servisak napsal:
Me to nejde otevrit. Ale kxyz sundas ventildek mas slicku o dobrych 5cm bliz a asi o 100% lepsi pristup
Ventilové víko jsem samo sundal a udělal to video.
YouTube Video
šestihran tam rozhodně není, mám video i z druhé strany, a tam je krásně vidět (nenahrával jsem to)
Nejspíš budu potřebovat něco jako Bolt extractor, ve kterém si rozšířím středovou díru tak, aby se do ní vešla keramická část svíčky.
R1100s přiložený následující obrázek:
Podle toho videa to vypadá, že na svíčce zůstala guma ze "svíčáku". Musí to jít háčkem vytáhnout. Za keramiku bych tu svíčku v žádném případě nepovoloval.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
logičtější je ta guma, než to uktoucení nebo totální oholení šestihranu....
a to co to může být naznačít odpověď na moji první otázku... jak hluboko jde strčit ten svíčák vlevo a v pravo????
předpoklad je stále, že tam, kde je problém půjde zastrčit míň o cca 2cm....
BMW R1150GSA - nejlepší pohled na svět je ze hřbetu hrocha...
To vypadá, že tam máš tu gumu jak říkají vlastně všichni :-D Zkusil bych si naostřit plochý šroubovák, podél keramiky opatrně rozpůlit a zkusit vyndat. Pokud to není ta guma tak tam je rozhodně napečeného teplem něco navíc. Vlastně nic jiného než guma z fajfky nebo klíče to být nemůže.
Upravil mysaccek dne 07.08.2018 10:35
700 GS, 1100 GS
Nevypadá to na stržený šestihran, když si to porovnám tak bych řekl, že tam je guma nebo "něco" navíc. A zkoušel jsi porovnat tu hloubku zastrčení klíče na svíčku na obou stranách jak někdo psal ?
street-dog přiložený následující obrázek:
ty screenshoty co poslal street dog tam jde ten šestihran vidět a kolem něho je něco jako zbytek fajfky, zkusil bych se v tom trochu porýpat. Určitě to nepůjde lehce ven, protože to bude hezky zapečené.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
Spitfire napsal:
ty screenshoty co poslal street dog tam jde ten šestihran vidět a kolem něho je něco jako zbytek fajfky, zkusil bych se v tom trochu porýpat. Určitě to nepůjde lehce ven, protože to bude hezky zapečené.
taky mi pride ze tam je sestihran videt - neni to nejaka blba svicka s nestandartnim rozmerem sestihranu ? nemuzes vyzkouset mensi orech, nebo treba i nemetrickej ?
jednou jsme resili podobnou vec na jednom historikovi
- povedlo se do orechu nacpat prouzek z plasteliny co metalizuje, pouziva se treba na opravu diry ve viku
- pak jsme to nasadili na svicku, nechalo se to vytvrdnout a nasledne se vytocila jako nic
- jen se potom trochu zapasilo s vyndanim svicky z orechu ale to uz je easy problem
Upravil xylem dne 07.08.2018 11:42