Přesně jak říká Toli, hoď motorku na boční stojan a olej vyteče. Je zbytečný tu nádržku demontovat.
Po výměně se se neobjeví hladina oleje v okýnku, dokud motorku pořádně neprojedeš, tady dost často lidi přelívají (nevidí v okýnku hladinu oleje). Víc jak 2,5 litru tam rozhodně nelij.
mam otazecku vymenil jsem olej dal jsem tam presne 2,3 litru oleje nastartuju projedu to a podivam se na rysku a neni tam nic mam ta dolit nebo to ma nechat ?
Mas na mysli, ze merka, ktera byla do te doby pevne spojena s olejovym vickem se ti ulomila a spadla do olejovy nadrzky? Pokud ano, tak bud vylovit nebo sundat levou cast kapotaze, vypustit nadrzku a vyklepat ven. I kdybys ji tam ale nechal a vyjel, tak by se nemelo nic stat, protoze by ji jen tezko motor nasal pod tim uhlem v nadrzce. Je toto na co jsi se ptal, nebo jsem spatne pochopil?
Upravil Rhinoceros dne 19.02.2011 09:16
Veganstvím proti zbytečnému násilí.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Merku muze mit, nektera vicka merku maji, prestoze je tam i okynko. Novejsi modely tusim to cum okno uz nemaji a maji jenom merku. Ja treba mam olejovej teplomer s merkou
Upravil Rhinoceros dne 19.02.2011 09:22
teploměr a měrka ale už je podle mě tuningovej dil a ne seriovej ? No a pokud si ji tam opravdu měl, tak ji jedině vyndat z nádržky.
Upravil Honza ofroudak dne 19.02.2011 13:48
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
www.offroad.h2omaniaks.com
Měrku mám nebo jsem měl a mám i čumokno, ale nevypadá, že by se ulomila ve víčku není poznat ani, že by tam někdy nějaká měrka byla. ptal jsem se jestli nemůže zbytek měrky ucpat spad nebo sání oleje do vany (nebo něco podobného), naštěstí jsem před výměnou oleje jen čekám na lepší počasí, takže měrku vylovím, ale přemýšlím, že bych jí vyhodil když padá abych neudělal s ní víc škody než užitku.
Jak jsem psal, merku ve tvaru tycinky je velmi nepravdepodobne nasat, ale nahoda je **** a stat se to muze. Proto doporucuju vylovit a odbahnit.
tak si kup ten přípravek na vyndavání šroubků, když ti někam spadne. Takový ten ohebný krk. Je but magnetický nebo s mechanickým uchopem. stoji to do 100Kč a vyndáš to tim bez problemu bez vyliti oleje.
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
www.offroad.h2omaniaks.com
jj, díky. vyměnit ho stejne musim uz je po něm jen jsem to nechtěl dělat na zimu. Olej i filtr mám koupený takže už čekám jen na lepší počasí. Stejně mi nejde dohlavy jak to mohlo z víčka vypadnout, je to tam přeci nalisované nebo přímo celé s víčkem odlité, ne?
Na tom mém není ani známka, že tam někdy nějaké měrka byla. Za chvíli začnu věřit, že jsem ji nikdy neměl.
Upravil leons dne 20.02.2011 15:32
Co jsem se setkal, tak měrku měly modely bez toho okénka na nádržce. Když bylo to okénko, tak měrka nebyla. Pokud se nepletu, tak se měrka dávala až na dvousvíčku, je tam i absece toho okénka.