Neměl by jste někdo prosím náhodou na prodej nepoškozenou plastovou ,,přírubu´´pomocného čerpadla vpravo dole na nádrži (gs 1200/2004) co je do ní zašroubovaná rychlospojka.Mám ten holendr popraskanej.Na svolávačce to kdysi bylo ale jestli to někdo moc utáhnul nebo jestli tu přírubu vůbec měnili!!!Má tam být údajně takový ocelový kroužek kolem toho holendru.Zatím jsem to olepil NOVATITEM a zatím nesákne.Nabídky prosím do soukromých zpráv.Koupit ji mohu samozřejmně v BMW kdykoliv ale je docela drahá...Díky
Francek přiložený následující obrázek:
Francek napsal:
Neměl by jste někdo prosím náhodou na prodej nepoškozenou plastovou ,,přírubu´´pomocného čerpadla vpravo dole na nádrži (gs 1200/2004) co je do ní zašroubovaná rychlospojka.Mám ten holendr popraskanej.Na svolávačce to kdysi bylo ale jestli to někdo moc utáhnul nebo jestli tu přírubu vůbec měnili!!!Má tam být údajně takový ocelový kroužek kolem toho holendru.Zatím jsem to olepil NOVATITEM a zatím nesákne.Nabídky prosím do soukromých zpráv.Koupit ji mohu samozřejmně v BMW kdykoliv ale je docela drahá...Díky
a byla ta svolávačka určitě na tohle. byla tam na čerpadlo a pak na přídavnou pumpu. tohle snad nikdo nemohl po svolávačce pustit. tohle je jasná výměna
... servis a diagnostika BMW Motorrad
I na tohle byla akce.Ale mohl to někdo v Itálii zašmelit a napsat jako provedené.Mám celou historii vozidla a skutečně je tam výměna příruby.Možná v té době byla original příruba OK.Mohl někdo třeba měnit časem rychlospojku a pak jí hodně utáhnout.Nevím.Prostě jsem to prozatím namazal NOVATITEM a drží.Budu shánět přírubu.Něco se už rýsuje.
Čím namazat závit příruby rychlospojky kvůli utěsnění závitů aby se to dalo případně znova rozebrat?Když jsem rychlospojku vytočil,tak na rychlospojce zbyla taková laicky řečeno ,,teflonová pasta´´ nabo jak to nazvat.Samozřejmně aby to nerozežral benzín.Díky
Francek přiložený následující obrázek:
Ahoj, tak i mě postihla prasklá rychlospojka ( dik Tondo za odhalení a vyřešení závady ). Našel jsem zajímavou alternativu v "kovovém" provedení https://www.dex.c...ly/#totab3
Chtěl bych se zeptat zda mi to bude sedět na klasický gs 12, myslím tím jestli bude pasovat spojka se zavitem do čerpadla a do ní ta úhlová?
Dík
Upravil Kuba89 dne 29.06.2019 00:41
BMW R 1200 GSA r.v. 2013, 90 jahre
Tak taky řeším problém s únikem paliva v oblasti benzínové pumpy na GSA r.v.08, ale pouze, pokud je nádrž plná. Ještě se mi ale nepovedlo přešně zjistit, odkud to jde. Ten kovový kroužek na přírubě ještě nemám...takže budu muset taky na svolávačku. Ale nejsem si jistý, jestli to jde přes tu přírubu... Měl někdo něco podobného? Že to chcalo jen při plné nádrži?
Díky moc
Tak se přidávám taky do řady, během výletu zastavím a na policajtoj teče benzín z motorky. Sundal jsem plasty a sákne mně to ve spoji rychlospojky do příruby čerpadla. Příruba je dělaná kdysi v BMW.
Upravil Palk dne 15.07.2021 18:35
Snažím se jet tak, abych dojel domů.
Milane a když se mění priruba, tak tam ta rychlospojka už je nasšroubovana?
Pokud ano, tak to byla únava materiálu..
Snažím se jet tak, abych dojel domů.
Ja ešte doplním, keďže tu v diskusii padla otázka o rozmere krúžku na rýchlospojke. Akurát som to riešil. Rozmer krúžku je 7,65 mm x 1,78 mm FPM Viton. Cena zanedbateľná.
Některé eshopy mají kroužky označené 7,66 x 1,78 asi jde o zaokrouhlení po přepočtu z palcových rozměrů.
To jen pro info, kdyby to ve vašem oblíbeném kroužkařství nebylo k nalezení :-)
Upravil Francis dne 20.07.2021 23:06