme se vybrodili a upalujeme si to pryč z města a najednou z náma majáky a siréna.
No a to už je zase jíná písnička,ale taky celkem známá.
Přejeli jste plnou čáru a to je tam asi téměř nejtěžší zločin.V jejich ruské příručce s pokutama pro cizince to bylo za 78 Euro pro každého.Ve finále stačilo celkem 20 Euro příslušníkovi do kapsičky a všichni jsme byli spokojeni.Jen to bylo zase půlhodinové zdržení.
Rusko nebylo špatné,ale určitě lepší byla Gruzie i Arménie.