A co takhle ještě chvilku vydržet než vyjde Oregon 550, který by měl mít údajně o dost lepší (jasnější + transflective) displej, čímž by konečně deklasoval 60CSx na prakticky všech frontách ?
Miták
mitak napsal:
A co takhle ještě chvilku vydržet než vyjde Oregon 550, který by měl mít údajně o dost lepší (jasnější + transflective) displej, čímž by konečně deklasoval 60CSx na prakticky všech frontách ?
Otázka je kdy výjde u nás. Vzhledem k tomu, že GPs řeším kvůli dovolené, tak se mi echt moc čekat nechce. A co se týče deklasování na všech frontách, tak žhavě bych to neviděl, určitě nebude mít tak citlivý přijímač..hlavně že má foták
www.motoreport.cz
..Dakar is Dakar..
Rico napsal:
Jak moc je pomalá 60CSx při použití např. CN2009, Topo ČR PRO?Nemylsím v režimu prohlížení, ale při navigaci samotné?..uvažuju o GPS a 60tka se mi líbí (at už cenou, tak už případným použitím mimo motorku, ikdyž na moto ji chci prioritně. Že nemá hlasový výstup mi neva, naopak)
Mam sice CN 2008 a TOPO2 PRO, ale pri navigaci neni problem a zadny spomalovani jsem nepozoroval.
mitak napsal:
Otázka je kdy výjde u nás. Vzhledem k tomu, že GPs řeším kvůli dovolené, tak se mi echt moc čekat nechce. A co se týče deklasování na všech frontách, tak žhavě bych to neviděl, určitě nebude mít tak citlivý přijímač..hlavně že má foták
Kdy vyjde u nás, to bohužel netuším, navíc oficiální kanály někdy melou pěkné hovna Loňské léto jsem kupoval Oregon 300 (mimochodem: pořád pro srovnání vlastním i 60CS a 60CSx) a v momentě, kdy se začal prodávat v Améru, jsem volal do českého Garminu, kdy začne prodej u nás. Byli mně schopní říct, že "neví přesně, ale zhruba tak za měsíc". Skončilo to tak, že oficiální prodej, kdy jsem GPSku koupil, začal dva dny po tomto telefonátu Předpokládám, že v době telefonátu už měli obchody naskladněno. Takže jediná rada zní: Zkoušet volat do obchodů jako GPScentrum, které mají zboží mezi prvními, a ptát se, jestli mají skladem, případně ještě drzeji, jestli mají skladem, i když ještě neprodávají...
A teď k tomu, co mě značně rozlítilo = citlivost - A TO ZASE PRRRRR! *pissed*
Jak říkám, mám i 60CSx a můžu srovnávat, dělali jsme srovnání i s dalšími outdoor navigacemi (Colorado, Vista HCx) a vychází to tak, že všechny mají buď stejný nebo prakticky stejně citlivý přijímač. Ostatně můj skromný postřeh je ten, že od té doby, co se ostatní výrobci naučili kopírovat od SiRF3, tak je vcelku jedno, jaký chipset si člověk koupí. Porovnání citlivosti je např. zde (v sekci First Impressions), ale na netu je srovnání spousta. Občas se někde objeví klasická internetová zkazka, které se potom ostatní drží a šíří se drby, např. o tom, že jeho přístroj ukazoval sto metrů jinam, než ve skutečnosti byl. Toto skutečně je pravda, nicméně je to dáno chybnou verzí firmwaru, která špatně načte almanach a potom vznikne opravdu "nepoužitelná" odchylka. Ale toto jsem zažil i u 60CSx, která mi po změně firmwaru na nestabilní verzi virtuálně odcestovala do věčných lovišť a dalo spoustu práce, dostat ji zpátky Teoreticky bysme ještě mohli vést řeči o tom, že 60CSx má lepší typ antény (spousta lidí má tendence porovnávat stylem větší=lepší), ale veškeré praktické zkušenosti ukazují, že použitá anténa u těchto kapesních přístrojů i při použití v náročných podmínkách (pod mokrým listím, uvnitř skalnatých kaňonů apod.) nemá vliv.
Tudíž, výsledek je takový, že vůbec nemluv o tom, že by měla 60CSx lepší citlivost než Oregon, byl by to VELKÝ omyl. Natož při použití na motorce, kdyby to byla pravda, tak by se dalo hovořit o rozdílech při geocachingu, ale takhle ani omylem. Trapnost foťáku komentovat nebudu.
Upravil mitak dne 13.05.2009 15:16
Miták
No hlavne aby mel Oregon 550 uz jiny napajeni nez mini USB se kterym se porad za jizdy vypina, nebo alepson to hodne casto ctu http://www.motork...=4&pgr=121
Ja po nem stejne netouzim, 60CSx mne nicim neomezuje a v odolnosti asi jen tak dostizena taky nebude.
Aktualne 1250 GSA HP
To napájení je bohužel jasné jak facka Ale to je holt dané tím, že je to přístroj pro pěší použití. V Garminu asi nepočítali s tím, že by u "nástupce" 60CSx měli řešit napájení na motorce Předpokládám, že při návrhu hardwaru si řekli, že napájecí konektor stejně nikdo nepoužívá a tudíž bude stačit miniUSB. Proto neočekávám, že by se tam objevila "starší" napájecí díra. Kvůli foťáku se sice změní zadní strana přístroje, ale asi to není až tak drastické, jako přidání napájení
60CSx vs. Oregon mi přijde co do odolnosti ve všech ohledech naprosto srovnatelná, furt to působí dostatečně nerozbitně.
Miták
Přečetl jsem si pár příspěvků z Motorkářů.cz a ještě bych napsal takový doplněk k napájení. S Oregonem, stejně jako Šedesátkou, jdou velmi dobře použít baterie. Není pravda, že by to vydrželo "půl hodiny", jak psala Klasika. Podmínkou ale je, aby nebyly použité levné šmejdy nebo deset let staré akumuláty, které včetně nabíječky stály dvě stovky. To je opravdu nepoužitelná zoufalost. Mám vyzkoušené, že Oregon vydrží cca 9 hodin s maximálním podsvícením např. s akumulátory Sanyo Eneloop (jedny z nejlepších nabíjecích baterií, prakticky nemají paměťový efekt a neztrácejí časem kapacitu, ale ani energii samovybíjením !), nabíjenými na nabíječce Voltcraft IPC-1 (umožňuje nabíjení, vybíjení, refresh a to pro každou ze čtyřech šachet zvlášť).
Jo tak na baterie to bude v poho, na geocasching bych si asi koupil taky to Oregano, ja o nem uvazoval i na motorku dokovad jsem nevidel displej, v tom je 60-ka prece jen lepsi i kdyz ma hrubsi rozliseni. Uvidime jak na tom bude ta 550 ve skutecnosti.
Aktualne 1250 GSA HP