Ahoj,
po delší době jsem vyměnil telefon (android 5 za 8), který již dokáže aktivovat tlačítkem na Touru hlasového asistenta. Čekal jsem, že budu moci použít alespoň hlasové vytáčení. Nějaká zkušenost s Androidem? Telefon mám už delší dobu (nechce se mi jej resetovat do továrna) a včera jsem strávil snad 3 hodiny experimentováním.
Používal jsem Google aplikaci, která má hlasového asistenta. Povel "volej petr" funguje bez problému, pokud je telefon "odemčen", mám jej v ruce a svítí obrazovka.
Pokud je zamčen, tak na povel "volej petr" se dozvím "nevím jak vám mohu pomoci s požadavkem volej petr". jiné hlasové asistence ze zamčeného telefonu ale fungují - např "kolik je hodin: je 8:27..., kolik je 5x6: 5x6 je 30"atd...
Vím, že je to problém androida, možná i dost závislý na verzi os a výrobci telefonu, ale třeba s tím někdo zabojoval. Četl jsem spoustu diskuzí, co nastavit, "Smart lock" a podobně, ale telefon od telefonu je to jinak. někde psali, že "povel volání ze zamčené obrazovky" přestal fungovat s nějakou aktualizací letos v srpnu.
Nějaký tip co zkusit? já jsem už bezradný... nebo funguje to někomu? android zamčený v kapse a přes Toura a hlasový povel volat číslo...
Upravil agenthonza dne 09.10.2018 11:41
Přišel čas a chystám se nakupovat interkom, vzhledem k aktuální dobré ceně a dlouhodobě dobrým referencím asi Tour. V souvislosti s novinkou AVANT (2x BT) mne napadlo, jak je to s přepínáním režimů u Tour: jednotlivé režimy se přepínají jenom ručně a nebo se dá nastavit priorita? Např. mluvím s batůžkem a do toho přijde hlášení od navigace resp. se objeví příchozí hovor na mobilu. Co se pak děje? Vyhodnotí Tour správně prioritu a "utne" baťůžek???
Čest (a) buch, Old K.
Příchozí hovor ti vleze kdykoliv při zapnutém touru. FM můžeš poslouchat s interkomem, navigaci nebo mp3 z telefonu jen s vypnutým interkomem a nijak se to samo nepřepne - kromě příchozího hovoru tedy.
Osobně bych teď asi počkal na novinku, 2x bt může být někdy fajn výhoda a hlavně bych čekal vychytanější sw s podporou aktualizací do budoucna. Tour nějaké chybky obcas
má, ale líbí se mi designově víc a cena asi bude padat dolů. Už teď se dal koupit za pár Kč, během výstavy měl jeden kšeft 20% slevu na vše...
Upravil agenthonza dne 04.03.2019 19:28
agenthonza napsal:
Příchozí hovor ti vleze kdykoliv při zapnutém touru. FM můžeš poslouchat s interkomem, navigaci nebo mp3 z telefonu jen s vypnutým interkomem a nijak se to samo nepřepne - kromě příchozího hovoru tedy.
Osobně bych teď asi počkal na novinku, 2x bt může být někdy fajn výhoda a hlavně bych čekal vychytanější sw s podporou aktualizací do budoucna. Tour nějaké chybky obcas
má, ale líbí se mi designově víc a cena asi bude padat dolů. Už teď se dal koupit za pár Kč, během výstavy měl jeden kšeft 20% slevu na vše...
Díkes! Nechám to ještě projít hlavou, kombinace navigace+interkom mi přijde docela užitečná... Ale na druhou stranu i ty peníze nejsou zanedbatelné (2x Tour=9 vs. 2xAvant=13tis.Kč).
Čest (a) buch, Old K.
Ad Tour - U povelů navigace záleží, jestli jde o navigaci samostatnou (jako Garmin Zumo, TomTom Rider), využívající obvykle HF profil a nebo o navigaci z mobilu, která využívá A2DP, jako media přehrávače. Navigace dedikovaná má vyšší prioritu než interkom a tedy interkom přeruší, řekne povel a interkom se obnoví. Navigace z mobilu (resp. A2DP) má prioritu nižší, než interkom, takže při zapnutém interkomu ji neuslyšíš.
Priority jsou pevně dané - telefonní hovor, GPS navigace (HF profil), interkom, A2DP (hudba, navi z mobilu), FM radio.
U Tour je výjimka v případě FM rádia, které lze poslouchat na pozadí interkom hovoru.
Upravil HonzaMT dne 05.03.2019 08:47
Já to tedy mám low-endově řešeno, že volám, poslouchám hudbu či kecáme do interkomu.
Navigaci nemám spárovanou a mám u ní jen volume na max. v integrovaném reproduktoru (TomTom Rider), když něco řekne tak se na ní podívám
HonzaMT napsal:
Ad Tour - U povelů navigace záleží, jestli jde o navigaci samostatnou (jako Garmin Zumo, TomTom Rider), využívající obvykle HF profil a nebo o navigaci z mobilu, která využívá A2DP, jako media přehrávače. Navigace dedikovaná má vyšší prioritu než interkom a tedy interkom přeruší, řekne povel a interkom se obnoví. Navigace z mobilu (resp. A2DP) má prioritu nižší, než interkom, takže při zapnutém interkomu ji neuslyšíš.
Priority jsou pevně dané - telefonní hovor, GPS navigace (HF profil), interkom, A2DP (hudba, navi z mobilu), FM radio.
U Tour je výjimka v případě FM rádia, které lze poslouchat na pozadí interkom hovoru.
Ahoj,
to je přesně to, co jsem potřeboval vědět...
Mám Garmin Zümo 595 a vyřešený jeden otazník v hlavě díky výše vyjmenovaným prioritám. Druhý otazník ještě zůstává, ale "to musím zvládnout sám" - rozhodnout se...
Druhý BT u Avantu řeší jenom nepřerušený tok informací (hudby, interkomu, navi z mobilu) v případě, že se navigace rozhodne mluvit (možnost hlasové komunikace mezi interkomy s hudbou, tlf.hovorem, rádiem nebo povely GPS v pozadí). Při jízdě ve větší skupině to může být velká výhoda.
Poradí mi někdo s nastavení interfone Tour?...mám dvě jednotky, když jedna z nich telefonuje, tak se komunikace přeruší, ale následně po ukončená hovoru se mi sami nespoji automaticky ale musím manuálně pouze na jedné z nich zmáčknou tlačítko a po té se propojí....To vše je ok, když jezdí batůžek za mnou, ale jakmile jede na své motorce, tak nevíme že jeden z nás telefonuje a neví kdy se hovor ukončí a že se musíme manuálně spojit....LZE TO NASTAVIT TAK ŽE SE JEDNOTKY SPOJÍ ZNOVU A AAUTOMATICKY??
Leonardo napsal:
Stáhni si softwarehttp://www.interp...are-update do počítače a aktualizuj jednotky pak vymaž jednotky a nově vše napáruj to je vše....
Ještě k těm pokynům z navigace v telefonech. Konkrétně Sygic a myslím nyní i Waze (některé verze iGo to měly už dávno) má možnost výběru buď A2DP nebo HF profilu (v nastavení se to jmenuje nějak ****ně, ale je to ono). Takže když vybereš pokyny přes HF profil, tak je uslyšíš i při připojeném interkomu.
Má někdo další nebo měl problém u touru, že po přijetí hovoru se nechce automaticky spojit zpět s druhým tourem??
Zkoušel jsem vše znovu napárovat aktualizovat a jediné čeho jsem dosáhl je, že se mi ukázkově třikrát naparovaly zpět a pak už ne...to vše jsem opakoval a si 3x.
Mám samsung xcover 4 ..android 9
Čau všem, chci se zeptat jestli nemá někdo zkušenost: máme v partě všichni Tour, nebo F5, chci koupit ženě také interkom - jezdí jako baťůžek proto jsem myslel třeba Sport - z důvodu nižší ceny.
Otázka:nebude nám všem ostatním rušit hovor při větší vzdálenosti?
Díky Petr
Ahoj, pokud ji připojíte do konference jako účastníka, který má i přeposílat konverzaci do dalšího intercomu, tak ano, bude rušit hovor při větší vzdálenosti. Ale zrovna interphone má na to super návody i graficky znázorněné, takže se podle toho můžeš řídit a označit ji jako účastníka napojeného na tebe. Pokud si nesedne na motorku jako baťůžek k někomu jinému :-D
Neexistuje špatné počasí!