petrs990 napsal:
jakou doménu?? at si tomáš zaregistruje národní ochrannou známku a pak je to doména místní ochranné známky kterou může podložit oficiálním dokumentem.. ochrannou známku na GS ADVENTURE nikdo u nás nemá.. a jako mezinárodní ochrannou známku jsem to také nenašel.. na rozdíl od písmen GS kterých je tam 6 půlek...
a to je to.. pořád v názvu GS ADVENTURE nevidím nikde spojení s BMW... je to jako bys napsal Fabia Monte Carlo.. nikde není název Škoda.. a může to být kombinace čehokoli jiného..
Upravil petrs990 dne 16.08.2017 11:46
BMW - když musíš tak musíš..
ty ho tam možná vidíš a mnoho ostatních taky.. ale člověk který o BMW nemá přehled? Uvidí anglické slovo dobrodružství.. Nejde si přivlastnit slovo a pak ho každému zakázat používat. Je to jako kdybych si zaregistroval slovo chleba a pak zakazoval lidem takový slovo užívat na webu.. - totální kravina.. když si vymyslíš vlastní název a budeš svůj vlastní speciální chleba nazývat třeba JGFRTB - ok, je to tvůj název a třeba se poser.. ale obecný slovo byť v angličtině? asi padlý na hlavu.. a zkratka GS - může být zkratka čehokoli - viz databáze ochranných známek výše.
a když půjdeme do důsledku - tak 80 procent lidí tady neví co znamená zkratka GS u BMW.. myslím doslova.. pro většinu lidí je to jen označení modelu.. stejně tak RT, LT, GTL, GT, R, S atd... i když teď si to lidi poběžej vygooglovat.. a když někdo bude provozovat v Japonsku GS ADVENTURE - dobrodružný gastronomický sport (třeba pojídání hamburgerů na stromě na čas) přijde mi ulítlý aby mu BMW zakázalo užívat doménu..
Upravil petrs990 dne 16.08.2017 11:56
Bohumil napsal:
Nahodou ja vim co znamenaji fsecky ty zkratky.
gratuluji - jsi ve 20ti procentech těch vzdělanějších.. ne každej je ale takovej fanda do značky jako ty, servisák atd.. naprostá většina jsou uživatelé pro které je to jen označení modelu.. a bylo by jim u zadele kdyby to označení bylo jakékoliv..
petrs990 napsal:
ty ho tam možná vidíš a mnoho ostatních taky.. ale člověk který o BMW nemá přehled? Uvidí anglické slovo dobrodružství.. Nejde si přivlastnit slovo a pak ho každému zakázat používat. Je to jako kdybych si zaregistroval slovo chleba a pak zakazoval lidem takový slovo užívat na webu.. - totální kravina.. když si vymyslíš vlastní název a budeš svůj vlastní speciální chleba nazývat třeba JGFRTB - ok, je to tvůj název a třeba se poser.. ale obecný slovo byť v angličtině? asi padlý na hlavu.. a zkratka GS - může být zkratka čehokoli - viz databáze ochranných známek výše.
a když půjdeme do důsledku - tak 80 procent lidí tady neví co znamená zkratka GS u BMW.. myslím doslova.. pro většinu lidí je to jen označení modelu.. stejně tak RT, LT, GTL, GT, R, S atd... i když teď si to lidi poběžej vygooglovat.. a když někdo bude provozovat v Japonsku GS ADVENTURE - dobrodružný gastronomický sport (třeba pojídání hamburgerů na stromě na čas) přijde mi ulítlý aby mu BMW zakázalo užívat doménu..
Přesně tak... jen teď mít ty prachy na aspoň průměrnýho právníka, kterej by tě z toho vysekal.
a k těm zkratkám... myslím, že právě ta neznalost významu tohle všechno způsobuje. Spousta lidí, co se ani o motorky moc nezajímá ví, že nějaký GS je německá motorka a proto se teď vedení tak pachtí po nějakým "vlastnictví" toho "názvu" , ale kdyby lidi nebyli zabedněný, tak je to stejný, přesně jak píšeš, se slovem adventure... adventure není motorka, ale běžný slovo, stejně jako gelände a strasse. Ale jen si vem, kolik lidí projde kolem jakéhokoliv SUV a řeknou: hele jeep
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Podle mého je to neřešitelné. Viz před pár lety přejmenování Skydrive na Onedrive jen proto. že se to nelíbilo televizní stanici Sky. A to stáli proti Microsoftu, který má určitě jinou sílu.
Vzal bych to jako fakt postaral se především o to, aby se návštěvníci dozvěděli o přejmenování domény, včetně výsledků vyhledávání na googlu (třeba na vyhledávání).
To neznamená, že se mi postup BMW líbí. Myslím, že by mohli postupovat úplně jinak a komunitu spíš využít.
Upravil j_a_k dne 16.08.2017 12:58
Jsem si bláhově myslel, že registrace domén je stylem kdo dřív přijde, ten ji má. Ale jde to tu v evropě dost do háje. BMW určitě nemá problém pustit pár desítek či stovek tisíc euro a odkoupit si ji od majitele a všichni by mohli být spokojeni. Ale vyhrožovat soudama není pro značku dobré. Já bych se asi šprajcl a snažil se jim to zkomplikovat co by to šlo.