Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze
Strana 2 z 2:   1    2  

Přídavná světla a policajti
MotoPaja
Přidané 10.03.2009 01:15

Registrace: 29.07.08
Tchert napsal:
Pokud mi nejaka vyhlaska predepisuje, za mam zkontrolovat pocet svetel, tak by minimalne v nejake jine (nejlepe ale v teto) mel byt uveden ten konkretni pocet.

Ten podminiovaci zpusob tam je, protoze jsme v CR...

Pokud to tak neni, tak si myslim, ze me kvuli tomu nemuzou od STK vyhodit...

pokud jsem tu legislativu dobře pochopil tak to vidím takhle :
ono totiž v těch vyhláškách je klauzule že se to řídí podle přílohy ... a příloha bla bla je směrnice EHK OSN, ostatně na netu se dá najít českej překlad EHK 48 která se zabývá světlama na osobáky, řeší se to kvůli světlům pro denní svícení, tam je přesně napsáno kolik, jak, kam, kontrolky, zapojení

a existujou takový předpisy i na motorky (asi 3 jestli jsem to dobře pochopil), já jsem po dlouhým hledání na netu našel originál (ENG, FR, RUS) EHK č. 50, kterej řeší světla na motorce, problém je, že teď nevím jestli to bylo obecně, celkové počty nebo se to vztahovalo jen na přídavný světla, ale i tak, u všech typů bylo jedno nebo dvě, teď jde o to co teda, jestli to znamená jedno přídavný dálkový a hotovo nebo 2 přídavný
je tam psáno i co s čím musí, smí a nesmí svítit, co musí mít kontrolku a jakou atd.
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?

Rybiz
Přídavná světla a policajti
Přidané 12.03.2009 13:14

Registrace: 01.06.08
No asi takhle... trošku do toho dělám... te ne do světel... sice to není můj obor nejsem dopravák, ale pokud já vím u nás se tohle zatím moc ze strany policistů neřeší... jasně všude narazíte na vola, ale co je mi známo je všechno v pohodě... nevědí jak má či nemá být přesně ešeno přídavné světlo u motocyklu a pokud to vědí sou to nejspíš taky motorkáři a těžko vám budu dělat problémy... neberte o jako bernou minci jak říkám aktivního snaživku najdete všude, ale na silnici u nás by problém být neměl v zahraničí je to jiná písnička a jelikož se pořád šlape STK na kuří oka začínají být nepříjemní... nicméně... pokud máte třeba E.čko na tom světle neznám policistu kterém by to nestačilo. nemáme zájem někoho zadírat bezdůvodně... když nesvítíš jako pouťova atrakce nebo nejsi samej strobáč a neon je to v pohodě... pokud máte někdo opčnou zkušenost tak se omlouvám ale tohle jsem vypozoroval já...
Jizvy dokazují, že se minulost stala....

Strana 2 z 2:   1    2  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 113
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,729
Nejnovější člen: ilicz

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.09 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI