servisak napsal:
Treba proto ze snizena motorka ma.i snizene sedlo
tak sehnat vyšší sedlo si myslim ze nebude takový problém. Když jsem na ni seděl, tak mi nepřišlo že bych mel něják moc pokrcená kolena spíš jsem z ní došahnul lepe na zem ale posez mi přišel v pohode.
Hele.. Ja mam 183 cm. Mam advika, sice vzduch.. Sedlo ( sargent standart) nám na vyšší poloze a mam pocit že je to akorat... První týden po koupi.. (asi přes dva roky zpět).. jsem se seznamoval. Zdálo se mi to vysoký... ale ted bych za nic neměnil na nižší....nebud jantar, a nech si poradit.. Myšleno v dobrém
servisak napsal:
Treba proto ze snizena motorka ma.i snizene sedlo
tak sehnat vyšší sedlo si myslim ze nebude takový problém. Když jsem na ni seděl, tak mi nepřišlo že bych mel něják moc pokrcená kolena spíš jsem z ní došahnul lepe na zem ale posez mi přišel v pohode.
Kup si to. Ty jsi stejne rozhodnutej. Tak si kup ten snizenej kram
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Radek_S napsal:
Ale abys pak neškrtal v každé zatáčce stupačkami o zem. Při tvé výšce 188cm je nižší motorka holý nesmysl.
To jsou právě ty věci kterých se bojim a čekal jsem rady od někoho kdo s tím má zkušenosti. Ne jen nekupuj to je to nahovno vypadá to jak jezevčík atd.. nějaké konstruktivní informace.
Ty ****e mas 188 cm takze nebudes mit 65kg a budes natom vypadat jak pi.ca. zapomen a snizenou a kup si aspon normalni kdyz uz ne adv. Chces to bapsat jeste indiansky aby si to pochopil? Nebo pokud to nechapes zavolej a ja ti to pretlumocim
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Radek_S napsal:
Ale abys pak neškrtal v každé zatáčce stupačkami o zem. Při tvé výšce 188cm je nižší motorka holý nesmysl.
To jsou právě ty věci kterých se bojim a čekal jsem rady od někoho kdo s tím má zkušenosti. Ne jen nekupuj to je to nahovno vypadá to jak jezevčík atd.. nějaké konstruktivní informace.
Pisu z hotelu, šestý den po sobě na motorce a včera už jsem zvedal na max, protože už to kolena nedavaly. Ale měřím 175 cm a mám podvozek z Advika. Jaké by to asi bylo, kdybych měl tvých 188 cm a mezi sedlem a stupackama ještě o par cm méně? Něco se dá asi poresit zvýšeným sedlem, ale o to hnusnejsi bude konečný výsledek...
pod trvalým dohledem
HonzaGS-SV napsal:
Jako pár snížených motorek v okolí mám a jezdí na nich opravdu lidé kolem 170cm max... a vím o jednom co těch 170 nemá a jezdil na ADV :-D
Já mám cca 173cm a bral bych standardní výšku... nad 180cm bych spíše koukal po ADV...
Adv jsem zkoušel vadí mi ten posez především příliš široká nadrz, jde mi fakt o funkční veci jestli nebudu škrtat stupackama stojánek atd. diky za info.
Beny66>
hele jeste jinak - tady na foru jsou vesmes lidi ktery maji mozek a radi ti s dobrym umyslem a ne ze ti neco nekdo zavidi, nebo ti chce zamerne poradit blbe, tak to proste neni
evidentne si nejses ani ty sam jistej tim ze to je dobra koupe, respektive vhodna pro tebe, a proto se tu taky ptas a hledas podpurnou berlicku, ale ta neni, a neni prave proto ze ty rady jsou v dobre vire a po spouste zkusenostech .....
a nebo jeste jinak - jednou mi jeden chytrej pan bob rek jednu vetu a tu si budu pamatovat - motorka je z 99% o radosti, pokud si koupis neco co ti nebude vyhovovat nebo ze srdce nechces, budes nestastnej a vsechno bude spatne, takze to proste nema smysl .....
xylem napsal:
Beny66>
hele jeste jinak - tady na foru jsou vesmes lidi ktery maji mozek a radi ti s dobrym umyslem a ne ze ti neco nekdo zavidi, nebo ti chce zamerne poradit blbe, tak to proste neni
evidentne si nejses ani ty sam jistej tim ze to je dobra koupe, respektive vhodna pro tebe, a proto se tu taky ptas a hledas podpurnou berlicku, ale ta neni, a neni prave proto ze ty rady jsou v dobre vire a po spouste zkusenostech .....
a nebo jeste jinak - jednou mi jeden chytrej pan bob rek jednu vetu a tu si budu pamatovat - motorka je z 99% o radosti, pokud si koupis neco co ti nebude vyhovovat nebo ze srdce nechces, budes nestastnej a vsechno bude spatne, takze to proste nema smysl .....
howg
Já jsem rad za všechny rady ale především ty které jsou něčím podložené a to ze by to někdo nekupoval nebo ze to blbě vypadá nebo ze si mám koupit adv. Mi moc nepomůže zajímají mě především fakta.
xylem napsal:
Beny66>
ty jsi fakt marnej
howg
Já jsem rad za všechny rady ale především ty které jsou něčím podložené a to ze by to někdo nekupoval nebo ze to blbě vypadá nebo ze si mám koupit adv. Mi moc nepomůže zajímají mě především fakta.
Beny66 napsal:
všechno co ti psali kluci jsou fakta. Některá ti přijdou třeba méně podstatná. Pokud chceš opravdu fakta na tělo, tak si vyzkoušej víc variant motorky, kterou by jsi chtěl. Většinou se najde někdo, kdo tě na to nechá vylézt.
Když to nezkusíš, tak to nezjistíš. Zbytek jsou jen kecy a buď si z nich něco vezmeš a nebo ne.
Já mám přes 190 cm a mám starou jedenáctku a celá léta ji pomaličku zvyšuju a zvyšuju.......jsem už dědek a kolena mám ve stavu šrotu. Věř mě, že každej blbej cenťák je znát, pokud nechceš mašinu provozovat jako kafáč na cesty kolem hospody.
Jen blbé přejetí po dálnici Maďarska.......
Ale když mě bylo 30, tak jsem se nasoukal i na jawu a šlo to. Dneska tak popojet kolenm sokolovny a s díky vrátit.
Prostě to vyzkoušej a uvidíš. Třeba ti zrovna bude vyhovovat poloha jak na lehně.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
xylem napsal:
Beny66>
howg
Fakt je, ze se zalomenyma kolenama vydrzis tak hodinu...
pod trvalým dohledem
xylem napsal:
Beny66>
howg
tak vyjdeme z faktu ze v bmw nejsou ****i a ze snizenou verzi delaji v kolika procentech (nebo spis v promile ?) a delaji ji pro 155 centimetrove dominiky gawlickove a ne pro 188 centimetrove beniky
cili fakt je ten ze je na tebe proste mala, nezbyde ti nez se s tim holt smirit
a jestli chces pro ten fakt i dukaz tak ten je, jak tu uz bylo nekolikrat receno, asi jedinej - projed se na male i normalni a uvidis, myslim ze staci 1km a dve zatacky a budes mit jasno
Jen také moje "rýpnutí" - já mám 178cm a normální LCčko s nesníženým sedlem (r.v.2015) - a došlápnu na zem. Pokud jezdím tady po ČR, mám sedlo v nejnižší poloze. Ale jakmile vyrážím někam dál, sedlo přehazuji na vyšší posez. A teď si představ co přehodíš Ty s Tvojí výškou... prd . Mám známého s výškou cca 190cm co 1 rok jezdil na YAM Virago 535 jak vosa na bombónu. Další rok se jí zbavil a koupil moto adekvátní svojí postavě - YAM FJR 1300.
Pokud budeš chtít jet s bagáží nebo se spolujezdcem, motorka (pokud není r.v. 2017 a výše, která má jiný fw, který udržuje nivelaci) budeš ještě níž, takže to bude jízda "skútr stylem" - a na další rok budeš hledat nějakou jinou... Takže nebuď blázen a vynechej toto útrpné období.
Upravil Ruda dne 28.02.2020 11:58
Kdybych nepotřeboval vozit všechny ty rozměrný a těžký krámy co pořád tahám v autě, stačila by mi k cestování jen motorka - i když rodina tvrdí něco jiného... https://www.motor...&scr=0
Já mám 178cm a nedovedu si představit, že bych měl svoje GS (ač vzduch) snížené. V originálním stavu jsem měl neustále obroušené stupačky, špičky bot a nakonec i padací rámy. To vše mě nakonec vedlo k tomu, že jsem na GS dal komplet tlumiče Wilbers WESA se zvýšením +15mm - to se teď jezdí. A i tak jsem na Korsice zase odřel padací rám z pravé strany :-). Jezdím se sedlem ve vyšší poloze.
Na LC mám taky pár tisíc km najeto, a určitě bych nechtěl se svojí výškou snížené.
Určitě se dívej po standartní verzi.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...