ja nejezdim v desti temer, takze ofoukavam vzduchem, vyjimecne meju max opatrne houbou / hadrem z mikrovlakna.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Teda po každým vyjetí mejt? Na to nemám čas. Jezdím denně do práce a meju tak 4x do roka, většinou když dlouho neprší, nebo když už světlo nesvítí. Pokud vyjedu někdy když se ještě solí, tak to alespoň jemně opláchnu wapkou, protože sůl je sviňa a do týdne se projeví. Jo a do práce jezdím málo kdy po silnici, takže za 5 minut vypadá moto jak před umytím.
Upravil vsezved dne 25.04.2020 22:15
'02 BMW R1150GSA, bylo '05 BMW F 650GS
Slavek-xxx napsal:
Tak nazev vlakna je zjevne nadsazka
Ja motorku meju jednou nebo 2x za rok kdyz se vratim z vejletu, pak ji namazu takovym smejdikem na plasty a pak to zas necham bejt...
tak konečně někdo se smyslem pro humor a nemá problém odpovědět na jednoduchou otázku .
neurážej se, ale pojmenovat vlákno Tvým způsobem a pak si člověk přečte co je předmětem problému... Tak si fakt kup jinou motorku, zapomeň na tento web.
Ve 40 letech se zeptat na takovou p..ovinu, to je fakt něco špatně...a jestli zakládáš vlákna jen tak pro srandu, tak je mi Tě fakt líto.
No jo Já jsem hold jiný, mám rád věci v pořádku a připravené na další použití. To že motorku umažu, tak bohužel je pro mne automatické , že ji dám do stavu , se kterým budu spokojený.
Nechci jezdit na žádný leštěnce, ale bohužel nebudu jezdit na hroudě bláta.
Chtěl jsem jen získat informace jak , čím a jaký je nejednodušší způsob a na co si dát při mytí motorky pozor.
Ale jak vidím tak za otázku s trochou nadsázky, jsem sklidil jen urážky a kritiku. :-) :-) :-)
Jezdění je naštěstí o motorce, není o lidech okolo !!!!!!!!
Koukám že je tu na fóru super motto a všichni se ho drží :-)
Upravil Medvidek009 dne 25.04.2020 22:47
no je dobry vedet, ze prilis castym mytim se ten povrch poskrabe, tj. poskozuje.
Takze kdyz chce mit nekdo "veci v poradku".. rozhodne to ne vzdy znamena to furt mejt.
17 cm
Docela mě překvapuje kolik z vás meje motorku parkrát do roka, myslel jsem že je normální jí mejt téměř po každý jízdě. Holt jsem asi v menšině. A k dotazu za mě mucoff ružový a sem tam ještě leštěnka na plasty plus neco na mouchy to mám i na helmu. Stačí hadice s rozprašovačem a mikrovlákno, wapkou opravdu tak dvakrát do roka.
Nemec1983 napsal:
Docela mě překvapuje kolik z vás meje motorku parkrát do roka, myslel jsem že je normální jí mejt téměř po každý jízdě. Holt jsem asi v menšině.
normalni to asi je.. ale.. poskrabes to. Takze to (s velkou pravdepodobnosti) cim cistenim casem dostanes do stavu, kdy to bude volezly uz jenom tema mikroskrabancema.
ja to resim tak, ze se snazim jezdit v suchu
17 cm
já radši nejezdím, abych to nemusel mýt
5.10.1842 www.bmwgs.cz
Vlak by měl jet jen takovou rychlostí, aby motýli mohli otevřenými okny volně létat dovnitř a ven
Prvně stříknu motorku vodou, pak na to nastříkám MucOff, tím jejich kartáčem ji pošudlím, spláchnu... Muchy, olej, bordel. Všechno dole...
... BMW I´m lovin it ...
My beloved, My precious, My R1100GS, R1200GS 30 Jähre 2010
Toš to máš tak. Kúpíš cedník, teče. Zalepíš ďúry, necedí
Když životem proplouváš a nezažil jsi skutečný problém, může být největším problémem cokoliv, i samotné bytí.
Osobně už když jsem odpovídal jako první, jsem se chtěl autora tématu zeptat, zda panáček trollí nebo to myslí vážně. Ale vydržel jsem byl slušnej. Doteď si však nejsem jistej.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Je mi skoro 57 ...., můj názor je trochu jiný, rád vyjíždím s čistou motorkou, to je moje věc, nejezdím již už do lesa a různých nečistých silnic, bramboru používám hlavně na svezení po českých krásách.
Dle mého přece obecně přece platí že : jak kdo motorku používá tak se o ní stará, když chci do bláta asi bych měl více se o ní starat, co se týká čistoty, která taky at si kdo chce říká nepřispívá k funkčnosti provozu. Já se rád pochlubím pěknou čistou motorkou, mám 2003 výroční modro bílou . Pravda je , že dotaz měl být jinak postavený. Já používám všechno od Mafry.
to GS je prostě moto mých snů
BMW 1200 GS Tripl black 2011
BMW 1150 2003 GS výroční modro/bílá
BMW F 650 ST 1997 červená metla,
Já myju nerad, takže vlastně téměř vůbec, ale když už to musí být tak dlouhé roky používám Motul MotoWash. Funguje perfektně jak na mastnotu, tak na mouchy, prostě na vše. Stejně tak použitelné je to na vše, od motoru přes plexi po lak i gumu, aniž by to nechalo nějake mapy. Jen o něco málo víc funguje snad už jen Supermafrasol, ale ten nesmí na hliník takže na moto o ničem.
Jezdím 40 roků a vždy jsem měl rád čistý moto,po všemožnejch experimentech
ze vším možným jsem skončil u Muc-off.
Na plégo toaleťák navlhčit a nechat odmočit.
Základ pořádně umejt a hlavně nakonzervovat to je nejdůležitější, bordel jde při dalším čištění snadno dolů.
Na mytí https://www.halbi...o-cleaner/
nastříkat rozšmrdlat smetáčkem,kartáčema a opláchnout
Na konzervaci, nastříkatna mokrou moto vytěsnuje vlhkost https://www.halbi...ant-500ml/
Na mytí se dobře osvědčila rukavice https://www.heure...MICROFIBER
Na mytí a oplachování tlakový postřikovač. https://www.googl...p;ie=UTF-8