Bohumile mluvis mi z duse,nehlede na to ze narust vykonu je navykovej.tzn.nasypes do par koniku,venujes tomu cas nervy badani hledani chytrosti na netu,budes moc spokojenej pri narustu 5koniku a co za par dnu?taky jsem fnukal na nedostatek..ale zvykl jsem si a jezdim.
BMW r1200gs Adventure 2012 Aprilia Scarabeo 500 light 2013.
BMW C650GT
Honda CB750KZ
Bohumil napsal:
Proste nasipes do teho 50 tisic a prida ti to 3 kone, takze si zrovna kup dvouvacku a je to...
Zdaleka ne Bohumile,
někdy přede mnou tam byl borec s R1200GSA 07... nacpáno na to komplet Akrap i se svodama, KN filtr, najeto cca 60tis a naměřeno 80 kobyl
Když tam viděli, jak je pán smutnej, tak mu z dostupných origo dílů, které měli na dílně, postupně vše nahrazovali a dostal se někam přes 90, ale už ne na origo stav. Těžko spekulovat čím to bylo, že ani po odstranění těchto akorát akustických pomůcek ( pokud se to nedoladí powercomanderem ), že se to nezvedlo na původních 98k Každopádně to znovu potvrzuje, že ve fabrice ví, co dělají... nebo aspoň do roku 2013 věděli
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Pekne. Prekvapuje me ta spicka momentu v 4500 ot. Mozna to dela zmena programu. Ja mam u sve 07 diru momentu zhruba od 4 do 5 tis.
Muzes byt spokojeny
Pája
Ak je ten graf reálne odmeraný, tak na 250 000 sú to dobré výsledky a na motorke s takým nájazdom by som bol spokojný.
No kedže autor témy je asi puntičkár tak som sa ho v iných súvislostiach opýtal či mu
nevadí pokles reálneho výkonu o cca 10 - 15 %,. Kedže sme sa nepochopili tak to vysvetlím v tejto téme.
1, neriešim max. výkon. Ten ma na motorke typu GS prakticky nezaujíma.
argument : kto, ako často a ako dlho točí GS v oblasti okolo 7,5 tis. ot.
2, vychádzam z Tvojich údajov, že si nameral 103 Nm pri 5,7 tis ot no mal by si mať krúťák 115 Nm pri predpokladám podobných otáčkach. Z toho jednoduchými počtami dostaneme, že reálny pokles je pri týchto otáčkach 12Nm a tomu zodpovedá výkon 9 koní. A kedže na grafe je v tých otáčkach nameraný výkon cca 80-82 koní a mal by byť pri plnom krúťaku cca 93 koní, tak je výkon nižší o cca 9 až 13 koní čo je 9,6 až 14%. Prepáč, že som napísal až 15% No toto je popis stavu len v otáčkach max. mk ako to je v nižších otáčkach neviem - nie sú na to dáta na porovnanie. No pravdepodobne horšie lebo pri nižších otáčkach je pokles kompresie citeľnejší.
Stále píšem o reálnom výkone t.j. nie v maxime ale v oáčkach kde sa motorka tohto typu zvykne používať t.j. 2 až 6 tis. min.