Pojišťovna poskytuje 7% až 15% slevu na havarijní pojistku v případě použití alarmu s vyhledáváním (velice jednoduše napsáno). Takže: mám leasing na tři roky a tím pádem na tři roky povinnou pojistku. Celková výše pojistného je za ty tři roky cca 100.000,- Kč. Takže pokud použiji alarm za patnáct litrů, mám na něj de facto 100% slevu...
Tip pro Vás i pro mě: Kromě dříve uvedených alarmů nabízí firma LEVEL tuto potřebnou sadu za cca 16.000,- Kč s montáží a dvouletou zárukou. V Praze montuje nějaký pan Šesták kdesi na Smíchově...
Až přijdu na další, hodím to sem...
MILAN napsal:
používám a montuju GEMINI mají 3 modely základ , s otřesem a otřesem a náklonem a záložní baterkou , supr je velmi malý odběr 12 gs nastartuješ i po měsícu . pokud chceš další stupeň tak doporučuju nějaký pager at už radiový nebo gsm - ten teda bude více žrat co se týká GPS modulu tak u motorky je dost zbytečnej většinou na ní nikdo neodjede ale naloží do plechový skříně a pak ti je GPS na prd tak ideální je ten alarm ještě doplnit o mikrovlnu aby to předpolachem odrazovalo i čumily co se ti sápou po motorce a samozřejmně nějaký zámek na kolo ke sloupu a pod. víc pro to asi udělat nemužeš .
Tak. Přesně tak... Volba pro mě je teď mezi Scorpio i900, GT 971 a právě některým tipem Gemini. Jedno z toho kombinované řetězem od ABUSu. Ten zámek na kotouč používat přestanu, protože by mě asi dost nas...o, kdyby mi někdo urazil kus brzdového kotouče, pak na něj začal hulákat alarm a on utekl, aniž dostal zaslouženou přes držku za napáchané škody... A přitom soudruzi od BMW pro nás udělali ideální zamykací element pro zamykání řetězem přímo uprostřed zadního kola, že?
S tím modulem GPS právě nevím... Když používám navigaci, která pracuje s tím samým signálem, tak v autě jde. Takže i dodávka je snad pro signál průchozí. Ale jak je motorka v garáži, bude to asi v háji. Tohle snad řeší záznamem o pohybu GT 997, ale těch osmnáct litrů pořizovací hodnoty je hardcore...
Zase ale asi ta kombinace GPS s GSM je asi nejlíp dohledatelná kdekoli. Jenom Ti na sim kartě nesmí dojít kredit. To by naštvalo...
Teď mě napadlo, motorku mám kvůli leasingu pojištěnou i proti krádeži. Tak dnes zavolám na pojišťovnu a zjistím, jak se změní cena pojistky při vybavení motorky alarmem třeba s GPS... Pokud srazí ročně výraznou částku, není co řešit...
jak píšeš gps funguje ale potřebuje trochu výhled na oblohu tak že v dodávce vzadu fungovat nebude za přednímsklem ano
za ten GT997 daš dost peněz a navíc dost žere nevydrží ti to ani týden. je to spíš do auta
další zař jsou PATRIOT , nebo ATHOS vše spíše do aut stejně jako ty zařízení pro monitorování - uvedeno výše tyto zařízení jsou spíš jako kihy jízd jejich zabezpečovací funkce je spíš druhořadá (stejně jako zařízení kterépoužívám - WWW.FLEETWARE.CZ) je to dobrý zařízení naprogramuju ti tam cokoli ale jako zabezpečovačka nic moc a na moto vubec .
jelikoš jsem v oboru monitorování celkem dlouho ak jsem se setkal s ruznými zař a mužu ti říck žekdyž jsem viděl na copojištovna dá 25% slevu tak bych to nedal ani na tříkolku - to je pouze komerce - dobrá dohoda s pojištovnou
- doporučuju dobrej (ne čínu) alarm , dobře nainstalovanej někam pod nádrž a pod určitě nezapomenout na spínač sedla , náklonový senzor(digitální ) ne rtuťák , a nějaký pager mnohdy stačí i na 500m upřímnš telefon jistě zavolá i na 5km ale než se k motorce dostaneš nebude co zachranovat ! tak že když už neslyšíš sirénu tak aspon pager a pak rychle doběhnout když n k moto tak aspon na dostřel .
z BMW GS vedou 2 cesty bud to to zabalit a nebo KTM , tak sem to NEZABALIL !!!
Radosek napsal:
Pojišťovna poskytuje 7% až 15% slevu na havarijní pojistku v případě použití alarmu s vyhledáváním (velice jednoduše napsáno). Takže: mám leasing na tři roky a tím pádem na tři roky povinnou pojistku. Celková výše pojistného je za ty tři roky cca 100.000,- Kč. Takže pokud použiji alarm za patnáct litrů, mám na něj de facto 100% slevu...
Tip pro Vás i pro mě: Kromě dříve uvedených alarmů nabízí firma LEVEL tuto potřebnou sadu za cca 16.000,- Kč s montáží a dvouletou zárukou. V Praze montuje nějaký pan Šesták kdesi na Smíchově...
mám pocit že v leasingu je ta pojistka daná na pevno - mají hromadnou smlouvu a v průběhu ti to nezměnijou to bys musel dat návrh před podepsáním smlouvy ale zkus to pak napiš jak si dopadl.
Radosek napsal:
To BIGR: ...hrůza, co? To já jen kvůli zjišťování celkové nabídky. Nedovedu si představit mít jeden kufr od Bystrického plný příslušenství alarmu a v druhém baterie...
To MILAN:... prý by tu slevu bylo možné dodatečně vyběhat - uvidíme...A jinak díky za dobré tipy, zítra na to mrknu podrobněji...Na ten telefon s upozorněním i na větší dálku - to proto, že bych spojil užitečné s užitečným a připojil k tomu zajištění garáže...
Upravil radosek dne 26.03.2009 21:18
Chlapi, kdyz uz jste u toho.Jak se chova elektronika GS 1150 na alarm?Nedela to zadnou nepelchu? Mam na SV alarm Scorpio, takze se bude prehazovat na BMW,jen bych nerad narazil na nejake trable. Musi tam byt pripojeny +- blink a svetlo
milanosor napsal:
Chlapi, kdyz uz jste u toho.Jak se chova elektronika GS 1150 na alarm?Nedela to zadnou nepelchu? Mam na SV alarm Scorpio, takze se bude prehazovat na BMW,jen bych nerad narazil na nejake trable. Musi tam byt pripojeny +- blink a svetlo
Já ho mám na 12 GS a pohoda.
BMW R1200GS neví co je konkurence !!!
milanosor napsal:
připojit a správně oddělit aby to nedělalo neplechu jde vše ale doporučuju ti nech to na SV a na bavo kup novej mockrát se něco při přemontážích posere je to zákon schválnosi pak je s tím jen otrava prdlužuješ dráty moc spojů atd když to fakčí prodej to s vozidlem a do nového novej.
milanosor napsal:
připojit a správně oddělit aby to nedělalo neplechu jde vše ale doporučuju ti nech to na SV a na bavo kup novej mockrát se něco při přemontážích posere je to zákon schválnosi pak je s tím jen otrava prdlužuješ dráty moc spojů atd když to fakčí prodej to s vozidlem a do nového novej.
Přesně tak. Nevim jak to funguje,ale stává se,že alarm nebo rádio který normálně funguje a fungoval by ještě dlouho při vyndání z jednoho vozítka do druhýho umře. Asi žalem...
navíc je s tím sousta sraní při opravě kabeláže jak píše MILAN. Jestli ti nejde zrovna o tenhle alarm,že třeba už neni k sehnání atd,tak kup novej a máš ušetřeno spoustu času a starostí...
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
milanosor napsal:
Přesně tak. Nevim jak to funguje,ale stává se,že alarm nebo rádio který normálně funguje a fungoval by ještě dlouho při vyndání z jednoho vozítka do druhýho umře. Asi žalem...
navíc je s tím sousta sraní při opravě kabeláže jak píše MILAN. Jestli ti nejde zrovna o tenhle alarm,že třeba už neni k sehnání atd,tak kup novej a máš ušetřeno spoustu času a starostí...
Tak ja bych opravdu nerad menil.Tenhle alarm je supr a hlavne ta cena byla nemala, takze pri prodeji SV by mi to nikdo nezaplatil.Demontaz je jednoducha.Bud to muzu vytahnout i s kabelama, nebo je jen odpojim ze svorek na alarmu,koupim novou kabelaz a je to.TOhodle bych se nebal.Kdyby mi nekdo dal 5tis za ten stary na SV tak kupuji novy, ale vite jak je to u prodeje.Doplnky nehrajou obcas moc roly
Emilio napsal:
Tak jaký si vybral pan Radošek alarm,taky o nějakým uvažuju...
Zatím to vypadá na GETRONIC GT 971 nebo GT 997. Ono mi to s tím výběrem trvá, já vím, ale mám k tomu dobrý důvod. Nechci se unáhlit. Zpočátku jsem preferoval jednoduchost. Teď zjišťuji, že pokud mám mít motorku opravdu zabezpečenou, budu muset zvolit něco komplikovanějšího. Oba tyto alarmy umožňují přidání monitorování prostoru pomocí dodatečně dodaných pohybových čidel, kterými mohu zabezpečit jak motorku, tak i garáž, dům, nebo i dílnu. Podle toho, kde motorku nechám. Konec konců, jedním z důvodů, proč začínám takhle blbnout je i Tvůj případ... A pokud se mi, nedej bůh, má motorka ztratit někde v zahraničí, bude mi prdlajs platný, když budu odkázaný na místní policajty. Nedělám si iluze, že tato bezcenná složka pracuje kdekoli na světě nějak ku prospěchu lidí. Proto se mi líbí vyhledávání a komunikace, které má ta GT 997. Cena je nechutná, ale když odečtu to, co ušetřím na pojistném, tak jsem na nákladech, které bych dal za řetěz průměrné kvality...
Musím si ještě domluvit schůzku u firmy, která to montuje a nechat si pár věcí dovysvětlit. Potom dám jistě vědět, jak jsem pochodil.
Emilio napsal:
....tento zámek je odolný i proti dusíku,je to to nejlepší co od abusu je,prodává se ve dvou velikostí a u nás se dá koupit na zeleném pruhu kolem devíti tis.... http://www.polo-m...ils.0.html
Cena je od 5.990,- Kč někde v Krupce po 9.000,- Kč v Praze... To je rozstřel, co?? Chápu, že cena se bude lišit podle délky řetězu, ale někteří prodejci z toho dělají cenový masakr...
Radosek napsal:
Zdravím Vás,
letos se chystáme s mojí paní na motodovolenou buď do Itálie + Sicílie nebo na Korsiku. Zajištění motorky proti ukradení jsem řešil kotoučovým zámkem. Chci to řešit ještě navíc alarmem. Nebudu zapojovat imobilizér alarmu, sériový je dostačující. Potřebuji něco, co dělá randál a není to šunt. Víte prosím někdo o něčem takovém?
Nejlepsi alarm je poradne ocelove lano
BMW R1150GS MY02
Emilio napsal:
....tento zámek je odolný i proti dusíku,je to to nejlepší co od abusu je,prodává se ve dvou velikostí a u nás se dá koupit na zeleném pruhu kolem devíti tis.... http://www.polo-m...ils.0.html
Cena je od 5.990,- Kč někde v Krupce po 9.000,- Kč v Praze... To je rozstřel, co?? Chápu, že cena se bude lišit podle délky řetězu, ale někteří prodejci z toho dělají cenový masakr...
Na takovej zamek uz je potreba i poradna plotna pod kufr, jinak ti to tou vahou ulitne ani neviss Ja jsem taky koupil abus, ale je mensi.Precijenom jsem ho vozil vsude sebou a je to porad lepsi nez nic http://eshop.moto...-4093.html
Radosek napsal:
Zdravím Vás,
letos se chystáme s mojí paní na motodovolenou buď do Itálie + Sicílie nebo na Korsiku. Zajištění motorky proti ukradení jsem řešil kotoučovým zámkem. Chci to řešit ještě navíc alarmem. Nebudu zapojovat imobilizér alarmu, sériový je dostačující. Potřebuji něco, co dělá randál a není to šunt. Víte prosím někdo o něčem takovém?
Nejlepsi alarm je poradne ocelove lano
a nelepčím klíčem je AKUFLEXA
Emilio napsal:
Tak jaký si vybral pan Radošek alarm,taky o nějakým uvažuju...
Zatím to vypadá na GETRONIC GT 971 nebo GT 997. Ono mi to s tím výběrem trvá, já vím, ale mám k tomu dobrý důvod. Nechci se unáhlit. Zpočátku jsem preferoval jednoduchost. Teď zjišťuji, že pokud mám mít motorku opravdu zabezpečenou, budu muset zvolit něco komplikovanějšího. Oba tyto alarmy umožňují přidání monitorování prostoru pomocí dodatečně dodaných pohybových čidel, kterými mohu zabezpečit jak motorku, tak i garáž, dům, nebo i dílnu. Podle toho, kde motorku nechám. Konec konců, jedním z důvodů, proč začínám takhle blbnout je i Tvůj případ... A pokud se mi, nedej bůh, má motorka ztratit někde v zahraničí, bude mi prdlajs platný, když budu odkázaný na místní policajty. Nedělám si iluze, že tato bezcenná složka pracuje kdekoli na světě nějak ku prospěchu lidí. Proto se mi líbí vyhledávání a komunikace, které má ta GT 997. Cena je nechutná, ale když odečtu to, co ušetřím na pojistném, tak jsem na nákladech, které bych dal za řetěz průměrné kvality...
Musím si ještě domluvit schůzku u firmy, která to montuje a nechat si pár věcí dovysvětlit. Potom dám jistě vědět, jak jsem pochodil.
fakt porozmýšlej nad tou spotřebou a taky zbytečností GPS
- radši zainvestuj do alarmu a udělej smlouvu s operátorem a domluv si lokalizaci sim - na dobíjecí se na tebe asi vy... ale jakošto zákazník se smlouvou by ti mohli na dotaz lokalizovat bunku ve které se nachází moto a signál GSM je prostupnější než GPS
Upravil milan dne 31.03.2009 18:32
MILAN napsal:
- radši zainvestuj do alarmu a udělej smlouvu s operátorem a domluv si lokalizaci sim - na dobíjecí se na tebe asi vy... ale jakožto zákazník se smlouvou by ti mohli na dotaz lokalizovat bunku ve které se nachází moto a signál GSM je prostupnější než GPS
Neříkej... povídej...!!! Máš nějakou bližší informaci?? Jak se to jmenuje, co mám od operátora chtít??? Ten signál GSM preferuji už od začátku, ale bez GPS jsem snad ani nic nenašel... Je to třeba ten CA 1802 R3 od GETRONIC?