Měl jsem mašinu u strejdy v Č.Budějovicích a ten mi tam namontil vše,co jsem potřeboval včetně běžného servisu a kontroly všeho. Mám tam také naprostou libůstku co se týče přídavných světel. Mám jednu mlhovku namontěnou na "spodních brýlích a blatníku. Svítí tam, kam zatočím a vypadá naprosto SUPER. Nemůžu nic ulomit a ani se nehne. Dnes vyfotím a přidám fotky - včera jsem ji přinesl. Neboj Bigře, až budeš potřebovat něco s "dvorkem" u tvého domku, ozvi se. Mrkneme na to a něco vymyslíme!!
mi se podařilo vyštrachat tohle... myslím že to psal awia, i zdejší přispívatel...
http://www.autoxe...Itemid=137
to je ten případ o kteréh hovoříš TomeTT že při instalaci do stávající paraboly je to nevhodné a špatně svítí?
TAKE IT EASY
Doc napsal:
nelegálnost:
neřeším to, protože od té doby, co jsem vloni boural a rozbil 1200GS protože mě pán "neviděl" tak na novou GSA jsem okamžitě dal xenony na tlumené i na dálkové světlo a vůbec mi nevadí, že to občas někoho oslní. To hlavně ve dne tak moc nehrozí (to oslnění), ale alespoň o mně pán "ví". V noci si dávám trochu pozor, abych neoslňoval, ale protože jde o jednu žárovku, doufám, že to mohou ti naproti vydržet.
Na druhou stranu vůbec nemohu říci, že by mne nějak oslnily (příjemne!) svým výkonem. Nevidím nějaký velký rozdíl, oproti klasickým halogenům, možná ale to je tím, že nemám přímé srovnání (i tlumené i dálkové) a tak mi to uniká. Navíc je to trochu do modra, takže asi dost vystuděno a třeba to není to ono pro mé oči.
Každopádně bych je znovu nedával, nestálo mi to za ty prachy, co jsem do toho dal za dvojí instalaci (oba okruhy= 2x žárovka, 2 balasty atd.). Ledaže mě někteří , co jinak měli v úmyslu mě sestřelit "viděli" a vděčím jim za život, to je ale jenom dedukce.....
Xenon tam kde nesmí být = prasečina, normální paraboloy na to nejsou konstrukčně vhodné. Až Tě příště někdo sundá bude mu stačit že bude tvrdit že jsi ho oslnil, a seš v kélu, pak to budeš muset řešit., protože Tvoje pojišťovna bude vymáhat plnění které vyplatila tomu druhému na Tobě. Nebudeš první.
Doc napsal:
nelegálnost:
neřeším to, protože od té doby, co jsem vloni boural a rozbil 1200GS protože mě pán "neviděl" tak na novou GSA jsem okamžitě dal xenony na tlumené i na dálkové světlo a vůbec mi nevadí, že to občas někoho oslní. To hlavně ve dne tak moc nehrozí (to oslnění), ale alespoň o mně pán "ví". V noci si dávám trochu pozor, abych neoslňoval, ale protože jde o jednu žárovku, doufám, že to mohou ti naproti vydržet.
Na druhou stranu vůbec nemohu říci, že by mne nějak oslnily (příjemne!) svým výkonem. Nevidím nějaký velký rozdíl, oproti klasickým halogenům, možná ale to je tím, že nemám přímé srovnání (i tlumené i dálkové) a tak mi to uniká. Navíc je to trochu do modra, takže asi dost vystuděno a třeba to není to ono pro mé oči.
Každopádně bych je znovu nedával, nestálo mi to za ty prachy, co jsem do toho dal za dvojí instalaci (oba okruhy= 2x žárovka, 2 balasty atd.). Ledaže mě někteří , co jinak měli v úmyslu mě sestřelit "viděli" a vděčím jim za život, to je ale jenom dedukce.....
Xenon tam kde nesmí být = prasečina, normální paraboloy na to nejsou konstrukčně vhodné. Až Tě příště někdo sundá bude mu stačit že bude tvrdit že jsi ho oslnil, a seš v kélu, pak to budeš muset řešit., protože Tvoje pojišťovna bude vymáhat plnění které vyplatila tomu druhému na Tobě. Nebudeš první.
Jeho už nikdo nesundá , už se na nás dívá z nebíčka,nepiš mu
Mam xenon v potkavacim svetle (tlumene), v CR jsem normalne chodil na STK a zadny problem??
Ted bydlim trochu dal, no a opet zadny problem.
Xenon je super!!
Na povidacky o pojistovnach nejak neverim???
profesor
profesor napsal:
Mam xenon v potkavacim svetle (tlumene), v CR jsem normalne chodil na STK a zadny problem??
Xenon je super!!
Souhlasím. S xenonem jsem lépe vidět. Neoslňuju. R1200GS má dobré paraboly a tedy kresbu.
profesor napsal:
Xenon je super!!
Souhlasím. S xenonem jsem lépe vidět. Neoslňuju. R1200GS má dobré paraboly a tedy kresbu.
Špatná medicína - až uvěříš, budeš mít na krku správní řízení a náhradu škody. Dobré paraboly možná má ale nejsou navrženy na xenony, přečti o tom něco. Nepochybuju, že vidíš líp, ale ten proti tobě by měl taky něco vidět Já mám na oslňovače homologovaná přídavná dálková, pokud mě někdo oslní, má smůlu . když ne, nemám důvod. Na druhou stranu, pokud je na tom někdo tak, že nevidí s homologovaným osvětlením, je vůbec způsobilý sednout za volant/řídítka? Ale jak říkám, je to každého boj.
profesor napsal:
Xenon je super!!
Špatná medicína - až uvěříš, budeš mít na krku správní řízení a náhradu škody. Dobré paraboly možná má ale nejsou navrženy na xenony, přečti o tom něco. Nepochybuju, že vidíš líp, ale ten proti tobě by měl taky něco vidět Já mám na oslňovače homologovaná přídavná dálková, pokud mě někdo oslní, má smůlu . když ne, nemám důvod. Na druhou stranu, pokud je na tom někdo tak, že nevidí s homologovaným osvětlením, je vůbec způsobilý sednout za volant/řídítka? Ale jak říkám, je to každého boj.
Tak to mam velikou radost, je to opravdu ma volba
Jelikoz uz vidim houno tak jrzdim jen ve dne, no a pri zapadu slunicka radeji uz parkuji, nemam rad klokana nebo posuma na nadrzi ((
profesor
profesor napsal:
Xenon je super!!
Já tedy Xenon mám taky a nikdo na mě nebliká, že oslňuji. I jsem to testoval v noci s kamarádem a řekl , že to je úplne v pohodě. Jen když zapomenu vypnout dálkové to je pak jiná. A přijde mi bezpečnější a lepší, že vidím a taky jsem vidět.
bobGS napsal:
Zdůvodnit se dá všechno, filosofie Hlavně že vidím já a ostatní mě můžou, má svoje hranice. doufám, že je nepoznáš, toť vše.
hele kdekdo tu jezdi s dalkovkama ve dne. v cem je xenon horsi?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Netopyr_tv napsal:
absolutně souhlasím s hicksem - 1000x raději xenon tam kde nemá být i s neostrou hranicí světla, než blbce který jezděj s halogenama s dálkovejma...
Net.
tak snad dalkovy ve dne ti muzou byt ukradeny, ne? Proc by to tedy meli byt blbci?
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
v autoskole nam taky rikali at jezdime ve dne s dalkovym at nas jde lip videt, jo ale to uz je davno to jeste Xenony nebyly
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
schrek napsal:
v autoskole nam taky rikali at jezdime ve dne s dalkovym at nas jde lip videt, jo ale to uz je davno to jeste Xenony nebyly
v autoškole mi říkali, že ve městě se jezdí 60tkou a to jen přes den, myslím od 5ti 6ti ráno a o svícení ve dne nepadlo ani slovo ;o))
www.jantruhlar.cz
No von dneska kdejakej trouba nacpe xenon do kdejakýho vobyč světla,stoupne si pět metrů před motorku,je nadšenej že mu to svítí jako nejnovější audina,poplácá se po rameni a vsugeruje si placebo efektem,že to krásně svítí... To že má ohniskovou vzdálenost zdroje světla v parabole uplně někde jinde,než na co byla ta parabola stavěná je mu šumák,svítí to fšude vokolo,jenom né na cestu,ale trouba je spokojenej,má přece něco tak nepřekonatelnýho,jako je xenon a je děsně kůůůl a in
Su rád,že už to policajti a STK začali řešit,protože tohle není normální postup kdyš nevidím. Kamoš to měl snad za 5litrů flastra a to se vyplatí
Vikec napsal:
No von dneska kdejakej trouba nacpe xenon do kdejakýho vobyč světla,stoupne si pět metrů před motorku,je nadšenej že mu to svítí jako nejnovější audina,poplácá se po rameni a vsugeruje si placebo efektem,že to krásně svítí... To že má ohniskovou vzdálenost zdroje světla v parabole uplně někde jinde,než na co byla ta parabola stavěná je mu šumák,svítí to fšude vokolo,jenom né na cestu,ale trouba je spokojenej,má přece něco tak nepřekonatelnýho,jako je xenon a je děsně kůůůl a in
Su rád,že už to policajti a STK začali řešit,protože tohle není normální postup kdyš nevidím. Kamoš to měl snad za 5litrů flastra a to se vyplatí
No jako trouba si moc nepřipadám a ego si rozhodně honit nemusím. Trouba jseš spíš ty, když to takto komentuješ. Přijeď a porovnáme GSA s a bez xenonu, jestli to svítí stejně a jestli xenon svítí všude, jen ne tam kde má.
Když jsem xenon neměl, tak na mě prakticky nikdo neblikal, ani když jsem zapomněl vypnout dálkové. Přešel jsem z Varadera. To je motorka, která svítí. GSA svítí úplně na ho..no. Proto jsem to řešil. Najeto s ním přes 30.000 km po celé Evropě a zatím (klepu na dřevo) jsm s tím neměl nikde problém (AT,D, F, I, PL, SK, CH). EsTéKá už jsem taky prošel a nemusel jsem ho ani vymontovávat. A jeho životnost je taky celkem slušná.
A znovu opakuji :
Neoslňuji (odzkoušeno - nejsem prase)
Nehoním si ego
Svítí to tam, kam má
bobGS napsal:
Zdůvodnit se dá všechno, filosofie Hlavně že vidím já a ostatní mě můžou, má svoje hranice. doufám, že je nepoznáš, toť vše.
BobeGS. Kde jsem napsal, že mi ostatní můžou...? To není má filosofie, tak tepiš kraviny. Tím, že vidím jsem na silnici jednoznačně bezpečnější. Tím jsem si zdůvodnil xenon já. To přiznávám. Ale nemyslím si, že Xenon = oslňuji. Pokud bych oslňoval, a pořád by na mě někdo blikal, viděl bych houno a xenon by asi neměl moc smysl. Ale není to tak.
Tuto hranici určitě nehodlám překračovat (abych oslňoval).
Na dálkové už to je jinak. Tam už lidi blikají, ale jen když je zapomenu vypnout. A to nedělám.