Francis napsal:
Pro "mnoho" současně připojených je použitelný Webex.
Nicméně raději bych "hospodskou" konferenci s fyzickou přítomností.
To je moje řeč. Pivo a pár panáků podporují mozek a aktivují paměťové buňky. Když se to nepřežene. A hlavně, není člověk za blbce sám, bylo by nás víc, co jsme si pořídili krabičku a máme tam nasteveno DOMU, DO PRACE a umíme zadat adresu a jinak PRT.
Nejčastější využití navigace u mě je jako hudební přehrávač a aby se tam něco hemžilo, tak mě to ukazuje kudy jedu.
No jo, ale když už to mám, nebylo by od věci se naučit nějaské fíčury, co by se mohly hodit. A fyzickej kontakt je lepší než nějaká studená videokonference.
Jeseníky jsou krásný, houby zle.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Ahoj, rád přijedu. Místo je asi jedno. Trasy (třeba i týdenní rozdělené po dnech/ úsecích) plánuji v BaseCampu a používám Garmin ZUMO 595. Nicméně se mi stále stává, že mě navigace "vypeče" jako například vesnické "garmin zkratky". Rád si nechám poradit
To je zajímavé téma. Rád bych se dozvěděl něco, co nevím. Mám poměrně solidní znalosti o zastavěných navigacích koncernu, ale přenosné zase tak neznám. I když algoritmus pro výpočet trasy bude podobný, lišit se to bude nejvíc asi v možnostech (např. dílčí cíle, průjezdní body) a mapách.
To bundasek: co se týče těch "zkratek" dělá to občas třeba i google, problém je v atributech té cesty v mapě. pokud prostě atribut říká, že je to normální cesta s rychlostí třeba 50km/h algoritmus ji zahrne do výpočtu a naopak může být kus státovky se špatným atributem a budeš to objíždět vesnicema. Blbý je, že u offline map ta oprava trvá, protože release není každý týden. U online map je to jednodušší.
to bundasek:
No, tak to se obavam, ze ti nikdo neporadi. To je proste garmin. Kdyz pojedes v aute a vedle sebe posadis retarda, kterymu das mapu, at te vede, tak to vyjde nastejno. Po garminovi musis proste vsechno do detailu zkontrolovat a opravit trasu podle vlastnich pozadavku. Je mozny tam menit akorat priority, ale stejne si to pojede podle vlastniho "rozumu". Na to je jedina rada a to je asi Tomtom, jenze tam nejdou nasypat OSM, takze je to vecny dilema.
to string
Rozhodne to neni jenom atributama. Garmin ma spoustu chyb a nepochopitelny algoritmus vypoctu. Naprosto prokazatelne me casto vede v rezimu nejrychlejsi trasa tak, ze kdyz jedu podle sveho, tak se jeho vlastni vypocitany cas, po dalsich prejetych odbockach zacne zkracovat. Tak jak to muze spocitat casove nejkratsi trasu, kdyz pak sam potvrdi, ze moje je rychlejsi? Garmin je proste predrazenej roadbook, kde si vsechno musis do detailu naplanovat sam a pak ti jen ukazuje tvoji naplanovanou trasu. Jedina jeho vyhoda jsou mapy.
Upravil Mr GS dne 28.01.2020 19:42
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mr GS: souhlasim, ze garmin ma chyby, ale vetsina chyb je dana i atributama a podkladovou mapou, uz nekolikrat jsem se presvedcil, ze vedl jinudy nez standartne jezdim a poslano na Garmin a byla chyba v mape v atributu rychlosti cesty proto nedal trasu nejrychlejsi tou mou cestou,
jinak retarda z mapou jsme mel nekolikrat vedle sebe a teda Garmin ho predcil
A jak pises vyhoda garminu jsou mapy, ale se vstupem chytrych telefonu a jinych chytrych navigaci se to pomalu tento rozdil uz maze. Pokdu si Garmina dobre naplanujes jede uplne v pohode a holt je to vzdy neco za neco .
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
TO xylem: prosím Tě, bylo by dobré, kdyby jsi ustanovil termín a místo konání. Ať se to někam posune. Nejde vyhovět všem. 100,-Kč osoba/vstup. Jsi poředatel, Tvé slovo je konečné.
schrek napsal:
Mr GS: souhlasim, ze garmin ma chyby, ale vetsina chyb je dana i atributama a podkladovou mapou, uz nekolikrat jsem se presvedcil, ze vedl jinudy nez standartne jezdim a poslano na Garmin a byla chyba v mape v atributu rychlosti cesty proto nedal trasu nejrychlejsi tou mou cestou,
A jak pises vyhoda garminu jsou mapy, ale se vstupem chytrych telefonu a jinych chytrych navigaci se to pomalu tento rozdil uz maze. Pokdu si Garmina dobre naplanujes jede uplne v pohode a holt je to vzdy neco za neco .
Dobře si naplánovat trasu do garmina znamená, projet si komplet trasu ve velkým přiblížení, křižovatku po křižovatce a v druhém okně mít další alternativu ( např. Googlemaps) pro kontrolu. Takže jak říkám... Je to předražený digitální roadbook.
S příchodem chytrých telefonů se nemení vůbec nic, protože používat chytrej telefon pro navigaci můžeš tak maximálně, jako dobrodruh v Alpách... a to ještě musíš počítaz s tím, že telefon zkur.víš, protože to není dělaný na to, aby to zvládalo takovou zátěž... počasí, vibrace, taploty ( hlavně přehřívaní vlivem přetížení procesoru) ... Ale chápu, že dnešní doba nahráva notorickým reklamovačům, takže koupí novej telefon a po dovolené, kde ho na motorce dokur.ví, ho jde reklamovat.
Pro mě to v žádným případě zatím alternativa neni. Je možný, že časem se ty kvality telefonu zlepší tak, že tohle zvládnou, stejně tak, jak teď předčily kvality foťáků. Ovšem problém bude stále v mapách. Google i mapycz končí za hranicí Evropy a pak začínaji zase v USA... zbytek stojí za hovno. Zatím jsem nenašel lepší alternativu než OSM a ty jdou jen do ****skýho garmina. Tím se to prostě redukuje na tento kompromis.
Jak píše Mr.GS, Garmina musíš kontrolovat dle více podkladů atd. Moje zkušenost je, že s Garminem jsem měl na dovolené cca 10 kixů denně (tedy za cca 300-400km tzn cca po 30-50km kix) s TomTomem to byl třeba jeden za 3500km...
Není nic lepšího než za prudkého deště jet rozbitou cestou kde tě táhne navigace, aby si zjistil že tam je za 10km uzavírka a musíš se otočit. Případně tě protáhne sotva uličkou kde by si s kuframa měl problém, případně tě protáhne lesní pěšinou místo po pěkné asfaltové serpentině vedle (Ano ani p. Kocanda v TT mi to nevěřil, že to mám špatně nastavené, tak mi to předvedl na svém přístroji a udělalo mu to to samé co mě...).
Takže za mě pro ty co jezdí po silnicích tak jedině TomTom. Kdo chce vědět trošku více může mrknout na můj příspěvek o plánování pro TomTom: https://www.bawor...d_id=37745
Upravil HonzaGS-SV dne 17.02.2020 09:48
schrek napsal:
Dobře si naplánovat trasu do garmina znamená, projet si komplet trasu ve velkým přiblížení, křižovatku po křižovatce a v druhém okně mít další alternativu ( např. Googlemaps) pro kontrolu. Takže jak říkám... Je to předražený digitální roadbook.
S příchodem chytrých telefonů se nemení vůbec nic, protože používat chytrej telefon pro navigaci můžeš tak maximálně, jako dobrodruh v Alpách... a to ještě musíš počítaz s tím, že telefon zkur.víš, protože to není dělaný na to, aby to zvládalo takovou zátěž... počasí, vibrace, taploty ( hlavně přehřívaní vlivem přetížení procesoru) ... Ale chápu, že dnešní doba nahráva notorickým reklamovačům, takže koupí novej telefon a po dovolené, kde ho na motorce dokur.ví, ho jde reklamovat.
Pro mě to v žádným případě zatím alternativa neni. Je možný, že časem se ty kvality telefonu zlepší tak, že tohle zvládnou, stejně tak, jak teď předčily kvality foťáků. Ovšem problém bude stále v mapách. Google i mapycz končí za hranicí Evropy a pak začínaji zase v USA... zbytek stojí za hovno. Zatím jsem nenašel lepší alternativu než OSM a ty jdou jen do ****skýho garmina. Tím se to prostě redukuje na tento kompromis.
Přehřívání telefonů je historie. Nezmám nikoho, kdo by za posledních 5 let telefon upekl. Nabíjení já osobně tak nějak už ani nepoužívám, protože současný founy daj na baterku rozhodně víc hodin, než dá v kuse moje prdel a za oběd je to v kufru nabitý do plna, za kafe či nanuka to taky nabije na další dobrou hodinu provozu. Za největší problém jsem viděl absenci nějakého kloudného a plně a spolehlivě fungujícího držáku. To se změnilo asi ty 2 roky nazpět, když přišel Karf s tím jeho nerezákem. Ten prostě a jednoduše funguje. A mapy.cz jsou mimo ČR už taky nějaký ten pátek rebrandovaný OSM.
Závěrem všeobecná omluva za off-topič. Nějak mi nedalo nereagovat na tyto neustále dokola omílané bludy o nefunkčnosti mobilů, které už dost dlouho vážně fungují.
Ahoj, naprostý souhlas s PUCHYYLA. Mám držák od Karfa a v tom čínský telefon s OSM od mapy.cz. Mám už druhý čínský telefon a naprostá spokojenost. Vždy si s sebou beru i papírové mapy od Reise know how. V této kombinaci čínský odolný telefon, mapy.cz a papírová mapa mám procestovano od Maroka po Mongolsko a neměnil bych ani za nic.
puchyyla napsal:
Nějak mi nedalo nereagovat na tyto neustále dokola omílané bludy o nefunkčnosti mobilů, které už dost dlouho vážně fungují.
Neřekl bych, že jsou to bludy. Je to otazkou potřeb a ústupků každého člověka. Když to někomu, kdo jezdí po hlavních tazích, vyhovuje, tak je to jeho věc. Já nikomu nic nevnucuju a jasně jsem napsal, že to není alternativa pro mě... ne pro tebe
Nikde jsem nenapsal, že se telefon upeče, ale sám jsem si vyzkoušel, jak se přehřívá při zpuštěné navigaci na motorce, při okolních 12C po blbých 15ti min.
Dále, pořád nevidím ani na mapycz cesty, který jsem využíval a našel na OSM.
Jestli někomu nevadí, že vidí na displeji hov.no na slunci, že mu na telefon prší, práší se a peče slunce někdy i teplotou přesahující 70C, že se o to furt musí starat, nabíjet, sundávat z moto, tak je to jeho věc. Pro mě je navigace rozhodně jednodušší, odolnější, a po naplánování, spolehlivější zařízení, který není závislý vůbec na ničem... Klidně je měsíc v kuse na motorce a nemusím nic řešit.
Mr GS
A můžeš prosím nějakou tu cestu konkretizovat? Nehcic se dohadovat, ale fakt by mě to zajímalo, resp. bych se rád případně poučil, neb žiji prostě v tom, že mapy.cz jsou s OSM obsahově shodné.
Jinak možná úplně blbá připomínka, ale zkoušels to dost nazoomovat? Mapy.cz totiž dle mě dost blbě pracují s vykreslováním a pro některé detaily potřebují až extrémní měřítko. Bohužel i pro cesty nižších tříd/horší kvality.
schrek napsal:
Musim s tebou castecne nesouhlasit, co se tyka telefonu, nemyslel jsem klasicke placacky, ale odolne telefony. Ja na riditkach vozim Garmina 276CXPRO a hned vedle Evolveo G8 uz tak jezdim druhej rok. To ovolveo sem dostal jako reklamni darek, takze mi nebylo lito ho vozit i na testovani, najeto jak na silnicich tak v terenu cca 18000km chapu, ze pro nekoho je to uplne nic, ale telefon dostal zabrat byl v drzaku X-Grip od RAM a nesundan ani za slunce ani za deste, proste porad vedle navigace a k tomu bezne pouzivani a i na dovolene do slane vody v mori se parkrat podival a porad slape na jednicku. Samozrejme pro me to zatim taky neni uplna nahrada a proto vozim toho Garmina.
Jinak odjakziva pouzivam Mapsource na planovani do garmina uz od doby, kdy jsem koupil pred 20 rokama prvniho eTrexe v USA. A nemel jsem nikdy problem s planovanim mam tam naimportovani i OSM mapy. Jinak ano souhlasim nejlepsi alternativou Garmin map jsou OSM a nekdy je i predci.
S tema Google mapama a seznamem s tebou uplne nesouhlasim, mel jsem moznost srovnat OSM / Garmin / Google / Seznam mimo Evropu na Srilance a zalezi k cemu tu mapu potrebujes na presum po silnici, na chozeni na geocaching a nebo na jizdu terenem ja pouzil vsechny 4 mapy a dovedu si predstavit, ze vsechny vyse uvedene mapy mi pomuzou ve vsech situacich. SAMOZREJME ne vsude jsou mapy podrobne ve vsech zemich a jak jsi rekl ta hranice je EVROPA a pak zacinaji G a S pokulhavat , ale nemusi to byt vsude pravou.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
TO xylem: prosím Tě, bylo by dobré, kdyby jsi ustanovil termín a místo konání. Ať se to někam posune. Nejde vyhovět všem. 100,-Kč osoba/vstup. Jsi poředatel, Tvé slovo je konečné.
Ahoj
tak zatim je to ve stavu ze mam predbezne domluveneho cloveka od garmin czech (a shanim jeste nekoho na tomtoma), cekam az se mi vyjadri k terminu, ve hre jsou vsechny soboty v breznu a prvni v dubnu, tak cekam na finalni termin
zatim je tu 15 lidi co by meli zajem, takze co se tyce objemu neni problem, a s konkretnim mistem to asi udelam tak, ze jakmile bude termin, dam na vyber 3 mista a voko bere ....
tak jen aby se to tu nejak neplacalo, zatim tedy letos padla, ven se "bude moct" az za tepla, tak nepredpokladam ze by nekdo chtel trcet na nejake prednasce, kazdy bude dohanet co pujde ....
navic letos asi kazdej vsude trefi ((, v CR to kazdej zna ....