TomasTT napsal:
Tak to musel zkoušet zrovna tuhle. Myslím helmu. Prý je mimořádně lehká (helma) ale preferuje C3, protože jí už má (helmu)
aha tak to je ono... ja jsem zatim na lovu, uvidime kdy prijdou. Rad bych ji videl... (helmu
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Alda napsal:
Bezpecnost, min. hlucnost, pohodli - tohle jsou vsechno vlastnosti, ktery clovek pozna az casem.
Pochybuju, ze je tu nekdo, kdo ma tekhle vyzkousenych 6 ruznych skopku ruznych znacek.
Takze ti sem maximalne muzem dat odkaz na testy, kterych je na netu plno, ale na takovouhle otazku je naprosto nerealny ocekavat neco rikajici odpoved.
to si nemyslim.. treba takovej Bob ma hodne helem na policce....
Noo, na policce, to par motoshopu je ma taky na polickach. Jeste jsem Boba nevidel stridat obden prilby kvuli testum..
Upravil Alda dne 03.03.2009 16:56
lucasgs napsal:
Tak nevim. Jsou nějake nezávislé testy?Jestli o něčem víte napište E.adresu.
Je tomu uz cca rok, co se snazim vybrat novou helmu. Patram, ctu, snazim se vyzkouset, ptam se na zkusenosti.
Prave pred rokem byl docela paradni test v motohousu, zkus hledat. Byly tam zastoupeni vsichni moji adepti, krome C3, ktera v tu dobu jeste nebyla.
C2 vyhrala bezpecnost na cely care, ve zbytku byl vychvalovanej nejvic Nolan.
Po roce patrani (ne ze bych byl tak vybiravej, jen je mi lito zahodit stavajici integralku za 11k) jsem jednoznacne dospel k C3, v sobotu si jdu do geneze vyzkouset velikost a snad to rozhodne.
I pres to ti ale nemuzu odpovedet na tvoje otazky, nemam poneti jak je hlucna a nereknu ti to ani az ji budu mit, protoze ji nemuzu srovnavat s dalsima.
Pro me jsou priority - bezpecnost, dlouhodobe funkcni slunecni clona, hmotnost.
řeším podobné dilema...v Geneze jsem byl v říjnu, od té doby nebyli schopni dodat požadovaný model - S1 PRO...tak se smiřuji s další sezonou v něčem podobném, jako Ty...
Vjetrnik napsal:
to Alda: proč tedy potom vyklápěčka?
vecne tema...
Hele... vyklapecka ma mozna do jiste miry horsi parametry, nez integralka... ale uprimne... byt nas*anej, upocenej, uvarenej s integralkou na hlave je myslim z hlediska bezpecnosti horsi, nez uleva se sklopkou.
V konecne bilanci u mne boduji sklopky.. a to mam integralku za 25k )
Alda: nechces zkusit System6?
Upravil hicks dne 03.03.2009 17:56
17 cm
Mám Shark Evoline.Vyklápění je super,nic nezavazí.Je malinko těžší, možná pro někoho hlučnější.Šel jsem do ní po integrálce a v horku k nezaplacení.Člověk v ní vypadá jako kosmonaut,ale je měkká a pohodlná.
lucasgs napsal:
Tak já to vidím asi na Schuberth c2.Co vy na to? Bude v ní klid a pohodlí?-(podle mně bych za c3 vyhodil 250 éček z okna). Co říkáte?
jaky je cenovy rozdil?
17 cm
lucasgs napsal:
Tak já to vidím asi na Schuberth c2.Co vy na to? Bude v ní klid a pohodlí?-(podle mně bych za c3 vyhodil 250 éček z okna). Co říkáte?
Zkoušel jsem si postupně jak C2 tak i C3. C2 mi tak dobře nesedla, C3 byla v pohodě. Navíc má otvírání vpředu a ne na boku, lépe řešenou sluneční clonu a je lehčí a novější. Peněz nemám nazbyt, ale nemohu si pomoci, voli bych raději C3. Když jsem ale vloni kupoval helmu, tak se o ní ještě ani nevědělo, takže jsem vybral jinou (C2 mi fakt nesedla, i když jsem byl psychicky připraven ty prachy za ní vyklopit).
BMW GS = stroj na radost
heleď taky jsem vymejšlel a nakonec jsem koupil C2, zatím jsem v ní vyjel 1x zkušenost je asi taková že je hlučná dost, ne o moc míň než moje předchozí integrálka Tornado za 800,-
jde o to, že mi plexi dělá turbulence přímo na spodek helmy, tam Ti prostě žádná helma nepomůže co se týká hlučnosti
blbý je, že C2 nemá dvojitý plexi, C3 už jo, C2 má jen nějakou vrstvu proti mlžení, což dopadlo tak, že se mi hned na první jízdě kousek zadejchal a teď jsou tam mapy tak nevím no, koupil jsem si radši rovnou další protimlžící sprej i folii tak budu asi laborovat
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
Jestli tam mas po jedny jizde mapy na plexi, tak bych to reklamoval. Me se jednou stalo neco podobnyho, vymena plexi byla bez problemu, jednalo se o nejakou spatnou varku a blbe se tam ten antifog nanesl ci co.
Rozdíl tam určitě je, ale tak velký cenový rozdíl je spíš obchodní záležitost. C3 je novinka, tak je cena nasazená výš a C2 je tím pádem v podstatě ve výprodeji...
V Geneze (v Praze) byla prý C3 asi za 12,5, což je podobná cena, jako C2 vloni. 500 éček bych za to teď ale nedal, myslím si, že cena časem trochu spadne.
Možná bude za trochu lepší cenu teď na výstavě.
BMW GS = stroj na radost
Dal jsem na doporučení a pořídil si osvědčenou Schubert Concept. Nelituji 250€ . Zvažoval jsem klapáče od Lazeru a Nolanu, ale v přímém porovnání mi lépe seděla Schubert. Pocitově mnohem lehčí než Lazer i Nolan především při vyklopení. Rychle jsem si zvykl na sluneční clonu. Odpadly mi starosti se slunečními brýlemi Rovnou říkám, že design je vskutku "echt dojčland", akorát do čtyřbobu. Je spoustu hezčích helem, ale jak už tu někdo psal, hlavně to zdraví... v testech dopadla - sehr gut Nemlží se = dobře vidím.
Jedu? Jedu!
R1150GS
lucasgs napsal:
zdravím.Kterou otvíračku by jste doporučili z hlediska bezpečnosti,minimální hlučnosti,pohodlí a ceny.
Měl jsem Airoh Mathisse a max spokojenost.Cena tehdá 3500,- plus 1000,- za zrcadlový plexi.
Boural jsem v ní,dost fest-hlavou jsem si nadělil o zem a neotevřela se ,jen poposkočilo plexi o jeden zoubek.Kdybych neměl krosovou helmu tak bych volil Airoh Mathisse RS,ta už má stahovací clonu a je i pěkně barevně provedená.
Jinak jsem měl chvíli vyklapěcího Caberga (stál 3700,- )a po měsíci jsem ho reklamoval,nechal opravit a prodal,byl to šmejd...
Ty/Vy teď (jak tak koukám na foto a píšete) máte krosovou helmu, jezdíte hodně terén nebo i silnici - jestli i silnici jak se v kros přilbě jezdí? Mám totiž také v plánu si koupit krosovou, vyklápěčka mě nějak omrzela (není z toho takový výhled a je těžká). Jezdím převážně okrsky (rychlost do 100 km/h spíš 70-80km/h). Jaký je názor nebo zkušenosti s tímto typem helmy na takové ježdění?
ToJanVan: Jestli můžu radit, tak v těch rychlostech je MX helma v poho, mám obě-vyklápěcího Evolina a MX KBC. Když jedu dálku nebo je kosa,beru cesťák, kolem komína v teple beru MX. Ale jde o prachy, každý ty peníze za 2 helmy nedá, nebo nemá.
Taky řeším jiný kokos. Potřeboval bych ale vědět , zda se s otevřenou vyklápěčkou dá koukat do hledáčku u velkýho foťáku . Máte s tím někdo zkušenost ?
Dost mě s*** každou chvíli sundavat integrálku.
Dík.
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
Pavel GS vyletnik napsal:
Taky řeším jiný kokos. Potřeboval bych ale vědět , zda se s otevřenou vyklápěčkou dá koukat do hledáčku u velkýho foťáku . Máte s tím někdo zkušenost ?
Dost mě s*** každou chvíli sundavat integrálku.
Dík.
u moji nic moc.. neni to vylozene krize, ale trosku se dotknes.
(mluvime o zrcadlofce).
17 cm