To budu muset stejnak. Mam mot uz 5 let a ještě co ji mám nebyla. Aby se z toho PC nezakouřilo.. :-D Problém u mně je ten, že na diagnostiku to mám všude docela daleko. Bydlím kus od Vimperka. Leda si koupit svou třeba tu 911 ale to je taky za ranec. Nebo si prostě až bude hezky za tebou udělat výlet. Kam bych měl dovalit?
Pokud by to bylo čidlo tak by to hodilo chybu hned při rozjedu, pokud to hodí chybu až při brždění (pokud kolo nejde smykem) tak je nejspíš chyba v jednotce, vše ti řekne diagnostika.
Z okolí co vím tak je zde doporučovaný někdo od tuším Nýrska a pak někdo od Plzně. (nicky už si nepamatuji, ale doplní třeba někdo jiný).
edit: u Plzně http://www.gs-ser...o-mne.html
Upravil Jirik dne 30.01.2018 15:03
Díky za info. V případě že bude ko jednotka, lze to vůbec opravit nebo se musí koupit nova. Co jsem koukal jsou za celkem nesmyslný pracy přes 30 tis.
Na německých stránkách jsem koukal, že to repasujou. Nevíte, jestli by to uměl třeba někdo tady v Čechách?
Upravil snaker46 dne 30.01.2018 15:15
snaker46 napsal:
Díky za info. V případě že bude ko jednotka, lze to vůbec opravit nebo se musí koupit nova. Co jsem koukal jsou za celkem nesmyslný pracy přes 30 tis.
Na německých stránkách jsem koukal, že to repasujou. Nevíte, jestli by to uměl třeba někdo tady v Čechách?
Pracuju ve firmě která repasuje ŘJ včetně ABS, kde zpravidla přijde celý modul. Motorkovou jsem tam zatím neviděl. Automobilové celkem dost a úspěšně. Kdyby měl někdo starý díl, který by chtěl / směl vyhodit, zkusil bych to zrealizovat. Ale kvůli nejistému výsledku to nemůžu slíbit. Samotného by mě to zajímalo.
God, Gun & BMW
dicksz napsal:
Pracuju ve firmě která repasuje ŘJ včetně ABS, kde zpravidla přijde celý modul. Motorkovou jsem tam zatím neviděl. Automobilové celkem dost a úspěšně. Kdyby měl někdo starý díl, který by chtěl / směl vyhodit, zkusil bych to zrealizovat. Ale kvůli nejistému výsledku to nemůžu slíbit. Samotného by mě to zajímalo.
Dokazes opravit i napajenimotoru na abs motoru?
... servis a diagnostika BMW Motorrad
dicksz napsal:
Ja mam doma nefunkcni modul abs, z 1150 r.v. 2003 a je mi k hovnu
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Co dokážeme nebo ne nevím. Nechovám se tajemně, ale fakt jsem ještě modul ABS z motorky u nás neviděl. Zkusil bych to na tom vyřazeném modulu, pak budu chytřejší. Jestli nevadí, že se může stát, že ho zničíme. Přes PM se zkusme domluvit jak to ke mě dopravit.
God, Gun & BMW
dicksz napsal:
Co dokážeme nebo ne nevím. Nechovám se tajemně, ale fakt jsem ještě modul ABS z motorky u nás neviděl. Zkusil bych to na tom vyřazeném modulu, pak budu chytřejší. Jestli nevadí, že se může stát, že ho zničíme. Přes PM se zkusme domluvit jak to ke mě dopravit.
Richarde, psal jsem Ti SZ. Jak jsem psal do SZ nemám problém Ti ho poslat, akorát jsme se trefili do blbýho termínu, viz.vysvětlení v zprávě.
Ale to nějak pokoumeme. Jinak modul je tuším smontovanej zpátky do kupy, akorát ty origo torxy, nebo čím je to sešroubovaný jsou dodrbaný, jak jsme se do toho tenkrát s Servisákem snažili dostat... Je to tam samej tišťák a na tom jsme víceméně shořeli... Takže jsem ho nechal vyškubnutej a v garáži už mi leží snad 7 roků...
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Už jsme domluveni na začátek března. Mimochodem dnes u nás přistálo ABS ze Slovenska z R1200 GS a je stejné jako na osobní auto, třeba Mercedes.
God, Gun & BMW
tak jsem proved diagnostiku. Udivuje mi tlak v brzdách na zadnim okruhu v klidu cca 90 bar. Viz foto. Takže je KO jednotka nejspíš. Co vy nato?
snaker46 přiložený následující obrázek:
Jen takový postřeh - zatím všechny ABS u nás mají 3 části - válec motoru, hliníkový hranol s kanálama a pístkama a plastovou krabici s elektronikou. Spravujeme to celkem úspěšně. Tím myslím, že na to neřeším reklamace.
God, Gun & BMW
At´ nezakládám nové vlákno.
Z ničeho nic mi začala svítit kontrolka ABS. Při zapnutým klíčku proběhne test a po rozjetí se někdy kontrolka rozsvítí a někdy ne. Někdy se rozsvítí až při 1.zabrzdění. Dojel sem na diagnostiku a týpek mi sdělil ,že je ABS modul v háji. Bud´ prý nový,nebo repase.Nový prý kolem 50tis a repase i s prací 10tis.
Jen se chci zeptat jestli je to normální a jestli se dá ABS repasovat s tim že za 2 dny to bude hotový.
Pedem dekuji za případné odpovědi Martin
BMW R 1200 GS Adventure
tomino napsal:
Z ničeho nic mi začala svítit kontrolka ABS. Při zapnutým klíčku proběhne test a po rozjetí se někdy kontrolka rozsvítí a někdy ne. Někdy se rozsvítí až při 1.zabrzdění. Dojel sem na diagnostiku a týpek mi sdělil ,že je ABS modul v háji. Bud´ prý nový,nebo repase.Nový prý kolem 50tis a repase i s prací 10tis.
Jen se chci zeptat jestli je to normální a jestli se dá ABS repasovat s tim že za 2 dny to bude hotový.
pokud se pan jmenuje rosta stezka tak ten je schopen všeho
tomino napsal:
pokud se pan jmenuje rosta stezka tak ten je schopen všeho