Žádné vystouplé pruhy. Na bočnici vidíš návalek - ve skutečnosti výšky asi 2 mm a šíře přes dva pruhy - tedy asi 4 cm, kterí jde šikmo před šíři celé pneu od jedné bočnice k druhé - je to dobře vidět podle stíny, který to háže na fotce vlevo dole. Pneumatika je tedy v tomto místě asi o ty 2 mm tlustší. Což je docela dost hmoty. Obrázky vpravo nahoře a vpravo dole nejsou shodné, jsou to protilehlé strany bočnic (patek).
Takýto defekt som dostal v Čiernej Hore a tie vlnky čo spomínaš mi dosť skomplikovali život, musel som kúpiť druhú gumu a tu majú v Čiernej Hore len v Podgorici ...
skúšali sme to dva krát podlepiť ale nedržalo to ... ide o gumu METZELER TOURANCE...
Upravil raso dne 22.05.2018 14:06
BMW R1200GSA r.v.:2010
raso napsal:
Takýto defekt som dostal v Čiernej Hore a tie vlnky čo spomínaš mi dosť skomplikovali život, musel som kúpiť druhú gumu a tu majú v Čiernej Hore len v Podgorici ...
skúšali sme to dva krát podlepiť ale nedržalo to ... ide o gumu METZELER TOURANCE...
...a co z toho vyplývá? "už nekupovat MTZ Tourance Made in China"
nicméně olpoupat se může každá guma
GSA 1250 Rallye 2024
Boha jeho, neřešte proužky, na ty s..u. Celou dobu mi jde o to, jestli je normální že na pneumatice je takto patrný spoj (a tedy nadbytek) materiálu. Je to samozřejmě jeden pruh na pneumatice. Malý příčný a krásný proužky mě fakt nezajímají, ty budou mít asi těžko vliv na vyvážení event. kmitání celého kola, co se tady snažím vyřešit.
Díval jsem se do p i z Metzeler Karoo 3 co mám na vyhození doma a ten spoj tam je u obou lehce znatelný, šířky cca 1,5-2cm a výška neměřitelná, jen po přejetí prstem je to trochu znát.
Proužek tam mám taky. Hlavně když se leknu. Dunlop Trailsmart (Francie) tam ten spoj má taky. Mám zrovna koupenou novou a je to tam vidět,ale jen vidět. Ani na omak není znát nějaké navýšení materiálu. Kamoš kupoval V-stroma a koupil jej za dobrou cenu protože stále kmital do řídítek. Byla tam nová guma od Pireli. Dali jsme tam moji ojetou Tourancku a KLID. Nekupujte vždy tu nejlevnější co jde na netu najít. Ono to má svůj důvod. Nejlépe koupit v místě bydliště z kamené prodejny. Bývá to o 300,- dražší,ale v případě problému Vám to vezmou zpátky.
Ahojte. Takže už znám výsledek. Nyní nasazeny zcela nové pneu (Bridgestone A41). A po kmitání, či jakémkoliv jiném nepokoji ani památky. Takže celou tuto neplechu opravdu dělala přední guma Pirelli Scorpion Trail II. Zajímavé, že při reklamačním řízení na nic nepřišli a gumu vrátili s tím, že je naprosto v pořádku.
P.S. Zas na druhou stranu nutno uznat, že výdrž teda tyto Pirellky mají - 19.000 kiláků.