Kubo, to se nenosí... křivě tady někoho obviňovat, to je v pořádku, ale když je někdo svině, tak se o tom musí taktně mlčet... přece si nebudem dělat zlo mezi sebou
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Víš co Michale, je tam práce, je vidět a i bych něco z navýšení skousl, ale já neměl možnost si vybrat. Myslím že všeobecně je ta práce přeceněná, to už opravdu to broušení a leštění je horší. Ale co když prostě nemáš? Počítáš na vánoce si uděláš radost...2500..buch 5000. Ne mě to nezabije. Ale podle mě je to to co nás rozlišuje od fungujícího trhu. Slušnost. Víš co mi odepsal?
Děkuji za info.
No to by me zajimalo... chapu te, taky s tema mejma opicema musim obcas pocitat, nejvetsi prdel byla kdyz jsem v unoru zjistil, ze me pojistovacka obrala o 60tis. Rikal jsem si presne to same co pises, ja to nejak zkousnu, ale co rodina s detma pro kterou je to existencni problem na par let dopredu???ze spucasne spolecnosti se mi chce blejt. Neumime se k sobe chovat slusne, kazdej je jak utrzenej ze retezu...delat neco pro lidi ano, ale za presne danych podminek!
Renovovat krapy me bavi, rad bych to i delal jako vedlejsak, jenze kdyz nekomu reknu, ze renovace kejvacky bude stat s praci stopade, tak se vsichni zhrozi...jenze kdyz to chces pintlich tak to tak proste je...
Byl jsem ted v jednom muzeu, kam si majitel koupil pulitra za 580. Kryt na retez chyceny bindrem, nenalakovany motor, nadrz replika uz od dveri, stojanek bouchajici o kryt retezu, srouby s 13 hlavou a tak dale...ku.va dela tady jeste nekdo neco kvalitne?????
Upravil Michal21 dne 04.12.2017 21:09
Byl jsem ted v jednom muzeu, kam si majitel koupil pulitra za 580. Kryt na retez chyceny bindrem, nenalakovany motor, nadrz replika uz od dveri, stojanek bouchajici o kryt retezu, srouby s 13 hlavou a tak dale...ku.va dela tady jeste nekdo neco kvalitne?????
Ty Když sleduju tvoje postupy, nemohu se ubránit pocitu, že čtu "posledního Mohykána" Ale ne, poctivejch a slušnejch je pořád dost, jen se musí hledat a kupodivu ani neinzerují :-)
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
To zase ale nechci aby to vypadalo ze si myslim, ze jsem nejlepsi na svete. Pouze se s vecmi nespokojim dokud nejsou podle mych predstav. Jen prostre nechapu, proc nekdo prodava udelanou vec, ktera je udelana blbe. Samozrejme dnes najdes plno poctivejch a slusnejch lidi, ale tito byvaji uz docela dost znechuceni tim jak na ne porad nekdo neco zkousi.
Chyba je uz v tom ze lidi ty predrazeny zgarby kupujou...a cim vetsi hnuj tim drazsi, myslim zakopu r80 na rok do hnoja a to pak bude cena panecku krasna patinofka...
Kupredu spatki ni krok...
mara napsal:
Hicks má naprostou pravdu, důvěra v komunitě se musí chránit a proto, jak píše, bychom měli v těchto případech nekompromisní.
mmch imho tohle je, nebo by mela byt, jedna z klicovych funkci for obecne.
Proste kmenova spravedlnost... voskubes tribalniho "pribuzneho"? = kmen se to dozvi a mas pruser se vsema najednou.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Michal21 napsal:
To zase ale nechci aby to vypadalo ze si myslim, ze jsem nejlepsi na svete. Pouze se s vecmi nespokojim dokud nejsou podle mych predstav. Jen prostre nechapu, proc nekdo prodava udelanou vec, ktera je udelana blbe. Samozrejme dnes najdes plno poctivejch a slusnejch lidi, ale tito byvaji uz docela dost znechuceni tim jak na ne porad nekdo neco zkousi.
...treba proto, ze neni detailista...
17 cm
Michal21 napsal:
No, já Michalovi rozumím. Mám to nastavené stejně :-D
No přesně takhle ,,Děkuji za info" :-))) poslal jsem mu přesně popsáno co mě na tom celém sere, dokonale popsáno ze stránek ČOI. Jakým způsobem mě musí podnikatel informovat o ceně služby?
Informace o ceně vám musí být sdělena v dostatečném předstihu před samotným uzavřením smlouvy. Tuto povinnost podnikatel často plní tak, že na viditelném místě v provozovně umístí tištěný ceník s uvedením jednotlivých cen za materiál a poskytované služby.
Kde je to upraveno: § 1811 odst. 2 písm. c) zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník § 12 a § 24 odst. 7 písm. k) zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele; § 13 odst. 2 zákona č. 526/1990 Sb., o cenách
c) Může podnikatel žádat více, než jsme se dohodli?
Záleží na tom, jakým způsobem jste si cenu služby určili. Pokud máte ve smlouvě či v potvrzení pevnou částku, nejste povinni hradit nic navíc. Pokud nebylo možné předem stanovit přesnou částku, například proto, že v době předání věci do opravy nebylo ještě jasné, co vše bude nutné udělat a vyměnit, určuje se cena odhadem a tu lze za určitých podmínek překročit. Dalším způsobem je určení ceny odkazem na rozpočet, u kterého až na dvě výjimky k překročení dojít nemůže. Jsou jimi rozpočet s výhradou neúplnosti, nebo s výhradou nezávaznosti.
Zjistí-li podnikatel po uzavření smlouvy, že cenu určenou odhadem bude třeba podstatně (o 10 až 20 %) překročit, je povinen vám to oznámit bez zbytečného odkladu a rovněž vám novou cenu zdůvodnit. Jestliže vám tyto informace nedá vědět bez zbytečného odkladu poté, co potřebu zvýšení ceny zjistil, anebo zjistit měl a mohl, nemá právo na zaplacení rozdílu v ceně. Jinými slovy řečeno, nestačí, že vám ji sdělí v okamžiku, kdy si pro opravenou věc přijdete. Za této situace bude vaší povinností uhradit jen částku rovnající se původnímu odhadu. Pokud vám podnikatel oznámil vyšší cenu služby včas, nemusíte na ni samozřejmě přistoupit. V takovém případě ovšem neprodleně odstupte od smlouvy. Pokud to neuděláte, platí, že s navýšením ceny souhlasíte. Po odstoupení musíte uhradit poměrnou část ceny za již provedenou službu jen tehdy, máte-li z ní užitek, jinak ne. To vše platí u podstatného navýšení ceny. Jelikož však u ceny určené odhadem se předpokládá její případné překročení, není podnikatel povinen vás informovat, jde-li o nepodstatné navýšení.
Rozpočet vám většinou zaručí, že budou provedeny jen práce v něm zahrnuté a za náklady v něm vyčíslené. V případě, kdy ani podnikatel jako profesionál nemůže předvídat, co vše bude služba obnášet, zákon mu umožňuje si s vámi sjednat cenu podle neúplného či nezávazného rozpočtu. V prvém případě může vyjít najevo potřeba dalších prací, které do rozpočtu zahrnuty nebyly. Výhrada nezávaznosti naopak pamatuje na případy, kdy náklady účelně vynaložené podnikatelem při poskytování služby převýší náklady uvedené v rozpočtu. Požaduje-li po vás podnikatel navýšení ceny kvůli jednomu z těchto důvodů, buď na to můžete přistoupit, nebo o navýšení ceny rozhodne soud na návrh podnikatele. Musí si však počínat stejně jako u ceny určené odhadem, tedy oznámit vám novou cenu, jakmile potřeba zvýšení ceny vyjde najevo. V opačném případě mu nárok na určení vyšší ceny soudem zaniká. Dosáhne-li rozdíl mezi novou a původní cenou více než 10 %, je vaším právem od smlouvy odstoupit a uhradit tu část služby dosud poskytnutou.
Kde je to upraveno: § 2612, § 2620, § 2621 a § 2622 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník
Mě nevadí že je něco drahé, prostě to nekoupím. Mě vadí že mi někdo přisolí na mojí věc kterou potřebuji, protože ví že ji potřebuji.
Michal21 napsal:
ale ja nepisu nic jinyho... jenom, ze pokud je nekdo p.rase a ne detailista, leccos proste nevidi.
17 cm
Michal21 napsal:
ale ja nepisu nic jinyho... jenom, ze pokud je nekdo p.rase a ne detailista, leccos proste nevidi.
prase chodí po čtyřech Hixi, nemůže mít rozhled jako detailista....
tobig