....jako že 100 není E10??? a že ti VIF pomůže od odvodnění??? Líh váže vodu nevím jak ti VIF v tom pomůže. Možná ti z toho udělá emulzi.........
Zavděčit se všem, je umění, které nikdo nedokáže. 1200 GSA - 2011
a to jsi vzal kde? protože kombinovaná nomenklatura je 27101921 s biosložkou a 27101943 je čistá a ty se opravdu dodávají na čerpací stanice a vozí to hlavně čepro....
a když jsme ještě u toho tak sazební zařazení je také u nafty o tom, kolik je tam síry
John_Ice napsal:
....jako že 100 není E10??? a že ti VIF pomůže od odvodnění??? Líh váže vodu nevím jak ti VIF v tom pomůže. Možná ti z toho udělá emulzi.........
a to jsi vzal kde? protože kombinovaná nomenklatura je 27101921 s biosložkou a 27101943 je čistá a ty se opravdu dodávají na čerpací stanice a vozí to hlavně čepro....
ale no tak, víš to a nebo kdo co napíše? Vezmi litr benuínu, hlavně ale do skla, pošli to do CTL do budějovické a nebo na ČOI a potom se můžem bavit. Tyhle psané řádky jsou kecy v hospodě.
JInak když jsem se teda do toho rozepsal někde 100 je i E5...
ale nepiš že 100 e10 má míň etanolu než 95 e10...jedna paní povídala....
No dyk to píšu, že je u Eurooilu nafta bez meřa.
kde? já jsem něco vytrhnul z kontextu ? jestli jo, tak moje chyba
jestli jsem to četl správně, tak něco psal zetor....
zetor napsal:
Nově RobinOil patří pod EuroOil, takže benzín bez biolihu koupíte i tam. 98-čka má většinou 0,2%. Stačí stáhnout tu aplikaci Srdcovka a vidíte tam hodnoty posledního závozu.
Máš pravdu napůl. V benzínu mají biosložku téměř vždy. Vyjímečně se může stát,že je závoz bez, ale to jen když je nějakej výpadek přimíchávání ve skladu. Ale to se stejně smíchá s tím co už mají na pumpě v nádrži, takže tam dycky nějak líh bude. Nafta je bez biosračky.
98čka má 0.2%-0.3%. O 95ce, která líh má jsem nenapsal ani řádek.
Takže co se kde přimíchává? Ty víš něco víc?
zetor přiložený následující obrázek:
a kdo vymýšlí tu appku? To jako někdo jezdí po benzinkách a žádá si jejich DNL a FA, aby zjistil kdo je zrovna zavezl a co to je za zboží a kolik co přesně nafta či benzín obsahuje?
No jedna paní povídala, že jezdím s cisternou, tak mám k dodáku vždy i atest a vidím kolik biosraček v každé fůře mám. Při plnění koukám na Acculoady kolik sračky obsahovali poslední nakládky všech produktů, jen abych byl v obraze.
Jezdi si na co chceš, třeba na pamprlice. Každého volba.
Domluvil jsem. HOWGH.
John_Ice napsal:
a kdo vymýšlí tu appku? To jako někdo jezdí po benzinkách a žádá si jejich DNL a FA, aby zjistil kdo je zrovna zavezl a co to je za zboží a kolik co přesně nafta či benzín obsahuje?
rubi napsal:
No jedna paní povídala, že jezdím s cisternou, tak mám k dodáku vždy i atest a vidím kolik biosraček v každé fůře mám. Při plnění koukám na Acculoady kolik sračky obsahovali poslední nakládky všech produktů, jen abych byl v obraze.
Jezdi si na co chceš, třeba na pamprlice. Každého volba.
Domluvil jsem. HOWGH.
jo a na papír ti napíšu cokoliv....divný je, že vzorky nevycházejí, jak u ČOI tak u CS, ale papír říká přesně co řidič cisterny veze.... a CS to bere i z cisteren, takže na benzínky se házet vina nemůže, tak kde je ta chyba?
John_Ice napsal:
Je to appka EuroOilu.
Vážně? hm tak to čučím...tak tomu budu taky věřit ...dík...ale asi vše s rezervou
rubi napsal:
Do auta, motorky i sekačky už dávám jen 100 benzín + VIF.
Tak jen dej pozor, aby jsi to s tím VIFem nepřehnal.. Jen pro pro zajímavost přikládám starší vyjádření z vývoje firmy VIF ohledně aditivace paliv u Benziny, resp. dnes již ORLENu. Můj dotaz pramenil z důvodu zásadního rozporu mezi návodem k autu a doporučením výrobce aditiva.
Cituji (konec jsem z pochopitelných důvodů vymazal...):
Dobrý den,
omlouvám se za opožděnou odpověď.
Váš dotaz je na delší diskuzi. Jak jistě víte, na trhu se vyskytuji „aditivované a prémiové“ paliva. Na tato paliva neexistuje žádná norma. Platí pouze ČSN EN 590, která pojem aditivum nezná. Většina renomovaných výrobců aditivovaná paliva prodává / Benzina, Shell, OMV.../ a jezdí na ně tisíce aut. Samozřejmě záleží na použitém aditivu. Informace o nich se však buď nesdělují a nebo jen velmi omezeně. Já se můžu zodpovědně vyjádřit k aditivaci paliv Benzina a to jak k řadě VERVA / prémiová / tak EFECTA / aditivovaná /. Naše společnost je výhradním dodavatelem aditiv pro povýrobní aditivaci těchto paliv. Aditiva, která dodáváme v drobném balení pro motoristy jsou velmi podobná těm dodávaným do paliv Benzina. Účinnost našich aditiv ověřujeme celou řadou zkoušek a o jejich výsledcích informujeme např. ve Světě motorů nebo AUTO expertu. Dále Vás mohu informovat, že aditiva firmy OMV pochází od stejného dodavatele jako naše.
Jsem přesvědčen, že upozornění výrobce automobilu je staršího data a že používání aditiv není na závadu, ale naopak poskytuje celou řadu výhod pro motor a celou palivovou soustavu.
Budete-li mít další dotazy, laskavě mě kontaktujte.
S pozdravem
Ing. M. XXXXX
000 000 000
Kdo nikdy nestrčil prst do "medvědího hovna", ten jako by nežil