Ze se vam chce do tehle tycek zvenku co se musej provlikat ten pinguin bude dobrej. Ja mam nejakyho Jurka, taky ma vnitrni konstrukci,ale da se prikoupit takovej latkovej kriz s dirama na tycky aby se postavil nejdriv plast a tropiko vepinalo az pak vevnitr a neprselo do toho pri desti
brtniku, stavel jsi nekdy stan s vnitrni konstrukci v prutrzi mracen? me vzdycky prijde ze je pak uvnitr vic vody nez venku ale je fakt, ze bazen z podlazky se muze taky hodit
do postavenyho tropika od jurka vnitrek uz nevepnes. ten kriz je jen pokud stavis samotne tropiko. nebo teda si to po deseti letech staveni Dome 3 od jurka nedokazu predstavit jak by to slo udelat :-) jedine mit ruku jak saxana :-)
Upravil turby dne 17.03.2009 14:01
BMW R1150GS ('02), BMW F650 GS Dakar ('01), Honda CB600F Hornet ('00), KTM 250 EXCF ('07) a ted uz i LR Defender 110 '97 momentalne v restauraci
Také se musím zapojit do debaty - tloušťka podlážky. Nejlepší je si koupit v Globusu nebo někde jinde takovou to zelenou plachtu odpovídající velikosti. Stan na ni posatvit,ostříhnout podle stanu, nechat babičkou zapošít a máte lehkou druhou podlážku. Supúer je to prostan, který nemá podlážku v předsíňce. Vřele doporučuji a váží to cca 400g!!!! Pak již nemusíte řešit odolnost podlážku.
turby napsal:
brtniku, stavel jsi nekdy stan s vnitrni konstrukci v prutrzi mracen? me vzdycky prijde ze je pak uvnitr vic vody nez venku ale je fakt, ze bazen z podlazky se muze taky hodit
do postavenyho tropika od jurka vnitrek uz nevepnes. ten kriz je jen pokud stavis samotne tropiko. nebo teda si to po deseti letech staveni Dome 3 od jurka nedokazu predstavit jak by to slo udelat :-) jedine mit ruku jak saxana :-)
pravda ze si nepamatuju kdy jsem stavel stan v prutrzi mracen,v desti jo, ale nejakej extra problem to nebyl, ale pamatuju si jak jsem stavel 3roky tenhle stan s tyckama co se provlikaj a za sebe muzu rict, ze radsi nekdy zmoknu nez se pokazdy provlikat s tema tyckama uplne super jsou takovy stany v zime kdyz tycky namrznou k plachte a nejdou vysunout
jinak ferrino urcite taky dobry stany.
Upravil brtnik dne 18.03.2009 12:22
jo brtniku, na tom neco bude. je to ale dilema :-) mam ale pocit, ze skoncim zase u Jurka a u Midi 3 Duo :-)
BMW R1150GS ('02), BMW F650 GS Dakar ('01), Honda CB600F Hornet ('00), KTM 250 EXCF ('07) a ted uz i LR Defender 110 '97 momentalne v restauraci
ferrino stany znam, jsou super, ale nejak nemuzu u tech celorocnich prezvejkat tu nenapadnost v terenu ja vim, ma to svuj dovod, ale nad 5000 uz par let nelezu a radeji ocenim nenapadnost
Upravil turby dne 19.03.2009 17:56
slonci napsal:
Také se musím zapojit do debaty - tloušťka podlážky. Nejlepší je si koupit v Globusu nebo někde jinde takovou to zelenou plachtu odpovídající velikosti. Stan na ni posatvit,ostříhnout podle stanu, nechat babičkou zapošít a máte lehkou druhou podlážku. Supúer je to prostan, který nemá podlážku v předsíňce. Vřele doporučuji a váží to cca 400g!!!! Pak již nemusíte řešit odolnost podlážku.
Přesne takhle jsem to vyřešil i já. Ani mi to babička nezapošívala a jenom jsem ty konce plachty smahnul hořákem a taky dobrý . Netřepí se, drží, jako ochrana podlážky proti poškození funguje spolehlivě. Jinak mám Jurka Tramp 3 už čtvrtým rokem a spokojenost.
Ahoj, taky vybírám stan. Když se teď nebudu bavit o ceně, jsem naladěný na MSR ElbowRoom, MoRoom, nebo všemi opěvovaný HubbaHubba. Co vy na to? Máte někdo zkušenosti? Dík
Jsem vděčný za dvě kola s vrtulí, ale teď si švihnu oranžovou.
hubba hubba je dost maly stan. dva lidi a bagaz tam srovnas dost blbe a je nizky takze se tam ve dvou a s bagazi prevleknout znamena zacit chodit predem na gymnastiku
Midi 3 duo mam, stan je v pohode, ale clovek si musi zvyknout na ty Jurkovy tycky v predsince, ale vetsinou pulku predsine zastavime bagazi a druha je jako vchod, 2 vchody fakt velka vyhoda. Na sutrech jsem pod podlazku pouzival tu plachtu ale taky, spis z opatrnosti,preci jen radsi znicim plachtu za 200, nez podlazku u stanu za 5 tisic. Pri vyberu jsem si nechal postavit v prodejne asi 3 stany a tenhle mi vyhovoval nejvic,ale asi jsou i lepsi.
Upravil xavier dne 20.03.2009 09:29
Aktualne 1250 GSA HP
xavier napsal:
Midi 3 duo mam, stan je v pohode, ale clovek si musi zvyknout na ty Jurkovy tycky v predsince, ale vetsinou pulku predsine zastavime bagazi a druha je jako vchod, 2 vchody fakt velka vyhoda. Na sutrech jsem pod podlazku pouzival tu plachtu ale taky, spis z opatrnosti,preci jen radsi znicim plachtu za 200, nez podlazku u stanu za 5 tisic. Pri vyberu jsem si nechal postavit v prodejne asi 3 stany a tenhle mi vyhovoval nejvic,ale asi jsou i lepsi.
Jo ja vim, to byl jeden z duvodu proc jsem Jurka bral-bezproblemovy servis, ted pres zimu mi taky opravoval plachtu, ale v sezone se to moc nehodi, takze lepsi nic nepotrebovat a nebo to nechat na zimu
Aktualne 1250 GSA HP
turby napsal:
ztratil jsem stan a tak potrebuji novy. mel jsem od Jurka Dome 3, byl super jen mel dve nevyhody. Jednak kdyz se stavfel v desti tak zmokl vnitrek a druhak nemel predsinku takze kdyz se lezlo dovnitr a ven v desti tak bylo za chvili uvnitr mokro. Takze je to velke dilema, bral bych nejaky s predsinkou kdyz par dni chcije aby se v tom dalo zit, celkove samonosny aby se nemuseli napinat spagaty, se slusnym vodnim sloupcem. nejlepe prostornesi pro 2-3 nebo 3 osoby aby se vesla bagaz. tak do 4-4.5kg. a ne a ne si vybrat
nema nekdo nejaky tip?
Já pořídil do Norska tenhle: http://www.ferrin...ustralis-3
a po celou dobu bez problémů. Když se staví,tak ho jen hodíš na zem,protáhneš tyčky a zvedneš i s ložnicí,takže vevnitř sucho. Rychle postaveno i složeno.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Pridam svou zkusenost - mam Pinguin typ Gemini 150. Da se s nim i chodit - je dost lehky, na druhou stranu na motorku pro dva je dost natesno, a na delsi kempovani to neni.
Je to ten typ, kdy se postavi nejdriv vnitrek, a pres to se prehodi venknovni tropiko. Predtim jsem jezdil gemmou (kopule s tyckama zvenku) - ta se stavela vnitrek i vnejsek zaraz. Blbe na tomto typu stanu je, ze kdyz to balis rano mokry, tak se ti vnejsi mokra vrstva vyzdima do te vnitrni suche, kdyz to pak nasledujici vecer stavis, tak je ten vnitrek uplne promaceny.
David - Brno, 1150 GS.
hm takze s vnejsi konstrukci by clovek stejne musel pokazde odmontovavat vnitrek a balit zvlast. asi se na to fakt vyprdnu, vezmu toho jurka :-)
no tak tady se taky zapojim, tohle téma jsem řešil vloni a nakonec jsem vybral Stan Pinguin Gemini 150 Extreme (zvažoval jsem Juraka - vadila mi ta tyč v předsíni a výška stanu, kdy MIDI DUO mělo asi 105cm, a pak jsem chtěl RockEmpire Alpine 2 - ale neprodával se ještě). Hlavně jsem chtěl stan se dvěma předsíněma, jedna na bágly a druhá na vlez a případné vaření. Vloni jsem s ním projel Alpy a spali jsme v něm 3 kluci.Byli jsme sice jak přihřátí, je to stan pro 2+něco málo,ale dalo se. Dokonce jsme v něm i vařili. Super stan. Když ho bouráš,tak nejdřív složím vnitřní stan,aby se nevymáchalo zapocený tropiko do vnitřního stanu,pak stále postavené tropiko vyklepu a poté zbourám.Takže i za deště jsem si složil suchý vnitřek stanu.Dá se to tímto způsobem i postavit,ale je potřeba to natrénovat. Maximální spokojenost!
turby napsal:
hm takze s vnejsi konstrukci by clovek stejne musel pokazde odmontovavat vnitrek a balit zvlast. asi se na to fakt vyprdnu, vezmu toho jurka :-)
To neni pravda. Já to balím komplet a neni v tom žádnej problém. Jen se musí vyndat a složit tyčky. Stavba je opakem. Roztáhnout,nasunout tyčky a postavit všechno najednou. Toť vše.
Jo když chceš,tak si můžeš postavit vrchní plášť a pak do něj dát ložnici a nebo jen vršek a použít ho jako přístřešek.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS