hofi01 napsal:
My jsme vloni skočili do nových karimatek, sbalená velikost je jen o něco málo větší než půllitr piva, nafouknutím se změní v komfortní postel šířky 76 cm a výšky 7,6cm.. i s mými bolavými zády se už nyní krásně vyspím..
Mohu potvrdit. Já na ní narazil v prodejně f. "Blackhawk" v Praze už před dvěma lety, tehdy - pokud se dobře pamatuji - za cca 2 600,- Kč.
Upravil Forman dne 28.11.2017 12:12
Pertla napsal:
Gram ani ne, spíš poměr velikost/výkon. Spacáku jsem se ještě pořádně nedobral a už mě ani nebaví to hledat
Já nechci mrznout ...
Tak hlavně nezapomeň na to, že ne vždy platí pravidlo, že čím vyšší karimatka, tím větší komfort... a už vůbec ne tepelnej Nad 4cm je to dokonce naopak
Sice chápu, že asi nebudeš často spát na sněhu nebo v mrazu a tak to nepocítíš tak intenzivně, nic méně fyzikální zákony nepopřeš.
Pokud někdo hledá kvalitní věci na kemping, tak je nejlepší to probrat s horolezci a ne v Touratechu (myslím tím skutečný horolezce, ne ty facebookový) Oni jsou sice ochotný dát za výbavu nemalou částku, protože jim jde někdy o život, ale ty pravidla jsou vždycky stejný a tady se opět spousta lidí stala obětí "TV shopingu"
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mě šlo o to, aby mě nebolely záda, to v první řadě, pak mě zajímala velikost. Tepelnou izolaci jsem neřešil. Když je předpoklad mrazu, tak nikde venku spát nebudu a pokud v létě v horách spadne teplota k nule, tak to snad přežiju i tak..
Jasný... zdravotní problémy jsou individuální... já jen když všeobecně vidím, co jsou lidi schopný koupit za nafukovací člun v domění, že budou jak v bavlnce, tak se nestačím divit.
Další věc je to, že se sice razantně ušetří na prostoru, když koupíš celonafukovací karimatku, ale když začne v půlce dovolený ucházet, tak zbytek cesty spíš na "igelitce" ... a nevím jak většině lidí dosluhuje karimatka (asi tak, že koupí hezčí) ,ale mě doslouží vždycky tak, že začne ucházet(po 3-4 letech). Když mám "samonafukovací" tak než pořídím novou, spím aspoň na tý pěně, co je uvnitř. A nějaký lepení mě taky nezachrání, protože 50:50 je to tak, že začne ucházet ve spoji.
Zajímavý web pro "miniaturisti" http://www.nalehk...
U těch nafukovaček by se měl člověk zajímat o tepelný odpor matrace značený "R", který téměř všechny nafukovačky mají značně nízký. Pokud někdo říká, že spát v mrazu nebude tak ono není problém, aby v Alpách nebo i třeba v oblíbené Bosně v létě někde trochu výše spadla přes noc teplota k nule. Řešit to vozením navíc "alumatky" je blbost, protože člověk tím přijde o výhodu toho menšího balení nafukovačky oproti samonafukovačce. Proto můj favorit je zateplená Klymit Insulated: http://www.nalehk...Lite_eshop Dobrá fotka je ta srovnávající velikost zbalených Klymit Static V2, Klymit Insulated a samonafukovačkou Therma Rest 3,8cm
Velkou výhodou Klimitu je i počet nádechů potřebných k nafouknutím oproti jiným značkám, bo s každým nádechem jde do matrace vlhkost.
Upravil Jirik dne 28.11.2017 15:26
DanielC napsal:
karimatka
Pinguin Skyline XL
Rozměry ( D x Š x V): 195x65x9 cm
Rozměr po sbalení: 13x36 cm
Hmotnost: 1.034 kg
ma to integrovanou pumpu a ta vyska je paradni komfort ,mam ji tretim rokem
Taky jí mám, ale nesmí se nafouknout moc. Ta je tak vysoká, že by z ní člověk při plným nafouknutí padal...
Upravil zetor dne 28.11.2017 16:00
Mr GS napsal:
Jasný... zdravotní problémy jsou individuální... já jen když všeobecně vidím, co jsou lidi schopný koupit za nafukovací člun v domění, že budou jak v bavlnce, tak se nestačím divit.
Další věc je to, že se sice razantně ušetří na prostoru, když koupíš celonafukovací karimatku, ale když začne v půlce dovolený ucházet, tak zbytek cesty spíš na "igelitce" ... a nevím jak většině lidí dosluhuje karimatka (asi tak, že koupí hezčí) ,ale mě doslouží vždycky tak, že začne ucházet(po 3-4 letech). Když mám "samonafukovací" tak než pořídím novou, spím aspoň na tý pěně, co je uvnitř. A nějaký lepení mě taky nezachrání, protože 50:50 je to tak, že začne ucházet ve spoji.
Petře, toho jsem se taky bál, ale bral jsem ji na doporučení známého, který ji má už asi rok k velké spokojenosti. Doma jsem ji nechal nafouknutou několik dní a třeba po 4 dnech jsem ji jedním nádechem dofouknul. Pokud zůstane u toho, tak budu spokojen.
Ano, tahle moje má R value 1,3 což je málo. Nabízejí ale úplně stejnou s R value 5 a to už by mělo být dostatečné. Kdo ó ní má zájem ať se rozhodne dle svého rozumu, já vzal tu levnější, ale klidně se může stát, že provozem zjistím, že jsem přestřelil..
Každopádně jsem ale nenašel jiné letiště, které by ve sbaleném stavu bylo tak malé. Plusem je, že ji nafoukni do 20 nádechů a je opravdu pohodlná
Nepochybuju o tom, že nová neuchází... myslel jsem to spíš tak, že časem začne ucházet každá (skládání, skladování, prodření....) a mě se to spolehlivě stává na delší dovolené takže jenom za mě, z pohledu člověka, kterej zatím neřeší záda a kyčle je nejprozřetelnější řešení "samonafukovačka", protože dřív nebo pozděj budu dojíždět dovolenou zase na prázdné.
Začal jsem s něma asi před 10ti lety (letos jsem musel koupit čtvrtou) a od těch dob se dost změnilo. Dřív to byly balíky velikosti dnešního zimního spacáku a teď se dají lehce sehnat poměrně malý kousky.
Spíš jsem objevil jinej problém: když chceš sehnat efektivní tloušťku (do 3,5cm), tak neseženeš rozměr nad 195x60, což je limit pro rozumný vyspání průměrnýho středoevropskýho chlapa. Všechno s větší plochou se automaticky dělá tlustý, jak vodní postel takže chápu, že někteří vzrostlí jedinci jsou nuceni jít stejně do nafukovačky nebo musí brát ty "rafty" 5cm+
Mě cca 3roky dobře slouží samonafukovačka Jurek Elite XL,je 4cm tlustá,nějakejch 66cm široká a velikost sbalené je taky dobrá. Koupil sem ju aji ženušce a v pohodě dáme do topkejsu givi maxia stan Prima( pro 3) a ty dvě samonafukovačky.
Já teda co se karimatek týče nedám dopustit na Therm-a-Rest. Pár jsem jich vyzkoušel a +- všechno tk za 2-3 roky začalo ucházet. První T-A-R, kterou jsem kdy viděl (ta nejobyčejnější a nejlevnějsí) dala kamarádovi 7 let, pak začla ucházet ve spoji, tak mu ji vyměnili. Po této jeho pozitivní zkušenosti a mých negativních se všemi mnou zkoušenými (husky, jurek, yate a čtvrtou si za boha nevzpomenu). jsem si následně pořídil T-A-R 4cm prodlouženou, co se dnes už nedělá. Mám již 5 let a zatím OK. Respektive má jeden průstřel od drátu, na kterej jsem ji instaloval. Zalepeno improvizovaně flekem na duše - už 2 roky drží. Jinak to bylo husky + jurek a ta "nevím" na rok, yate byla proti nim držák, ta dala 2,5 roku.
Stany já moc rád nemám, vadí mi, že nemám výhled. Používám http://www.uncles...p/3943.htm. Přešel jsem na něho z https://www.cheap...zwb-157.do. Než stan je to menší jen nepatrně, ale nemusí se to stavět a jde to přeskládat do jakýhokoli rozměru díky absenci tyček a měkkosti a poddajnosti toho materiálu. Jen jako každý Gore se to předpokládám časem pos... a začne to vlhnout. Za jak dlouho nevím, nedovedu posoudit. Neměnil jsem z důvodu netěsnoti, ale integrované moskytiéry u nového typu. Zároveň je ten nový o kus menší, což je ale zase spíše na úkor kvality toho materiálu a předpokládám tedy i životnosti. Zkrátka je to na první dojem takovej větší lagric. Ale zas technicky promakanější a skladnější. Spacák univerzální podle mě neexistuje, stejně jako cokoliv univerzálního. Je třeba víc spacáků a brát to dle aktuální potřeby.
hobr napsal:
Mařa - mám dojem, že právě Jurek "dokázal" dělat části prutů na míru....
To už je asi tak 9 let, já Jurkovi tehdy zavolal, co mám v plánu a jestli mi nemůže prodat ty spojovací trubičky do prutů.
Poslal mi je ZDRAMA i s radou, že je mám vlepit sekunďákem. Pak jsem jen musel koupit to spojovací gumolano, protože to staré při tolika vytažení dílců prutů nestačilo délkou.
Bohumil napsal:
Ja si po letech laborovani sbalim papuce, trenky, ponozky,kratasy, tricko, sroluju nepromok bundu, varic, kafe, hrnek.to vse se mi vejde do kabelky na nosic staryho G/S. Na nadrz si priplesknu mapu a jedu... cimru nebo chatku dycky negde najdu.ikdyz minule sem spal na katimatce kerou mi pucil majitel kempu v rakousku v pradelce na zemi.protoze letela bourka a do dalsiho kempu bych to nestihl a on mel plno...bylo to gratis tak sem aspon porucil po stamprli...
Mluvíš mě z duše. Já tomu říkám vybavení na SPP. Sprcha, Postel, Parkování A nouzově se dá vždycky zabušit na barák a nebo přespat v hadrech. Však je to jako stan I v Albošce se ubytování našlo......
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz