Jo, páky brzdy.
No on byl problém, že po snížení stoupaček jsem musel zvedat nohu ze stupačky, abych šlápl na brzdu. Takhle po úpravě, v sedě jen lehce nadzvednu a stocim špičku nad brzdu. Pohoda.
Problém nastane, že pohyb páky brzdy není nekonečný. Narazis pak na držák stoupaček a dál nejde
quote]Nahdar_Vebb napsal:
Myslel jsi snížení páky ne?
Nicméně já to zatím nevyzkoušel, ale přemýšlel jsem nad tím mým návrhem a ona to až zas taková hloupost není. Akorát že se nejedná o doslovné snížení, ale oddálení nástupu bzrdění.
Zkrácením tyčky budu moct páku neustále šimrat, aniž bych vlastně brzdil. Když jsem ve stupačkách tak stejně prd cítím a kolikrát na té brzdě lehce stojím.[/quote]
Něco na tom bude, ale stejně bych to chtěl vyzkoušet. Akorát nemám hadici, takže to bude jen teoretické zkoušení. Do řezání se mi moc nechce, páka je jako nová, ale pokud se nebude dát svítit, tak i na to dojde.
Svařování není žádný problém, obrousis a zakytujes, caknes barvou a nikdo nic nepozná.
Nicméně jsem sehnal ještě jednu páku brzdy, abych měl origo pro případ, že jednou budu moto prodávat a budou se dávat zpět origo stupačky.
Jasně že to není problém, akorát to je jak řezat do novýho auta ale vzhledem k tomu, že je to ergonomii, tak to udělám, pokud nebude zbytí.
Edit: Tyčku jsem vrátil zpět a zjistil jsem, že s původním nastavením matice je na brzdě obrovská vůle. S minimální vůlí (tak 2-3 mm odhaduju) je matice vytočená až na samotný konec. Bez vůle by již nezbyl žádný závit k tom u, aby tyčka měla za co držet. Takže koukám mám opačný problém.
Buď tam nechám vůli, což se hodí. Nebo tam nechám vůli a vyrobím nějakou zarážku (díval jsem se, nezdá se mi že by měla páka o něco narážet, místa tam je podle mě dost. Mám ale jiné držáky stupaček), aby mi páka spadla o něco níž. Anebo to nařežu jako ty. V tom případě budu možná muset vysoustružit delší tyčku anebo budu doufat, že tahle vydrží.
Edit svařování. Včera jsem se snažil přivařit matku/šroub ke strženýmu šroubu a dopadl jsem tak jako vždycky. Neslavně. Proto se nařezávání vyhýbám, jak to jen jde.