Georgino - to, co se stalo tobě se stává, ale není to vždy pravidlem. I když je potenciometr vadný a občas ukazuje nesmysly (třeba na N (0) ukáže 1, nebo na 3 ukáže 5 atd. atd.), tak jde s vymáčknutou spojkou a "zaklapnutým" bočním stojanem nastartovat. A to samé potom u výměny - někdy se snímač vymění a vše hned funguje, a někdy musím pomoci diagnostikou (když jsou v řiti adaptační hodnoty).
Upravil Tonda dne 07.05.2014 22:17
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Tonda napsal:
Georgino - to, co se stalo tobě se stává, ale není to vždy pravidlem. I když je potenciometr vadný a občas ukazuje nesmysly (třeba na N (0) ukáže 1, nebo na 3 ukáže 5 atd. atd.), tak jde s vymáčknutou spojkou a "zaklapnutým" bočním stojanem nastartovat. A to samé potom u výměny - někdy se snímač vymění a vše hned funguje, a někdy musím pomoci diagnostikou (když jsou v řiti adaptační hodnoty).
Tondo- mě to nešlo nastartovat vůbec ani s vymáčknutou spojkou a zaklaplým stojanem. a ani po výměně potenciomentru u mě tento postup nefungoval. Až když jsme diagnostikou vymazali chzbu, tak to teprve naskočilo...
Tu radu se spojkou a stojanem mi radil po telefonu i profík Ježek a nic...
Od té doby po výměně zatím klid...
Georgino - však jasně. Psal jsem přece, že se to sice stává, ale není to pravidlem - někdy to opravdu jde i bez diagnostiky. A někdy zase ne. Já taky třeba řešil před pár dny řekněme banální závadu na jedné "anglické" motorce - vadný, totálně vyhnilý spínač ve spojkové páčce - šlo nastartovat pouze na neutrál. I když si majitel sám výměnil "vyhnilý" spínač za nový spínač, tak "větev" spínače spojky pořád nefungovala. Musel přijet, na diagnostice jsem chybu vymazal a teprve vše fungovalo jak má a motorka šla nastartovat i se zařazeným "kvaltem" a vymáčklou spojkou. A takových "špeků" je u R1200 (a i u K1200,1300 atd.) víc. Bez diagnostiky to bohužel někdy nejde.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Tak jsem přestříknul kontakty spojky kablů od toho potenciometru a do dneška se zatím nic neprojevilo, při tom jsem ještě zjistil, že občas se zařazeným rychlosním stupněm nechtělo nastartovat a bylo to spínačem spojky, občas to nespínalo, tak jsem jej kousek posunul v tom úchytu páčky a promáznul a jede, jak má. Snad bude vše OK, ve čtvrtek vyrážíme na deset dnů do Rumunska.