svobodakT napsal:
Neví někdo co se v ty převodovce děje když mi ta pětka při brzdění motorem jako poskočí ? Dělá to jen pětka, to se tam posouvá hřídel nebo proskakují boční zuby na kolechz nebo se vycvakla nějaká segrovka a petkovy kolo se posouvá ...? Bojím se jak to jednou skončí , praskne hřídel, skočí mi kola do sebe nebo to jen přestane řadit pětku... ? Ať vím co mám čekat nebo jestli to radši preventivně nerozebrat ale zase nevím co tam mám hledat, převodovka po 170 tis už bude mít nějaký opotřebení tak po čem koukat ?
A je to opravdu v převodofce není to enom projev motoru při brzdění motorem ??
Určitě je, přes zimu jsem dával novou lamelu, takže vůle lamely na hřídeli není žádná, kardan má oba klouby bez vůle, ozubení na hřídelích taky bez známek opotřebení, guma kardanu drží, někdo mi tu radil jestli nepropouští vstriky po zavření plynu tak jsem je dal do ultrazvuku a po seskládani je tam ta vůle pořád ale jen při brzdění motorem a jen na pětku a poskočí to jen jednou . Nic jiného než převodovka už mě nenapadá.
svobodakT: mě se to v drtivé většině dělo při brždění motorem. Když mi to při brždění přeskočilo, tak to témež vždy zas skočilo zpět při následné (prudší) akceleraci.
Vyjímečně se mi stalo, že to přeskočilo po přeřazení na 5 a akceleraci.
Myslím, že kola jsou navržená tak, že v akceleraci to drží velký zub (že to tam tak mechanicky "padne", tím pádem při deceleraci se to opře o menší zub.
Upravil agenthonza dne 17.03.2020 18:42
Kluci moc díky za názory. Prakticky jste vyjmenovali všechny možnosti:-) Přikláním se k opotřebované převodovce. Budu ještě chvilku jezdit. Myslím, že s jemným zacházením, to chvilku ještě vydrží. Potom výměna převodovky.
Ještě že mám na čem když tak jezdit:-)
Taky jsem resil,dlouhe roky mi to na petku pri brzdeni motorem jakoby malinko povolilo a to bylo vse. Asi po 10ti letech sem vymenil vstriky a byl to projet,dal tomu na petku plny a skublo to. Tak po elaboratech ze vstrikama,to dela uz furt v zatahu to skubne a pri brzdeni motorem se to jakoby vrati. Uz sme do toho s Bohumilem zkouseli davat cast jineho pajslu a dela to porad. Schopnych prevodovek na vymenu je jak safranu,takze si na ctyr a pul kvalta postupem casu zvykam
Prevodovka dvakrat preloziskovana pred 100 000km Tonda menil jednu radici vidlicku a ted Bohumil taky menil vidlicku jen nevim jestli to byla ta sama,ale predpokladam,ze ano a to patrne svedci o tom konkretnim problemu v teto prevodovce
A jeste jeden maly postreh Je to ten starsi typ prevodovky najeto 182tis a nebyt toho cuknuti,tak ta prevodovka radi uplne nejlip ze vsech r11 a r1150 na kterych sem v zivote jel. Hlavne ty novejsi prevodovky byly vzdy cesta o dve tridy zpet az se uplne hrozim,ze by ta motorka mela tak ****sky radit,kdybych sehnal a vymenil za novejsi
Mana GS napsal:
A jeste jeden maly postreh Je to ten starsi typ prevodovky najeto 182tis a nebyt toho cuknuti,tak ta prevodovka radi uplne nejlip ze vsech r11 a r1150 na kterych sem v zivote jel. Hlavne ty novejsi prevodovky byly vzdy cesta o dve tridy zpet az se uplne hrozim,ze by ta motorka mela tak ****sky radit,kdybych sehnal a vymenil za novejsi
Mám tu pro tebe jednu starou z eresa,nebo tu novou z mojí motorky když budu mít náladu tak si ju přehodim za stříbrnou ta černá se me nelíbí
Kupredu spatki ni krok...
Mana GS napsal:
Mám tu pro tebe jednu starou z eresa,nebo tu novou z mojí motorky když budu mít náladu tak si ju přehodim za stříbrnou ta černá se me nelíbí
Tak mi neco nechej pod ponkem a az se ti bude chtet tak to prehodime
Okej,esli to přežijem tak někdy ráno dofrcis dame dvakrát kafezrumem a odpoledne jedeš do řítí. Ale já dělám lorenca a ty sroubujes protože bude strašný vedro.
Ero napsal:
Maňa a srubovat? to budete dvá lorenci v jednej dilne
A sakra monter raketovych nosiču Ero Budes nam muset doject pomoc Erorku
a tož to už bysme tam byli třé lorenci a toliko sedátek tam Bohuš nemá
Wilbers (prodej i servis), Arrow, Giannelli, Siebenrock, BOS, Zard, Exan, Yoshimura, Akrapovič, GPR, Brembo, CL brakes, Motul, BMC filters, Hiflo Filtro, KN, Afam atd...PM
Ero napsal:
Maňa a srubovat? to budete dvá lorenci v jednej dilne
A sakra monter raketovych nosiču Ero Budes nam muset doject pomoc Erorku
a tož to už bysme tam byli třé lorenci a toliko sedátek tam Bohuš nemá
To už bude teplo,postavime to na dvůr ja uvařím kotel kafezrumem do udirny pověsim cigaro kolem motorky si lapne 15 lorencu ajeto... akorát musíme zehnat teho jedného co to přehodi.
Dobre goralu a klobasky vezmu,ted jen nejak namotivovat Tondu at se mame na co divat a necumime si na zamastene huby jen tak z buhdarma. Delat se nikomu ocividne nechce Jeste pro Erora dva pary levych rukavic nekde sehnat
Mana GS napsal:
Dobre goralu a klobasky vezmu,ted jen nejak namotivovat Tondu at se mame na co divat a necumime si na zamastene huby jen tak z buhdarma. Delat se nikomu ocividne nechce Jeste pro Erora dva pary levych rukavic nekde sehnat
Máš to pěkně vymyšlený. Ty, Bohumil a Ero budete popíjet pivko a kafe a žrát klobásky a já budu za čurá..
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Mana GS napsal:
Máš to pěkně vymyšlený. Ty, Bohumil a Ero budete popíjet pivko a kafe a žrát klobásky a já budu za čurá..
Toniku neboj za cura.. nebudes, te budem obletovat jak princeznu Neboj se niceho,jen hod termin at muzem zariznout svinku