Kvalitní notebook s displejem Full HD 1920x1080 a ještě SSD za 15tis. těžko koupíš. Spíš nekoupíš. Není za 15kolíků ale je už docela slušný na normální práci a trochu zábavy (SSD nic moc):
Dell Inspiron 15 (5000) černý
Notebook - Intel Core i5 7200U Kaby Lake, 15.6" LED 1920x1080, RAM 8GB DDR4, AMD Radeon R7 M445 4GB, SSD 256GB, DVD, WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.2, čtečka karet, webkamera, podsvícená klávesnice, Windows 10 Home 64bit (NBD On-Site)
Nebo si kup něco podobného od Acer nebo Asus. Při případné opravě se ale připrav, že budeš trpět.......
Nebo kup s HDD a ten hned vyhoď, kup si SSD 512GB a udělej klon. HDD prodej nebo namontuj do slotu místo DVD. SSD si nech po klonu "odborně" namontovat. Záruka nebude dotčena. Tak jsem to udělal když jsem kupoval podobný Dell.
Jinak když k notebooku s rozlišením 1366x768 připojíš Full HD monitor, není jistota, že budeš mít obraz Full HD. Pokud to rozlišení nebude podporovat grafická karta notebooku, budeš mít stále jenom nejvíce 1366x768. A na velkém displeji je 1366x768 hnus.
.
Upravil Ivanhoe dne 19.09.2017 18:40
BMW 1200GS, ČZ 125C, Honda Forza
Měl jsem: Java 21 zvaná Pionýr, ČZ 175, Jawa 350/634, Yamaha 1100 Virago, Honda CBF 1000
Mydlo52 napsal:
Vyzkouším a případně dokoupím SSD ten nejmenší jen na systém, ale myslím, že k tomu nedojde z důvodu použití jen na Office a internet
na hdd se vykasli, kup si urcite SSD idealne alespon 256GB.
rozdil je i u office a vubec vseho.
vyhoda je, ze to s trochou stesti muzes zmigrovat treba za pul roku.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Zneužiju toto vlákno. Neboť dané záležitosti až tak příliš nerozumím rad si poslechnu názor lidí co Notebook nebo jiná podobná zařízení používají.
Schválně tomu budu říkat jen Zařízení. Neboť ve změti utlrabooků různých 2v1 a 15v1 atd… prostě bloudím a netuším na co si dávat bacha.
Takže má představa….
Večer po celodenním ježdění zastavím. A propojím kameru se Zařízením. Popřípadě z kamery vytáhnu kartu a vložím ji do čtečky (to bych radši) projdu si natočená videa. Beztak se z nich tak 90% a víc rovnou smaže.
Zbytek uložím na externí HDD k pozdějšímu zpracování. Takže ideální 2xUSB
Ne vždy bude dostatek el. I pro nabíjení = nějakou rozumnou výdrž baterky.
NEBUDOU se na tom hrát hry popřípadě se na tom NEBUDE samotné video zpracovávat.
Vrcholem výpočetního výkonu pro toto zařízení bude MobileAtlasCreator
Potažmo stahování dat pokud budu v dosahu dostatečně silného připojení.
A teď co vybrat?
Stroj za 40K rozhodně nechci!!!!
Bude se to vozit na Motorce a ne vždy to bude mít ideální podmínky = také aby to něco vydrželo a nezdechlo to jen proto, že se toho dotkla tráva….
Nemusí to být zase úplně LOWcost klidně ať to má nějakou rezervu
Myšleno ve stylu:
Ano zařízení č.1 je o xxxx,- levnější jak zařízení č.2… ALE zařízení č.2 má lepší desku a možnost pozdější výměny komponentů. Takže nebudeš muset kupovat nové zařízení. A to by se ti mohlo vyplatit.
Nebo…
Ano zařízení č.1 by mělo stačit Ale bude to na jeho výkon jen tak tak… Když si připlatíš xxxx,- tak budeš mít trošku výkonnější a dokonce s větším HDD (nebo něčím jiným)
Prioritně bych radši nové zařízení. A z Kamenného nebo jiného obchodu NIKOLIV po netu z Číny !!! Nebo jiné i klidně EU země. Chci místo v ČR kam v případě potíží můžu osobně dojít a dělat hudryhudryhudry….
Avšak prověřenému kousku z bazaru nebo něčí skříně z domova bych se také nebránil.
Wan-Chuan
KRLESS!!!
(a ne stále jsem se nenaučil psát krátké příspěvky -)))
Já si koupil na bazoši od jedný buchty za 6500 kč Dell Latitude 6520: i5, 4GB RAM, matný (velmi důležité) displej 1600x900, 500 GB HDD. K tomu jsem přikoupil 4 GB RAM, 120 GB SSD a rámeček místo CD mechaniky na starý disk. Komplet pod 10 000 kaček a sviští to.
dle tvých požadavků je asi opravdu jedno co to bude, protože výkon nepotřebuješ. Čím bych se ale řídil je, zda má noťas SSD disk. Pokud to budeš vozit na motorce s klasickým plotnovým HDD tak brzo odejde.
ANO takto vypadá jasná a relevantní odpověď včetně argumentu/rady
-------------
Dedkoid
Kéž bych tomu také takhle rozuměl.
Bohužel co není možní spravit sadou kladiv. Doplněných paličkou, palicí, perlíkem a pro jemnější záležitosti 130cmvím sochorem. To jde bohužel naprosto mimo mne.
bohužel...
Avšak každý poznatek je pro mne cenný a pomůže mi při finální volbě.
Děkuji
Ve své podstatě není úplně omezený.
Ale na druhou stranu ...S Rozumem...
Jak už jsem řekl zařízení za 40K // obrazně řečeno // JEN na přetahování videa z kamery na HDD a práci s mapama. To je prostě jak jít s ZSU-23-4 (Šilkou) na hejno husí...
Ale zase za každou cenu jít jen po ceně, abych pak skuhral nad tím, že je to pomalé baterka nevydrží a musí se to nosit jak novorozeně...
Tak to by bylo hodně špatné místo kde se dá šetřit.
Částečně proto jsem cenu úplně jako faktor výběru neuváděl. Protože nechci omezit hranici třeba na 8-10K a přitom za 12k mít možnost pořídit něco co by mohlo sloužit víc a líp.
Jak říkám v tomhle celkem dost tápu. Chápu základní rozdíly v procesorech...pamětích.. SSD vs HHD. Avšak pouze jako uživatel a spotřebitel. Kterej ví kde má motka vepředu, kde vzadu a jak se to ovládá...
Bohužel...
Jen drobná poznámka k HP a jejich servisu. Je to pár let co chtěla kámoška ntb. Tak jsme dle parametrů vybrali HP (označ. už nevím). Brzo po koupi se ji v nepravidelných intervalech stmíval displej. Tak jsem jako správný kámoš odnesl ntb do HP servisu. Po pár dnech se ozvali, že se závada neprojevila. Tak jsem ntb vyzvedl a odvezl kámošce. Tam ji to zase blblo (eviděntně na ntb koukala déle než v servisu). Tak jsem ho zase odvezl do servisu, v ntb flashli BIOS. Nepomohlo. Při další návštěvě ntb přeinstalovali. Nepomohlo. Závěrem, byl jsem tam celkem 5x a ntb blbne dál.
Upravil Dedkoid dne 20.09.2017 13:58
já řešil něco podobného se servisem Aceru. závada se projevovala po připojení zdroje, což jsem ani sám nevěděl. Servisák (ten od Aceru) vše kontroloval na baterku a na závadu nepřišel...takto jsme se handrkovali až do té doby, kdy jsem závadu natočil a poslal mu video na CD spolu s notasem. Následně vše vyřešeno. Každopádně nejlepší záruční servis má Dell, co si budeme povídat, ale za to si člověk trochu připlatí.
ANO takto vypadá jasná a relevantní odpověď včetně argumentu/rady
-------------
Dedkoid
Kéž bych tomu také takhle rozuměl.
Bohužel co není možní spravit sadou kladiv. Doplněných paličkou, palicí, perlíkem a pro jemnější záležitosti 130cmvím sochorem. To jde bohužel naprosto mimo mne.
bohužel...
Avšak každý poznatek je pro mne cenný a pomůže mi při finální volbě.
Děkuji
Wan-Chuan
KRLESS!!!
"Technika" bez kompromisu i cenou:
Dell XPS 13
Ultrabook - Intel Core i7 7500U Kaby Lake, 13.3" LED 1920x1080 antireflexní, RAM 8GB LPDDR3, Intel HD Graphics 620, SSD 256GB, WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.1, USB-C 3.1 Gen 1, HD webkamera, čtečka karet, podsvícená klávesnice, Windows 10 Home 64bit
Nebo nějaký kompromis....
Měl jsem: Java 21 zvaná Pionýr, ČZ 175, Jawa 350/634, Yamaha 1100 Virago, Honda CBF 1000
Pro ten Dell XPS13 jsem jel pred mesícem do Alzy, vystaveny maji asi nejaky spatny kus nebo nevím, ale nepresvedcil me- Tak jsem si odnes macbopok pro a ten je paradni.
Dedkoid napsal:
No, 1920x1080 na 13.3" monitoru. To budou blechy. :-) A ta i7 bude Ulta voltáž = výkon cca jako i5, možná i nižší.
Máš pravdu i5 by stačilo. Výdrž baterie to ještě zlepší. Na motorku displej 15,6 je mimo. Nižší rozlišení je zase v případě připojení např. k TV obrazový hnus.
Upravil Ivanhoe dne 20.09.2017 20:14
Ono je to jako s motorkou, dokud nesedneš na lepší, tak si víceméně spokojenej.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90