Tryskac napsal:
čo má kompresia spoločné zo štartovaním na motorke čo má dekompresory?
Komprese motoru je i tak větší a baterka nezvládne roztočit pořádně motor a pak hned mít ještě dostatek energie na udržení všechny elektroniky. V příběhu výroby 1250 se 3x měnila baterie z výroby. Stačí menší úbytek na baterii, třeba po zimě a motorka špatně nebo vůbec nestartuje.
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad
Ja dovezl motorku ze servisu a uz tam me startovali kablama. Chteli me prodat novou,ale bylo uz tesne pred padla,ja spechal a bylo me divne,ze jsem ji mel celou zimu doma,sem tam nabil jak jsem ji tam po zime dal,tak startovala normalne.
Prijel jsem ze servisu,pred barakem jsem to zkusil zdechnout a uz jsem nenastartoval. Jen to cvakalo. Tak dnes uz nabijim novou. Nejaka znacka BS Battery. Prodal me ji servis kam jezdim spravovat. Znacku jsem nikdy neslysel,tak doufam,ze vydrzi aspon ty 2 roky
dafikk přiložený následující obrázek:
PavelDR napsal:
Ano a pokud máš asistenta řazení, tak musíš nastavit ještě to.
Cau,
Nemontoval som tam asistenta razeni, neviem ci ho tam mam od vyroby, ale asi nie
Ale keby mam tak ako sa kalibruje, postup je aky?
Diky
Cestou necestou na GS
Dáš motorku na hlavní stojan,nastartuješ a na každou rychlost necháš běžet 10 vteřin.Nastartuješ,zařadíš jedničku na 10 vteřin,zaředíš dvojku na 10 vteřin a tak pokračuješ až na šestku.Plynu jen tolik aby se kolo točilo.Je to velmi zvláštní kalibrace,třeba u šestky mi to příjde hodně nepříjemná činnost.
PavelDR napsal:
Nastartuješ,zařadíš jedničku na 10 vteřin,zaředíš dvojku na 10 vteřin a tak pokračuješ až na šestku.
Já bych měl pár doplňujících dotazů jen pro jistotu:
1.
To zařazení 1. rychlosti a všech dalších postupně je se spojku?
...proč se ptám? On ten shift asistent je potom bez spojky, tak tohle mě zatím nikdo nezodpověděl.
2.
Směrem dolů k podřazování se žádná kalibrace nedělá?
3.
Až skončím na 6. rychlosti a uplyne 10 sekund, stačí zmačknout spojku, chcípnout motor, zastavit zadní kolo a je skalibrováno?
4.
Jak se provádí "rekalibrace"? Tedy motorku mám skalibrovanou, ale např. mám pocit, že to funguje divně, tak bych to pro sichr skalibroval. Jen to dám na stojánek a projedu ten cyklus? Nebo tomu "nějak" musím říct: bacha, teď se kalibruje, tak dávej, potvoro, pozor?
Díky moc za návod!
Upravil paulik78 dne 30.06.2023 12:40
dafikk napsal:
Ja jsem menil baterku na jare a nic jsem nekalibroval. Vse funguje normalne. Jak skrtici klapka,tak quickshifter. Mozna stesti zacatecnika
Souhlasím s tebou mám čtvrté GS s celkovým najezdem asi 400tkm tak jsem těch baterek pár vyměnil a nikdy jsem nic takového nedělal
Že bych musel nastavovat řazení a klapku