Alda napsal:
Hicks: jsi rikal, ze nemas pod plotnou misto na prisroubovani, je ho tam vidim.
Kdyby ses znovu rozhodl jit do tohohle tezkyho, nicemnyho a uvnitr mrnavyho topcasu (jako mam ja) znovu, tak ho prisroubuj.
Ja bych nemenil, me se ten parchant tezkej proste libi.
Ale bocni zvazuju vymenit za cerny hliniky, uvidime..
Mne se proste taky ukrutne libi... takze Bystricke promine, ja uz jsem zamilovan
Bocaky jsem objednal anodizovane Zegy Pro...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
TomasTT napsal:
... U 1200GS u plastového dávali přímo u BMW natvrdo nějaké šrouby, aby to nepadalo, tam to moc vyřešené nebylo....
to vedet driv :((
17 cm
TomasTT napsal:
Každý kufr by měl uletět, při určité situaci. Dokonce se to testuje. A to jak boční, tak topcase. Některý kufry prostě padaly jen tak za jízdy, kdyby se mi to nestalo s originál topcase na 1150GSA, tak tomu nebudu věřit. Tam byl sice zášprclík se šroubem ale ten se vytočil a stačilo přejet retardér a topcase se válel. U 1200GS u plastového dávali přímo u BMW natvrdo nějaké šrouby, aby to nepadalo, tam to moc vyřešené nebylo. U 1200GSA kufrů jsem neslyšel o žádném případu, kdy by to upadlo. Záleží fakt na tom, jak je to přidělané ale šroubovat kufry natvrdo je myslím nesmysl, při nějaké velké havárii je lepší, když se to utrhá. U bočních se u TT kvůli tomu měnily původní kovové "puky" za plastové, protože to musí při určité energii od motorky odpadnout.
tome TT: proč by měl kufr uletět v určité situacivždyť ti může krásně posloužit jako padák,deformační zóna,tlumič nárazů,pokud to někdo přežene tak to půjde stejně do kopru ať tam kufr je či není.
myslím,že žádnej plasťák nevydrží donekonečna drncání po polňačkách,jak se jednou uvolní vlivem otřesů rychloupínaní,je pak otázka času,kdy ti upadne,nebo praskne úchyt,může se to stát i u hliníkuale ta pravděpodobnost je malá
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
Alda napsal:
Viz bystricke. Nehlede na to, ze kdyby jel za Hicksxsem nekdo na motorce, tak opusteni kufru mohlo mit hrozny nasledky..
jj... chvili predtim se odpojilo duo NP + MirekNej s manzelkou...
co mi prijde drsny je pripadny odlet v zatacce do protismeru...
17 cm
Hele, já fakt nevím, je mi to celkem jedno. Pokud je někde podle nějakého pravidla potřeba, aby kufr nebyl přimontovaný pevně ale byla tam možnost uvolnění při nárazu, tak s tím jde těžko něco dělat. Prošroubovat to pár šrouby do plotny jde asi vždycky ne?
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
...ted jsem prijel, Nada by mela mit snad fotku tesne pred neautorizovanym utekem podezreleho
Kde?
Nekde mezi Velimi a Pribrami... jel jsem po dalnicich... nebyl skoro zatizenej, tak 3kg a jel jsem do 160... v prumeru tak 130.
Zadny spolujezdec co by se opiral... nic (
Ach jooo... samozrejme ze jsem to projel, ale nic.
Su nestastne
To je mi líto... Je fakt,že u 12tek padaly. Ale ty jsi už měl mít vylepšenej zámek. Ty první na tom byli ještě hůř.
Třeba se najde dobrá duše a vrátí ti ho.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Ja som to zažil na Ukrajine kolegovi predomnov odpadol na dvanástke ešte že som mal miesto na manéver a vyhol som sa rosipaním veciam ktoré z neho vyleteli.
BIGR napsal:
To je mi líto... Je fakt,že u 12tek padaly. Ale ty jsi už měl mít vylepšenej zámek. Ty první na tom byli ještě hůř.
ahoj... no zatim nic
uz mam novy... a primontovany sroubama.. je to tzv. "enduro kit" (original BMW) pro dvanactku. Pri minimu improvizace lze pouzit.
btw: kdy s nama pojedes?
17 cm
BIGR napsal:
ahoj... no zatim nic
uz mam novy... a primontovany sroubama.. je to tzv. "enduro kit" (original BMW) pro dvanactku. Pri minimu improvizace lze pouzit.
btw: kdy s nama pojedes?
Já bych jel MOC rád,ale jak nemám čas sem koukat,tak se dozvím o všem až pozdě.
Navíc musim už konečně dát dohromady to moje nový bydlení a to zabere hrozně času. Alda tam byl v sobotu,tak ti to může potvrdit,že je tam ještě dost práce.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Tenhle tyden jsem zjistil, ze mi zmizel jeden SROUB (ze 2), ktery mi drzi origo plastovy topcase.
Jak to drzelo jen na jednom, TAK SE OPET VYHAKNUL Z ORIGINALNIHO UCHYCENI.
V prekladu -- nezbyt tam puvodni sroub, TAK UZ BY MI ULETEL DRUHY TOPCASE.
Takze -- pokud nemam fakt spatnou plotnu.. coz se mi nezda.. vse sedi... velmi DOPORUCUJI chytit to srouby.
BMW na to prodava kit puvodne na 12ku, ale lze to pouzit.
17 cm
Tenhle tyden jsem zjistil, ze mi zmizel jeden SROUB (ze 2), ktery mi drzi origo plastovy topcase.
Jak to drzelo jen na jednom, TAK SE OPET VYHAKNUL Z ORIGINALNIHO UCHYCENI.
V prekladu -- nezbyt tam puvodni sroub, TAK UZ BY MI ULETEL DRUHY TOPCASE.
Takze -- pokud nemam fakt spatnou plotnu.. coz se mi nezda.. vse sedi... velmi DOPORUCUJI chytit to srouby.
BMW na to prodava kit puvodne na 12ku, ale lze to pouzit.
Já mám plastovou Givinu Maxii a když jsem viděl, jak se klepe (má jí i kamarád), tak jsem preventivně prohnal plotnu a kufr jedním šroubem a širokou podložkou. Není nad pocit "sucha a bezpečí". Opírá se o ní batůžek, mám v ní světla a hlavně - věci. A co se bezpečnosti týká, tak počítám, že po nárazu by se ten plast urval navzdory podložce a šroubu. Na nějaké BMW šrouby bych se vybodnul, stačí obyč a matka s tím umělým bazmekem a je to. Nepovoluje se to ani náhodou.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Bob napsal:
Znovu opět opakuji,že neznám nikoho až ted našeho hezounka Hickse kdo by ještě ztratil origo bmw kufry at už plastové nebo alu.
volal jsem Aldovi a pry plastaky na dvanactkach litaj bezne...
...priznam se, ze mne to nenapadlo.. Alda pry uz taky koupil kufr co se evakuoval bez povoleni... ma to chycene sroubem.
Čau,plastáky litají to se ví.Ulitli dvou mejm kamarádům-já už ho mam na dva šrouby.Každopádně jsme se u piva schodli že na to nemá vliv ryachlost ale nerovnosti.Oboum drželi při lehkým offroadu ale oba dva vzali hup kde se motorka pořádně jednou zhoupla na asflatce a ten kufr se nějak vyháknula uletěl-jeden byl lehce naloženej druhej prázdnej.
nejen plastak.
U TRAXe od SW-Motechu plotna drzi na 3 sroubech a jeden se take ulitl. Musel jsem preventivne na ceste zajistit stahovacimi pasky.
BMW F800GS MOTTO: Diky me moto je svet zas o neco mensi http://www.offroa...
Hicku,
ty mě připadáš jako baron Prášil..... sleduji některá témata a Tvoje diskuze dost často končí přiložím obrázek,nebo fotku možná se mýlím,ale zatím jsem na žádnou nenarazil.
Pokud nejsi spisovatel s moto tématikou,tak se někdy projev dokonce.......
Vítej v klubu, není to tak dlouho, co mi taky uletěl..Jenže já v něm **** měl telefon, doklady a 8 000Kč...Pochopitelně - i když jsem ihned -asi za 20minut volal na telefon mi to někdo típnul. Ztratil jsem ho na Černým mostě v Praze... :-(
Protože jsi vořec takovýhle duležitý věci máš mít zasadně v kapse bundy na zip.... A ne v kufru o kterém je veřejně známé že umí lítat
... servis a diagnostika BMW Motorrad
servisak napsal:
Protože jsi vořec takovýhle duležitý věci máš mít zasadně v kapse bundy na zip.... A ne v kufru o kterém je veřejně známé že umí lítat
Říkám to každýmu koho vidim s origo plastákem a kupodivu to zabírá - někteří už mají šrouby skrz
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
servisak napsal:
Říkám to každýmu koho vidim s origo plastákem a kupodivu to zabírá - někteří už mají šrouby skrz
no navic je na to origo BMW kit.. neni nutne nic moc bastlit.
17 cm