Já to mám viz obrázek. Vpravo nová díra a rozměrem obyčejná USB zásuvka s vypínačem a vlevo velká zásuvka, nepasuje to sice úplně skvěle, ale zase moc hnusné to také není. Použil jsem origo instalaci pro zásuvku a propojil oboje. Zásuvky jsou ze spodní strany (byli tam obyčejné faston konektory) zalepené vulkanizační páskou a na instalaci je to připojené přes vodotěsný automotive konektor. Bohužel do otvoru po původní zásuvce jsem USBčko nenašel.
String1 přiložený následující obrázek:
[quote]welli napsal:
Místo původní malé zásuvky (Platí i pro R1200GS/LC, R1250GS, 750gs, 850gs..atd..) se dá dát toto: https://mojegs.cz...mw-gs.html
Je pravda, že na osmikile to nevypadá kdovíjak..
O tomhle vím, ale vypadá to šíleně, trčí to, a teď si představ že tam ještě čouhá zapojený USB kabel. Jsem proti vrtani do originalních věcí, ale tyto argumenty mě vedly k ústupku
Nechci zakládat nové vlákno.
Má někdo tip na ozkoušenou USB nabíječku na moto? (Na jedné straně 12V ze sítě na straně druhé USB konektor) - hledat umím, ale také se dočtu, že po dvou vyjížďkách odešla, proto se ptám na osobní zkušenost s nějakou / ideálně s robustním zakrytím proti vodě...
Děkuji
Dva roky a tím něco málo přes 60k km mám dvojzásuvku od M-Style. Mám ji na 1150 RS vzadu pod sedlem, v suchu u nářadí a při dobíjení dávám telefon do hadru též tam nebo vytáhnu kabel mezerou ven pro batůžkovou za jízdy. Zapojená je trvale.
HonzaGS-SV napsal:
Nechci zakládat nové vlákno.
Má někdo tip na ozkoušenou USB nabíječku na moto? (Na jedné straně 12V ze sítě na straně druhé USB konektor) - hledat umím, ale také se dočtu, že po dvou vyjížďkách odešla, proto se ptám na osobní zkušenost s nějakou / ideálně s robustním zakrytím proti vodě...
Děkuji
Já osobně mám vyzkoušený toto: https://obchod.bi...70730.html
Poměr cena výkon super. Odjezdil jsem s tím několik sezón a můžu potvrdit i vodotěsnost zašpuntované zásuvky. Jen je potřeba dodělat si tam pojistkové pouzdro + nějaký vypínač. Jinak ti to furt žere baterku. A má to ještě jednu nevýhodu. Motoku máš pak furt zaskládanou cizíma smartfounama, pač u tebe chcou všichni dobíjet
Chtěl jsem jen osobní zkušenosti.
Ta z Bikerscrown se mi líbí, že je kruhová a dobře se utěsní, i mi přijde kompaktnější, předpokládám, že jde odšroubovat ta objímka? Dává alespoň 1A (nabije telefon za 1-2 hodiny nebo za 3?)?
Předem díky
Tak kolik to dává ampér jsem nikdy neměřil. Mobil mi to vždycky nabilo, víc jsem neřešil. Držák jde sundat. Zespodu to má velkou matici na šířku zásuvky. I ta gumová krytka jde sundat, pokud to někdo chce třeba pod sedlo. Když je to pod proudem trochu to svítí. Tak do modra. Někomu by mohlo vadit, tak upozorňuji.
Skvělej tip a super cena! Je to nějaká kopie toho co prodává wunderlich, nebo je to úplně to stejný? Zkusil to někdo objednat?
objednano
Tak mě to už z číny dorazilo. Jak namontuju, dám vědět. Snad mě to nezapálí motorku Zpracovaní ujde. Ale mám obavu, že ty vodě odolný zátky se brzy vychodí... Jinak 14 dní od objednání to není zlý!
Já se teď pustil do menšího testování zásuvek. Ještě jsem koupil pár let zpěr takovou fajn cigaretovou, co by měla být určená na lodě a má to gumový víčko velmi dobře utěsněný. Možná to někomu pomůže.
1 - bikerscrown (420 Kč) voděodolná, svítí, testováno 2 sezóny, stíhá dobíjet iPhone 8 i při zapnuté navigaci a udrží ho na 100%
2 - aliexpress (430 Kč) zatím netestováno :-)
3 - 2Racing.cz (178 Kč) gumové víčko, těsní dobře, testováno 2 sezóny, bez problémů.
Fojtik Design přiložený následující obrázek:
Ještě doplním, tu dvojitou USB zásuvku od číňana jsem už namontoval. Sedí to jak prdel na hrnec! Byl k tomu i takovej klíč vyseklej z plechu. Něco ala ikea a byl jsem zatraceně rád, že to tam dali, protože tam se dostat s očkovým klíčem, úplný peklo! Zásuvka funguje jak má. Po vypnutí motoru se po cca 30 sekundách odpojí. Jediný čemu moc nedůvěřuji jsou ty gumové krytky proti vodě a nečistotám. Obávám se, že až se guma vychodí, nepůjdou tam dobře nacvakávat. Mají totiž takovej lem a ten se nacvakne na hranu, která vede kolem USB výstupu a už od pohledu to není moc fortelné řešení. Čas to prověří, uvidíme.