Před časem byly nabízeny docela pěkně udělané rozšířené stupačky výměnným způsobem.Jenže to nemůžu nikde dohledat. Koupit nové a staré hodit pod ponk,snad je to škoda.
fajfka napsal:
Před časem byly nabízeny docela pěkně udělané rozšířené stupačky výměnným způsobem.Jenže to nemůžu nikde dohledat. Koupit nové a staré hodit pod ponk,snad je to škoda.
Ty mám - od Žlábka za 800,-. Můžeš si i vybrat, jestli stříbrný, nebo černý.
Maiali nel Fango!
Trochu oživím téma stupaček. Rozšířím téma i na model R1100GS a popíši svou zkušenost, protože uvedené modely jsou stále IN. Měřím 183cm a originál stupačky jsou dost malé, hlavně, pokud se v nich člověk potřebuje postavit. Nechtěl jsem do rozšíření investovat a tak jsem zakoupil pouze plíšky na rozšíření. Navařil, zbrousil, nepostupoval podle návodu a při malém skoku stupačky zlomil (viz. Foto 1) Kolega postupoval při svařování správně a tomu rozšířené stupačky dobře slouží. Investice v roce 2018 - 140,- až 180,- Kč za stupačku. Každopádně takové rozšíření způsobí, že se zprvu hůře řadí, protože směrem k řadičce ubereme prostor. Dá se na to ale zvyknout a po pár jízdách o rozšíření člověk ani neví. Další alternativou je tedy výroba vlastních stupaček, jak se v diskuzi píše a potom koupě stupaček nových a ty jsem našel. Objevil jsem Ameriku a zjistil, že stupačky na R1100GS lze nasadit i na model R1150GS a R1200GS do roku 2013. Rozhodl jsem se a koupil stupačky na R1200GS od Marselus (viz. Foto 2). Výsledek je perfektní. Snížení tak o 1,5cm, prodloužení také o 1.5cm a rozšířené jsou na 5cm. Po zvednutí řidítek o 3cm se ve stupačkách stojí luxusně, na brzdu se dosáhne a řadí se také bez problémů. Zkušeností popisuji, že rozšíření stupaček má svůj smysl a jízda je pohodlnější. Dále doplním, že poznatek není pro ty, kteří ve stupačkách potřebují gumové vložky proti vibracím.
Metuje přiložený následující obrázek: