No, už jsem se rozhodl, že do toho jdu, teď jen řeším, kde a co si pořídit. Doporučovaného Boba jsem kontaktoval, tak uvidíme, jestli z toho něco bude. Na českém trhu se moc neorientuju a za cca 300 tisíc se dá sehnat i GSA/2007 s cca 15tisíci najeto. Jenže já mám problém rozeznat motorku od zahradního traktoru, takže se mi podobné nabídky zdají podezřele výhodné. Kdyby se někdo hodně nudil a chtělo se mu se mnou třeba vyzkoušet nějaké moto z bazaru a sdělit mi, že je OK (případně stojí za hoveň), tak bych to uvítal. Čas, cestu atd bych samozřejmě proplatil.
1200GS jako první moto - zkusit nebo si dát pár facek?
Přidané 18.05.2009 22:28
To Chocho:máš pm.nabídku máš v mailu
To Alda:tvé gs se 40tis je důkazem toho jak má vypadat motorka ode mě
To Brtník:nemůžu a nechci konkurovat levnějším angličanům,kde potom řeší please help jak přepnout mile na km nebo,že musí vyměnit světlo nebo nemají homologační E a štítku,lehce padlým ze stojánku z Itálie apod.moje mota jsou nebourané,neskládané a nemusíš mít strach,že ti z nich někdo vysadíCeny jsou smluvní všichni brečí nad cenou a smlouvaj tak se vždy snažím nějak domluvit je spokojenosti obou stran
To Bogas:souhlas 1200 gs sedne hned do ruky chce to trošku přemejšlet a za týden jezdíš jako pán.Hodně kluků chce nejdřív transalpa nebo f 650 gs a po prvním tripu alpy,itálie na podzim to chtějí prodat a koukaj po 1200 gs,protože je to prostě stále hlodá a koukají jak jim ten kámoš na 1200 odjíždí.
Přidané 20.05.2009 19:06
Určitě bych se toho nebál. Jen zbytečně budeš vexlovat motorky. Lépe je si hned zvyknout na velkou, jen musíš trochu pomaleji a opatrněji, ale pokud nejsi magor, dá se v pohodě začít na velký motorce.
Jinak pánové, nevíte někdo za kolik se dá koupit GS - GSA v Rakousku, Německu ?
Jurek
bmwjurek@seznam.cz
www.bmw-gs.estranky.cz
www.scrc-ostrava.estranky.cz
608 822 033
Přidané 14.08.2009 22:37
Tak bych rád uzavřel vlákno, které jsem kdysi spáchal.
Po zkušenostech s tříkolkou, koloběžkou a klouzáních se na pingpongových míčcích jsem se tedy rozhodl si pořídit motocykl. Zavolal jsem panu Bobovi, který nelenil a motocykl dovezl. Den před koupí jsem vypadnul z letadla a zlomil si ruku, což způsobilo mou nelibost, nicméně všichni v mém okolí si mohli na měsíc oddechnout. Nicméně po měsíci jsem se odhodlal dojít na úřad a obdržet SPZ, která je údajně k provozování motocyklu nutná. Nic není jednoduché, jak jsem se přesvědčil. Dostal jsem SPZ ve dvou provedeních - na auto. Podrobnosti zde v den 22.6.2009: http://chochoviny...en2009.htm
Po několika dalších týdnech čekání jsem skutečně SPZ obdržel a mohl poprvé vyjet. Zatímco majitelé motocyklů zde na fóru řeší jakési kardany, lambda sondy, bufera, ložiska, tlumiče a podobné záležitosti, mne čekaly jiné věci. Pokusy (marné) postavit motocykl na stojánek, snaha vypnout vyhřívání řídítek (při 35 stupních pana Celsia mne nepělkně pálily ruce) a pokusit se naučit rozjet a zabrzdit. V další fázi došlo na výuku, kterak zatáčet vpravo a posléze vlevo.
Podrobnosti z první jízdy ze dne 21.7. 2009 zde: http://chochoviny...ec2009.htm
Nyní mám za sebou cca 5 dní jízdy, cca 2500km, tři pády (všechny při stojící moto), jednu přejetou slepici, zuřící policisty na D1 (ne, s autem za mnou mezi stojící kolonu opravdu nemůžete) a obdivné pohledy mého okolí, jelikož sázky většinou zněly na smrtelnou bouračku do 3 dnů ježdění.
Shrnutí z pohledu naprostého začátečníka:
1) motocykl je pěkný
2) motocykl je těžký a pokud si člověk při manipulaci na místě nedá pozor, motocykl s oblibou padá
3) motocykl uveze i obézní osoby, což mne obzvláště potěšilo
4) na motocyklu může jezdit i úplný trouba bez zkušeností - otázkou je samozřejmě JAK bude jezdit
Závěr: ano, motocykl 1200GS je vhodný pro začátečníky, kteří se tímto navíc stávají díky nešikovnosti a pádům vítanou atrakcí na nejrůznějších zahradních párty.
Upravil Chocho dne 14.08.2009 22:39
Přidané 14.08.2009 22:51
Chocho napsal:
Tak bych rád uzavřel vlákno, které jsem kdysi spáchal.
Po zkušenostech s tříkolkou, koloběžkou a klouzáních se na pingpongových míčcích jsem se tedy rozhodl si pořídit motocykl. Zavolal jsem panu Bobovi, který nelenil a motocykl dovezl. Den před koupí jsem vypadnul z letadla a zlomil si ruku, což způsobilo mou nelibost, nicméně všichni v mém okolí si mohli na měsíc oddechnout. Nicméně po měsíci jsem se odhodlal dojít na úřad a obdržet SPZ, která je údajně k provozování motocyklu nutná. Nic není jednoduché, jak jsem se přesvědčil. Dostal jsem SPZ ve dvou provedeních - na auto. Podrobnosti zde v den 22.6.2009: http://chochoviny...en2009.htm
Po několika dalších týdnech čekání jsem skutečně SPZ obdržel a mohl poprvé vyjet. Zatímco majitelé motocyklů zde na fóru řeší jakési kardany, lambda sondy, bufera, ložiska, tlumiče a podobné záležitosti, mne čekaly jiné věci. Pokusy (marné) postavit motocykl na stojánek, snaha vypnout vyhřívání řídítek (při 35 stupních pana Celsia mne nepělkně pálily ruce) a pokusit se naučit rozjet a zabrzdit. V další fázi došlo na výuku, kterak zatáčet vpravo a posléze vlevo.
Podrobnosti z první jízdy ze dne 21.7. 2009 zde: http://chochoviny...ec2009.htm
Nyní mám za sebou cca 5 dní jízdy, cca 2500km, tři pády (všechny při stojící moto), jednu přejetou slepici, zuřící policisty na D1 (ne, s autem za mnou mezi stojící kolonu opravdu nemůžete) a obdivné pohledy mého okolí, jelikož sázky většinou zněly na smrtelnou bouračku do 3 dnů ježdění.
Shrnutí z pohledu naprostého začátečníka:
1) motocykl je pěkný
2) motocykl je těžký a pokud si člověk při manipulaci na místě nedá pozor, motocykl s oblibou padá
3) motocykl uveze i obézní osoby, což mne obzvláště potěšilo
4) na motocyklu může jezdit i úplný trouba bez zkušeností - otázkou je samozřejmě JAK bude jezdit
Závěr: ano, motocykl 1200GS je vhodný pro začátečníky, kteří se tímto navíc stávají díky nešikovnosti a pádům vítanou atrakcí na nejrůznějších zahradních párty.
Ty vole, jsem se docela zasmal, muselo to byt legracni, skoda, ze jsem to nevidel
Ale kazdy jsme nejak zacinali, takze gratuluji - dobra volba.
Casem se i to padani poda
Přidané 14.08.2009 23:20
Massik napsal:
Casem se i to padani poda...
...nebo si na to prostě Ty a Tvoje okolí zvyknete, že po příjezdu domů sebou prostě sekneš, no... Takovej rodinnej folklor...
Upravil radosek dne 14.08.2009 23:21
Přidané 14.08.2009 23:34
Massik napsal:
Radosek napsal:
Massik napsal:
...nebo si na to prostě Ty a Tvoje okolí zvyknete, že po příjezdu domů sebou prostě sekneš, no... Takovej rodinnej folklor...
... treba je to novy zpusob parkovani, jednoduchy
No... přijel jsem na chatu, tam asi 50 lidí a mimo jiné asi 5 lidí na čoprech. Tak jsem přijel, zastavil a spadnul. Lidi protočili oči a odešli. Takže celkem v klidu. Moto OK, ale odřel jsem si batoh, sakra.
Přidané 14.08.2009 23:52
Chocho napsal:
Massik napsal:
Radosek napsal:
Massik napsal:
... treba je to novy zpusob parkovani, jednoduchy
No... přijel jsem na chatu, tam asi 50 lidí a mimo jiné asi 5 lidí na čoprech. Tak jsem přijel, zastavil a spadnul. Lidi protočili oči a odešli. Takže celkem v klidu. Moto OK, ale odřel jsem si batoh, sakra.
Jestli myslis batoh jako batuzek, tak to nejprve musis rict,at si sleze z tandemu, nez s tim prasknes na zem