Tak ja pouzivam garmin nuvi40 + nejnovejsi mapy a jsem nadmiru spokojen. Mel jsem moznost srovnat i s tomtomem a z nej jsem byl nestastnej ohledne ovladani. Ale samozrejme porovnavam AUTO navigace a MOTORKOVY muzou byt jinaci. Za mne urcite GARMIN.
Upravil zdenekkkkk dne 11.02.2018 08:12
Co člověk to názor, takže určitě si vyzkoušej Tomtoma i Garmina, nejlíp i víc modelů. Já jezdim celou dobu s Garminem - prošel jsem od 2610, 2820 přes ZUMO 220, 550, 660, 60CS, Etrex 30, NUVI 550 až jsem se dopravoval k Zumu 395, které mi vyhovuje. O 660 Zumu to ale říct fakt nemůžu. Nejvíc mi vyhovovalo ZUMO 220 nebo NUVI 550 - je to v podstatě stejný, navigace je to jednoduchá a za pár peněz hodně muziky (pokud nepotřebuješ přehrávač hudby a podobný chujoviny). Je pravda, že občas má Garmin svoje zkratky - čili s Garminem se podíváš i tam, kam by ses nepodíval ale u 395 se mi to zatim nestalo. Teď jsem testnul i Tomtom Rider 400 a přišlo mi to ovládání úplně mimo, ale je to hlavně tim, že jezdim 10 let s Garminem a jsem už na něj zvyklej.
Ještě dodám, že jsem testnul i Garmina 595ku, ale na moje navigování už mi přišla kvůli ceně trochu mimo.
Upravil MALI dne 11.02.2018 13:00
Já jsem přešel na tablet. Pro jeho univerzálnost, pro jeho velikost. Můžu si používat co chci, aplikací je moře, mapy od Seznamu pecka, navigaci si stáhnu za par korun.
Vyřídím si na něm večer práci.. koukneme na film. TABLET
Upravil Pardal dne 11.02.2018 14:19
Kompletní výbava motocestovatele www.rockway.cz výrobce www.klim-cz.com-oficiální dealer www.twalcom-czech... - výhradní dovozce http://www.facebo...ockwayShop Revitshop.cz
Pokud léta jezdíš s Tomtomem je předpoklad že ovládání Garminu aspoň ze začátku bude o nervy... J8 jsem cca 15 let garminovej...navi auto i mašina,kamera,hodinky a pokud garmin něco vysloveně neposere tak u nich zůstanu... mám jako zálohu (kdyby navi odešla) v iphonu navi HERE, tutéž navi mám i ve stařičkém telefonu Nokia N8 - záloha zálohy Nikdy nebudu tvrdit že Garmin je perfektní - ale zvykl jsem si a fungujeme spolu.. na mašině mám 395 LM třetí sezónu a zatím ok. Jednou jedinkrát mě nedokázala najít adresu -a to loni "nový" přístav v Benátkách... prostě ani ťuk - tady zachraňovala HERE která to přes zoom mapy našla.
Porovnat ovládání Tomtom x Garmin moc nemůžu... Tomtom jsem používal jen v autě a to tak 3h...
Four wheels may gets you there, but two wheels will made the journey memorable.....
Pardal napsal:
Já jsem přešel na tablet. Pro jeho univerzálnost, pro jeho velikost. Můžu si používat co chci, aplikací je moře, mapy od Seznamu pecka, navigaci si stáhnu za par korun.
Vyřídím si na něm večer práci.. koukneme na film.
podarilo se ti najit tablet, co ma stejne vychytanej displej jako treba BMW Navigator 6?
tj. co je videt i na slunicku...?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Pardal napsal:
podarilo se ti najit tablet, co ma stejne vychytanej displej jako treba BMW Navigator 6?
To se mi skoro nechce věřit... ale v moment, kdy se tohle stane, tak všem jenoúčelovým předraženým navigacím odzvonilo...a moc se na tu dobu těším
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Pardal napsal:
To se mi skoro nechce věřit... ale v moment, kdy se tohle stane, tak všem jenoúčelovým předraženým navigacím odzvonilo...a moc se na tu dobu těším
existuje... nejaky PocketPC starsi, tusim od Dellu.
Pouzivaji to plachtari/paraglajdisti...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Pardal napsal:
Vyřídím si na něm večer práci.. koukneme na film. TABLET
neměl bys prosím nějaké fotky jak to máš uchycené na motorce? ty z odkazu jsou nějaké very nekvalitní. dík
R1200GS mě fakt baví, je to vácheň
nehledal jsem tablet za 20tis ..jako je navigator 6. Takže tenhle tablet asi není vidět tak dobře jako Navigator 6. Jenže uchycením na ram kouli si ho vždy nakloním že to je v pohodě.
Držák se teprve vypaluje, ja to používal na RAM X grip a to není úplně ideální pro tuhle velikost a váhu. Jak bude držák funkční dam tam fotky.
existuje... nejaky PocketPC starsi, tusim od Dellu.
Pouzivaji to plachtari/paraglajdisti...
No, to je možný, ale aby to zase nebylo pouze jedno účelový zařízení, tak je asi potřeba, aby to nebylo moc starý...
Já měl na mysli spíš aktuální techniku, ale displej z navigace.
Prostě nabídnout dneska člověku, kterej uvažuje o navigaci na motorku, plnohodnotnej tablet, do kterýho nenachč.ije a kterej půjde rozumně napájet nebo bude mít výdrž alespoň den jízdy.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Já používám toto: https://www.aliexpress.com/item/gps-moto-in-android-system-wiFi-bluetooth-fm-play-store-navigator-motorcycle-prolech/32796958869.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.286.fFHyV8
A jsem maximálně spokojen...
ČZ 125/516, Yamaha 250YZ, KTM 125EXC, Kawasaki ninja 600, VYX 525, (14 let pauza) a pak BMW r 1150 gs. Jawa 50 typ 20 (Pionýr), BMW r 1200 gs.
Za mě nedoporučuji TomTom, jejich zákaznická podpora je kvalitní, ale podpora softu už tolik ne. Měl jsem Rider 4xx a jakmile jsem měl link BT link z navi do telefonu (kvůli online službám, telefonování), a z telefonu do headsetu a z navi do headsetu, tak hlasové povely a telefonování bylo nepoužitelné, včetně i stabilitě BT signálu... Přitom toto vše měli prezentováno jako funkční!
O tomhle problému ví dlouho, ale neopravili doteď tuším...
Po skoro 2 letech jsem jim navigaci vrátil, dostal chechtáky zpět, a koupil si sygic, kde tomtom mapy jsou, a BT konektivita apod. je funkční...
Neexistuje špatné počasí!
Díky všem za rady a názory. Pořídil jsem nakonec TomTom 450. To první nastavení a aktualizace map bylo trochu krkolomný na můj vkus, ale snad si časem zvyknu. Telefon (S8) jsem spároval, ale za jízdy jsem to ještě nezkoušel přes to sdílení dat pomocí bluetooth. Tak uvidíme.
Má někdo zkušenosti s tímto RAM držákem na tablet? Podařilo se mi sehnat zánovní Xperii z3 tablet compact, vodotěsný tablet se slušným displejem. Vím že se dělají držáky xgrip pro tablety, ale když jsem ten xgrip zkoušel na telefonu tak se do něj prenaseli vibrace a displej nebyl moc dobře čitelný. Chtěl bych pevné uchycení, tak jako drží Zumo v držáku.